Setari Cookie-uri

5 Sfaturi care va pot transforma dintr-un pesimist intr-un optimist

Studii din intreaga lume arata ca oamenii sunt tot mai depresivi si gasesc tot mai greu temeiuri sa scape de pesimism.

Cercetari ample arata ca optimismul, convingerea ca toate incercarile vietii se vor sfarsi cu bine, este legat direct de un risc mai redus de a dezvolta afectiuni psihice, comcomitent cu cresterea sanselor de a avea o viata mai lunga.

Unul dintre cele mai mari studii a fost efectuat pe 70.000 de femei din Statele Unite de Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Harvard, iar concluziile sunt spectaculoase. Optimistele au un risc cu pana la 40% mai mic de a muri de accident vascular si boli de inima, cu 38% mai mic de a muri de boli respiratorii, risc redus la jumatate ca o infectie sa le fie fatala si cu 16% mai mică probabilitata de a pieri din cauza cancerului.

Medicii americani considera ca oamenii isi pot imbunatati perspectiva de viata facand cateva modificari simple in rutina. Este nevoia de un pic de vointa, dar acesta este secretul unei sanatati de invidiat. Un prim sfat este de a accentua aspectele pozitive ale vietii. Intr-un mic jurnal, puteti sublinia lucrurile bune care s-au intamplat, precum si lucrurile care v-au bucurat.

Citește și:

Ganditi-va la ceea ce le-a generat si cum pot fi repetate.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Flaffy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.