De ce ar trebui sa ii iertam chiar si pe cei care nu merita?

Se spune ca oamenii care iarta sunt mai fericiti. Asa sa fie oare?

Inca din copilarie suntem fortati sa iertam. Cand fetita de la gradinita sau de la locul de joaca iti lua jucaria trebuie sa isi ceara scuze, iar tu trebuia sa o ierti. Insa aceste momente chiar nu insemnau nimic. Tu ii puteai tine pica o lunga perioada de timp.

La maturitate, ne asteptam sa ni se ceara scuze pentru anumite greseli, insa in zadar. Toata viata incercam sa intelegem cat de important este sa stim cum sa iertam si sa ne cerem scuze; recent am gasit un material interesant in care ne sunt enumerate cateva motive importante pentru a ierta oamenii care ne gresesc.

Chiar si atunci cand oamenii isi cer scuze, noi continuam sa ne amintim ce au facut si transportam pe umeri greutatea acestor amintiri pentru restul vietii nostre. Si fiecare persoana care greseste face ca aceasta povara sa fie si mai grea, si mai dificila... si ne impiedica sa traim o viata frumoasa si linistita.

Citește și:

Insa exista si oameni care pot ierta pentru ca stiu ca...

1. Iertarea te ajuta sa mergi mai departe

Daca nu poti ierta inseamna ca porti pica, ca dispretuiesti, ca nu poti merge mai departe. Inseamna ca pastrezi durerea in interiorul sufletului tau, ca te gandesti in mod constant la acele momente si inca te doare. Insa cum ar fi daca ai lasa trecutul in spate si te-ai concentra doar asupra lucrurilor placute din viata ta? Mergi mai departe, viata inseamna mult mai mult decat atat!

2. Tu esti cel care are nevoie de iertare

Aceasta este ideea. Crezi ca ierti o persoana care te-a jignit sau care ti-a gresit... ca ii vei lua o povara de pe pieptul ei. Insa, adevarul este, ca iertarea este importanta pentru tine. Nu poti merge mai departe daca nu ierti, viata ta stagneaza. Trebuie sa ierti pentru a lasa tot rau in trecut, pentru a incepe sa traiesti alte lucruri. Trebuie sa ierti pentru a avea un suflet curat... trebuie sa ierti pentru tine!

Citește și:

3. Iertarea este pentru toata lumea

Da, iertarea este pentru toata lumea nu doar pentru cei care si-au cerut iertare. Altfel... care este rostul iertarii? Oamenii puternici ii iarta chiar si pe cei care nu merita pentru ca nu vor ca ranchiuna si ura sa se instaureze in viata lor. Nu vor sa simta doar durere si resentimente. Vor sa aiba din nou incredere in cei din jurul lor.

4. A ierta inseamna a uita

Doar atunci cand ierti te poti impaca cu trecutul tau astfel incat acele momente dificile sa nu mai interfereze cu viitorul. Cand ai lasat durerea sa plece din viata ta, faci loc pentru lucrurile care conteaza cu adevarat: pentru emotiile pozitive, pentru iubire, pentru dragoste.

foto interior si prima pagina: Fona, Shutterstock

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri