Setari Cookie-uri

16 Motive pentru care oamenii care iarta sunt de zece ori mai fericiti!

Iertarea este poarta catre libertate.

Stiati ca oamenii care iarta sunt mult mai fericiti decat restul lumii? Iata motivele pentru care spunem asta:

1. Pentru ca mania se simte bine pe moment, insa iertarea se simte bine pe termen lung.

2. Pentru ca nimic nu te trage mai mult in jos decat gandurile toxice cu privire la o alta persoana.

3. Pentru ca iertand inveti sa uiti durerea si supararea pe care le simti adanc in sufletul tau si chiar reusesti sa te vindeci.

4. Pentru ca inveti sa alegi altfel oamenii care ajung in viata ta - inveti sa citesti persoanele cu care intri in contact, inveti in cine sa ai incredere, inveti sa cunosti de ce fel de oameni ai nevoie langa tine.

5. Pentru ca atunci cand stai suparat pe cineva, in mod intentionat, te ranesti si pe tine. Nu te poti bucura de viata asa cum trebuie daca tu ramai trist si prins in trecut.

6. Pentru ca ai un control complet asupra propriei vieti. Acesta iti permite sa fii persoana pe care ti-o doresti, sa iei masurile si deciziile pe care le vrei, sa experimentezi lucrurile pe care le consideri necesare.

Citește și:

7. Pentru ca a fost dovedit faptul ca iertarea reduce riscul de atac de cord.

8. Pentru ca iertarea imbunatateste nivelul de colesterol si iti ofera un somn mai bun; de asemenea, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste toleranta la durere, scade stresul si anxietatea si ajuta cu depresia. Ce vreti mai mult?! :)

9. Pentru ca nu ai nevoie de o alta persoana pentru a practica iertarea. Poti lucra prin tine, pe cont propriu, indiferent daca iti ceri sau nu scuze. Trebuie doar sa accepti ce s-a intamplat, sa ierti persoana care ti-a gresit si sa mergi mai departe.

10. Pentru ca, indiferent de ce se intampla cu acele persoane care ti-au gresit tu poti uita de ei si iti poti vedea de viata ta.

11. Pentru ca iti aminteste ca poate si tu ai ranit alti oameni in trecut si incerci sa fii o persoana mai buna.

12. Pentru ca inveti sa fii mai atent la gandurile si la sentimentele tale.

Citește și:

13. Pentru ca intareste relatiile tale si le ofera o sansa mult mai mare de a supravietui - indiferent daca este vorba de familie, prieteni sau altcineva.

14. Pentru ca nu este acelasi lucru cu a fi naiv sau a fi folosit.

15. Pentru ca uneori vei fi suparat si pe tine. O sa te urasti, o sa fie jenat de alegerile facute si o sa te simti groaznic. Insa pentru o viata fericita este crucial sa inveti sa ierti, sa accepti greselile facute, sa vezi ce ai facut gresit si sa mergi mai departe. Da, trebuie sa te iubesti.

16. Pentru ca practicarea iertarii fata de tine (si de altii) iti aminteste ca esti om si ca la sfarsitul zilei toti avem in comun un singur lucru: adevarul simplu si complicat.

foto prima pagina: Fona, Shutterstock

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.