Setari Cookie-uri

15 cărți audio pe care să le asculți înainte să adormi

Trebuie să recunoaștem faptul că, în zilele noastre, este mult mai ușor să asculți decât să răsfoiești cu propriile mâini niște pagini. Nu trebuie să privim tragic această schimbare, ci să ne bucurăm de faptul că până și cei mai ocupați dintre noi își pot găsi acum timp să asculte o poveste frumoasă.

Cărțile audio au început să atragă simpatia inclusiv a fanilor declarați ai bibliotecilor și ai mirosului de carte, nouă sau veche, fiind mult mai practice și mai ușor de parcurs. Cartea audio se ascultă chiar și atunci când te afli în mijloacele de transport în comun, iar aglomerația nu îți permite să ții în mână o carte.

Astăzi, însă, vorbim despre cărțile audio pe care să le asculți înainte să adormi. Sunt cărți motivaționale, sunt povești și fabule, sunt poezii, sunt cărți care promit să îți golească mintea de gândurile acumulate pe parcursul zilei și să îți ofere în schimb un somn profund și liniștit. Iată care sunt recomandările mele:

Cărți audio motivaționale

1. Taina puterii prezentului - Eckhart Tolle

Audiobook Taina puterii prezentului Eckhart Tolle Toate cărțile de dezvoltare personală și toți psihoterapeuții îți vor spune același lucru: Învață să trăiești în prezent! Rămânem prinși în trecut ori ne concentrăm mult prea tare pe viitor, dar nu mai știm nimic de prezent. Nu știm cine suntem, ce ne bucură cu adevărat și lăsăm zilele să treacă ca și când am avea la dispoziție tot timpul din lume. Nu! Tot ce ne este garantat este momentul de față, este prezentul. Devenind conștienți de el, trăindu-l din plin, așa vom ajunge să ne trăim și viața cum trebuie.

Citește și:

"Adevărul ființei mele este prezentul – acel Acum în care mă deschid spre marele și tainicul Întreg."

2. Călătorie prin chakre - Colette Baron-Reid

Audiobook Calatorie printre Chakre "Călătorie printre chakre" este un ghid de meditaţie eficient și uşor de urmat. Durata lui este de aproximativ 48 de minute (suficient cât să te liniștești după o zi de muncă, să te eliberezi de gânduri și să adormi în pace) și se poate asculta în lectura actriței Ana Udroiu.

Cele 7 Chakre aflate de-a lungul coloanei vertebrale influenţează starea fizică a omului, fiind instrumente utile pentru vindecare şi dobândirea echilibrului fizic, emoţional şi spiritual.

3. Meditație pentru autovindecare - Louise Hay

Audiobook Meditate pentru Autovindecare În lectura actriței Gabriela Bobes, cartea audio "Meditație pentru autovindecare" te va purta într-o călătorie de vindecare spirituală, de dobândire a speranței, a iubirii și a păcii interioare. Meditațiile ghidate ale celebrei scriitoare Louise Hay reamintesc de frumusețea care ne înconjoară zi de zi, dar suntem prea ocupați ca să o vedem.

Citește și:

Louise Hay spune că oricine este dispus să lucreze cu mintea lui, poate fi vindecat, căci vindecarea se află de cele mai multe ori în interiorul nostru. Concentrarea și meditația pot aduce cu sine autovindecarea.

4. Înțelepciunea evurilor - Wayne W. Dyer

Audiobook Intelepiciunea evurilor "Materialul de față nu e despre aprecierea poeziei și a filosofiei, ci mai degrabă despre aplicarea înțelepciunii acestor maeștri în viața noastră de zi cu zi. Nu poți învăța nimic doar prin efortul altora. Cei mai mari gânditori ai lumii nu te pot învăța absolut nimic dacă nu ești dispus să aplici ceea ce au ei de oferit. Acei mari învățători doar îți oferă posibilități în meniul vieții." - Wayne W. Dyer

5. Despre mânie - Lucius Annaeus Seneca

Audiobook Seneca Despre manie De câte ori nu te-ai întins în pat și ai încercat să adormi deși erai cuprins de mânie și gânduri negative? Sunt convinsă că nu ai ratat această experiență, motiv pentru care printre recomandările mele se numără și cartea de față, în lectura lui Victor Rebengiuc.

Citește și:

Cartea aşează în fața omului mâniat o oglindă şi-i arată chipul negru, un chip care nu mai este al unui om. Ca să nu te pierzi în acest război cu tine însuţi, învaţă să nu-l începi: "mânia nu îndrăzneşte nimic singură, ci doar cu acordul sufletului".

6. Tu ești Placebo - Meditația 2 - Joe Dispenza

Audiobook Tu esti Placebo Schimbarea vine din interiorul nostru, nu mai este niciun mister, iar pentru ca efectele meditației - stil de viață abordat de tot mai mulți dintre oamenii de toate vârstele - este necesară schimbarea felului de a fi și acceptarea ei. Schimbarea începe odată cu gândurile noastre. Datorită proporțiilor impresionante ale creierului anterior (prozencefalul), ființa umană este înzestrată cu capacitatea de a transforma gândurile în fapte reale, acesta fiind întocmai modul de funcţionare al efectului placebo.

Citește și:

7. Cum ne mântuiește Dumnezeu - Sfântul Ioan de Kronstadt

Audiobook Cum ne mantuieste Dumnezeu Unii dintre noi vor reuși să aibă un somn liniștit după ce vor asculta vorbele înțelepte rostite de glasul blând al Sfinților Părinți. Cartea de față reprezintă o colecție de răspunsuri ale Sfântului Ioan de Kronstadt, răspunsuri care îi pot clarifica pe mulți cu privire la credința lor și relația cu Dumnezeu.

- De ce în ultima vreme aproape că nu mai există credincioși?

Păcatele se măresc permanent într-o măsură înfricoșătoare în neamul omenesc: fărădelegea, viciile au crescut și cresc până la dimensiuni gigantice. Turma adevăraților credincioși se va diminua din ce în ce mai mult – cei care corup prin doctrine false, ca de pildă Tolstoi, se vor înmulți și vor contamina omenirea, o vor strica, astfel încât, când va veni Hristos, va mai găsi oare credință pe pământ?”

Citește și:

8. Lasă-ți viața să vorbească - Parker J. Palmer

Audiobook Lasa-ti viata sa vorbeasca Tu știi care este rolul tău pe acest pământ? Job-ul pe care îl ai în prezent este cel pe care ți-l dorești cu adevărat? Oamenii care te înconjoară sunt oamenii pe care îi vrei?

Ce ni se întâmplă, oamenii pe care îi întâlnim și situațiile prin care trecem, pot reflecta greșit cine suntem cu adevărat.

"Înainte să-i spui vieții tale ce intenționezi să faci cu ea, ascultă ce intenționează ea să facă cu tine. Înainte să-i spui vieții la înălțimea căror valori și adevăruri te-ai hotărât să te ridici, lasă viața să-ți spună ce adevăruri întruchipezi tu, ce valori reprezintă."

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.