Setari Cookie-uri

Stilul școlăresc de inspirație preppy: descoperă ce piese să combini

Întrucât stilul de inspirație americană preppy pornește de la uniforma elevilor sau studenților americani de la universități și școli de prestigiu, de origine superioară, este asociat adesea cu Ivy League și cele mai vechi universități coloniale de la mijlocul anilor 1700. Stilul școlăresc de inspirație preppy a tot fost folosit ca inspirație în modă.

Și în sezonul acesta, stilul școlăresc de inspirație preppy s-a regăsit în colecțiile designerilor. În cazul bărbaților, stilul preppy a pornit de la vestimentația adesea văzută în campusurile americane, de la Yale, Harvard, Princeton, începând cu anii 50. Aici stilul preppy releva echipele din care băieții făceau parte (polo, fotbal, canotaj, lacrosse, golf, tenis etc.) și se referea la tricouri Polo, cămăși în carouri, jachete de sport, pantaloni Chinos, mocasini.

În cazul femeilor, stilul preppy a început să ia amploare în anii 60, fiind asociat cu costume cu fuste, pantofi fără toc, rochii parte peste parte, rochii în A line, bluze de mătase sau bumbac, fuste plisate și cardigane simple, adesea cu detalii ecvestre sau nautice.

Citește și:

Citește în acest material despre:

👧 Ce înseamnă stilul școlăresc de inspirație preppy în acest sezon

👧 Poartă stilul școlăresc de inspirație preppy #SexyLolita

Dacă vrei să îți dai seama mai bine ce înseamnă stilul preppy, te poți documenta din colecțiile lui Ralph Lauren, care adesea a pornit de la liniile colegiilor americane. Dacă ne referim la cum porți stilul școlăresc de inspirație americană în acest sezon, hai să facem o incursiune în detaliile pe care casele de modă actuale le-au preluat în colecțiile lor.

Ce înseamnă stilul școlăresc de inspirație preppy în acest sezon

Stilul școlăresc de inspirație preppy este o sursă de inspirație pe cât de subtilă, pe atât de interesantă în toamna-iarna 2018. Chiar dacă nu este prezent cu toate detaliile de croială sau textură în vestimentația actuală, stilul acesta școlăresc are multe elemente ce amintesc de Harvard sau Yale, doar că trecute prin filtrul actual al modei.

Citește și:

stilul școlăresc de inspirație preppy

Sacou preppy navy Sacou preppy la 2 rânduri de nasturi

Fuste plisate Cămașă ”back to school”

Pantofi școlărești Mary Jane

Un detaliu important în stilul preppy este stofa tip tweed, prezentă la Louis Vuitton, Miu Miu sau Chanel. La Miu Miu, de exemplu, fusta din tweed a primit cămașă închisă cu guler înalt pe gât și jachetă de tip Bomber sau College tot din tweed, cu borduri din piele. De altfel, și cămășile simple, din bumbac, cu guler aproape androgine, închis până sus pe gât se pot încadra tot la stilul preppy.

Ce înseamnă stilul preppy pe lângă cămăși și jachete College sau stofe de tip tweed? El înseamnă și fuste plisate, un must-have al acestui sezon. Dacă fustele din stofe sau materiale de tip jerseu, cu pliuri, pot trimite cu gândul la preppy, fustele plisate din materiale fluide, eterice, adesea în tonuri colorate, purtate cu pulovere mulate și curea, plus cizme ce amintesc de moda anilor 80, și au fost și ele mult prezentate în colecțiile acestui sezon (Balenciaga, Lanvin).

Citește și:

Acestea fiind spuse, iată o variantă inspirată de stilul școlăresc de inspirație preppy, relevantă în acest sezon. Descoperă cum porți stilul școlăresc, cu o ținută versatilă, ușor de adaptat atât casual, cât și la birou, sau la o întâlnire, ori cocktail ceva mai sobru.

Poartă stilul școlăresc de inspirație preppy #SexyLolita

Am mixat puțin stilul școlăresc de inspirație preppy cu elemente de Sexy Lolita. Nu ceva extravagant, ci ceva senzual, feminin, atrăgător. Am ales astfel, câteva piese vestimentare ce respectă atât liniile preppy, cât și trendurile actuale, dar adaugă un plus de feminitate și rafinament, peste vibe-ul de Ivy League.

Cum porți stilul școlăresc așadar? Poți alege oricând în acest sezon, o fustă plisată midi, dintr-o stofă de tip tweed sau mai subțire. Poți alege o cămașă simplă sau bleu, ori navy, eventual cu guler pe gât, maximum cu o fundă simplă, de tip șnur. Și o pereche de pantaloni Chinos în carouri (țesătură must-have acum!) poate fi asortată, dacă nu preferi sau nu te avantajează fustele.

Citește și:

stilul preppy școlăresc de tip Lolita Vezi mai multe sugestii de ținute preppy stil Lolita

Ce înseamnă stilul preppy pe lângă aceste elemente? Mai înseamnă și sacouri navy, adesea cambrate, cu guler și rever, cu buzunare – fie simple, fie cu clapetă, în general cu nasturi la două rânduri, dar și cu închidere la un nasture, de ce nu? În ceea ce privește încălțămintea, am ales două variante ce pot fi adaptate la ținuta preppy. Fie flats școlărești, și pantofi cu toc gros și baretă, în stil Mary Jane. Tu alegi ce combinație faci pentru stilul școlăresc de inspirație preppy.

Dacă alegi să porți stilul școlăresc de inspirație preppy, nu uita de un plus de feminitate și rafinament. Sigur, se pornește de la preppy, dar cu puțină imaginație se pot purta și materiale fine, prețioase, chiar rochii de seară!

Citește și:

Cum porți stilul școlăresc seara? O rochie-furou, o jachetă College, dintr-un material fin (dantelă, satin, imprimeuri), sandale cu toc și un clutch! Acum că știi ce înseamnă stilul preppy adaptat la 2018, contează pe el, de zi cu zi! Este o variantă numai bună!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.