Setari Cookie-uri

Cum ne influenteaza sanatatea trecerea la ora de iarna?

Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de iarna.

Trecerea la ora de iarna 2016 se va face anul acesta in ultimul week-end din octombrie, mai exact in noaptea dintre 29 si 30 octombrie. Astfel, ora 4:00 a diminetii de duminica va deveni ora 3:00. Duminica va fi cea mai lunga zi din an, cu 25 de ore. Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de Romania din 1932, fiind folosit totodata de peste 100 de tari din intreaga lume.

Cum ne influenteaza sanatatea trecerea la ora de iarna?

Medicii considera ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de iarna, deoarece trebuie sa se culce cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit. Pentru cei care sufera de anumite probleme de sanatate, efectele schimbarii ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

„Cei mai multi dintre noi isi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. Dupa cateva zile se vor obisnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.

Citește și:

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic si odata cu el pot surveni si dereglari hormonale, mai ales in ceea ce priveste melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Fona, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.