Rosiile uscate sunt preferatele mele; sunt excelente in salate, la sandwich-uri si chiar si in mancare... insa cele de la supermarket contin destul de multi aditivi si nu mai pot fi considerate o gustare sanatoasa.

Alchimia iubirii: Amesteca aceste 12 ingrediente

Recent, am gasit pe internet o reteta foarte simpla de a prepara rosii uscate acasa - si, credeti-ma, sunt atat de usor de facut incat nu veti mai cumpara niciodata rosii uscate la borcan.

Ce am folosit: rosii mari si coapte (insa nu moi), tavi si hartie de copt.

Am taiat rosiile bucati subtirele (dar nici foarte subtiri) si le-am pus in tavi (peste hartia de copt). Le-am lasat la uscat direct la soare timp de patru zile. Multi spun ca trebuie sa le intorci de pe o parte pe alta, insa eu nici nu m-am atins de ele.

Dupa patru zile am adaugat peste ele sare, piper si busuioc uscat. Am pus totul in borcane si am adaugat ulei de masline astfel incat sa le acopere complet.

foto: rosii uscate in borcan, Shutterstock

Incepe sa cresteze cartofii intregi. Ce face apoi? Este cea mai buna reteta a momentului
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: