Sotul tau te face fericita?

Sotul tau te face fericita?

Un mesaj pentru femei si barbati de orice varsta.

La un seminar, unul dintre profesori a aratat cu degetul catre o femeie si a intrebat-o: “Sotul tau te facer fericita?”

In acel moment, barbatul care era fix langa ea, a devenit relaxat, dand dovada de o senzatie de siguranta. Era mandru de el si deja stia raspunsul pe care sotia urma sa il dea. Mare i-a fost mirarea cand ea a raspuns direct, fara nicio urma de regret: “NU”.

Cand toti si-au indreptat privirea catre ea, femeia a continuat: “Nu, nu el este cel care ma face fericit.”

Dintr-o data, in intreaga sala s-a facut liniste. Sotul era pietrificat; o incruntare a aparut pe fata lui. Nu-i venea sa creada ce spune sotia lui, mai ales intr-un astfel de moment.

Femeia s-a ridicat in picioare si, pe un ton modest, a explicat:

“Nu el ma face fericita. Eu sunt fericita. Faptul ca eu sunt fericita sau nu nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea.

Eu decid sa fiu fericita in fiecare situatie si in fiecare moment al vietii mele. Daca fericirea mea ar depinde de alte persoane, alte lucruri sau alte imprejurari de pe fata acestui pamant, atunci as avea probleme serioase.

De-a lungul vietii mele am invatat cateva lucruri: Eu decid sa fiu fericita si restul e o chestiune de experiente sau circumstante cum ar fi de ajutor, intelegere, acceptare, ascultare, consolare. Acum sunt casatorita, dar eram deja fericita cand eram singura.

Fericirea va fi intotdeauna gasita in multumire, iertare si in noi insine.

A iubi cu adevarat este extrem de dificil… inseamna sa ierti neconditionat, sa traiesti, sa iei experientele sau circumstantele asa cum sunt ele, sa treci peste probleme si sa fii fericit cu convingere.

Sunt multi care spun “Astazi nu pot fi fericit pentru ca… sunt bolnav, nu am bani, este prea frig, am fost dezamagit, m-au insultat, cineva nu ma mai iubeste, cineva nu ma mai apreciaza.”

Dar ceea ce ei nu stiu este ca pot fi fericiti chiar daca sunt bolnavi, chiar daca este prea cald sau prea frig, chiar daca nu au bani, chiar daca cineva i-a insultat, chiar daca cineva i-a parasit.

A fi fericit este o atitudine despre viata si fiecare dintre noi trebuie sa aleaga fericirea. Trebuie sa invatam sa iubim viata pe care o avem nu pentru ca este mai usoara decat a celorlalti, ci pentru ca am decis sa fim fericiti ca persoana… si ca noi suntem responsabili de fericirea noastra.

Fericirea depinde de noi.. depinde de mine.

Cad, ma ridic, fac greseli, traiesc, invat, sunt ranita… dar sunt in viata. Sunt om. Nu sunt perfecta, dar sunt fericita.”

In acel moment sotul ei s-a ridicat in picioare si a inceput sa aplaude, fiind urmat de toti cei prezenti la seminar.

foto prima pagina: Filmmanjue, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri