Setari Cookie-uri

Filme de familie: 10 povesti emotionante de care sa te bucuri alaturi de cei dragi

Filme de familie deosebite care iti ofera acea infuzie de optimism de care ai nevoie, care inspira si transmit emotii puternice.

Pentru momentele in care vrei sa te bucuri de momente frumoase alaturi de familie, aceste filme sunt alegerea ideala. Transmit mesaje puternice, ofera lectii de viata importante si reusesc sa iti schimbe instantaneu starea de spirit. Sunt filme care te ajuta sa iti intelegi mai bine emotiile, sa te bucuri de familie indiferent de grijile sau problemele pe care le ai, sa te minunezi, sa crezi in tine si in fortele tale.

Cele mai frumoase filme de vazut in familie

Dumbo

O poveste fantastica si impresionanta, care m-a emotionat si acum, la fel de mult ca in copilarie. Regizorul Tim Burton face o treaba excelenta reusind sa aduca povestea clasica a elefantelului cu urechi mari pe noi culmi nebanuite. Povestea originala a luat nastere acum mai bine de sapte decenii si i-a atras imediat atentia lui Walt Disney, care a transformat-o intr-un film animat de mare succes in 1941, castigand numeroase premii Oscar. Un film deosebit care m-a facut sa ma simt iar copil, am plans, am ras, m-am emotionat si pentru cateva ore am avut iar acea licarire de speranta in suflet, ca indiferent unde esti, cum esti si prin ce treci, daca crezi in magie si in puterea ta vei reusi sa depasesti orice obstacol.

Citește și:

Coco

Coco este un film animat suprinzator si emotionant, ideal de vazut in familie. Colorat ca o palarie mexicana si vibrant ca o chitara in maini de maestru, Coco te cucereste si te face parte dintr-o aventura fantastica, oferindu-ti totodata cateva lectii de viata importante. Una dintre ele este aceea ca, indiferent cat de departe iti doresti sa ajungi si cat mult vrei sa lupti pentru visurile tale, nu uita ca familia va ramane mereu o parte importanta din viata ta.

The Nutcracker and Four Realms

Un film minunat de vazut cu familia care te poarta intr-o aventura fantastica presarata cu multe suprize neasteptate si lectii de viata. Povestea clasica ce l-a inspirat pe marele Ceaikovski sa compuna muzica pentru baletul cu acelasi nume, a fost scrisa in 1816 de catre E.T.A, Hoffman. Filmul o are in prim plan pe Clara, care porneste intr-o aventura fantastica in incercarea de a gasi o cheie cum nu mai exista alta, cheie ce poate sa deschida cufarul ce adaposteste un dar extrem de pretios lasat de mama sa, dupa ce a murit. Ce mi-a placut foarte mult este ce simbolizeaza cu adevarat aceasta cheie.

Citește și:

Mary Poppins

Printre cele mai frumoase filme de familie se numara si musicalul marca Disney, despre celebra dadaca Mary Poppins, care ne prezinta o poveste noua despre optimism, dragoste si puterea vindecatoare a rasului. Actiunea are loc in 1935, cand Londra este afectata de Marea criza economica, iar Michael si Jane, copii din primul film au parte de o multime de probleme financiare, iar Michael trebuie sa aiba grija si de cei trei copii ai sai. Provocarea este cu atat mai mare, cu cat, in urma cu un an, a ramas vaduv. Reaparitia lui Mary Poppins pare sa fie exact miracolul pe care familia il astepta.

Inside Out

Printre filmele mele de animatie preferate si unul de la care am invatat sa nu imi fie teama de emotiile mele. Considerata una dintre cele mai bune animatii realizate vreodata, Inside Out este o metafora desosebita a modului in care suntem noi construiti ca oameni. Emotiile prind viata si incearca sa o sfatuiasca pe Riley, o fetita de 11 ani sa se adapteze la o noua viata, dupa ce parintii ei hotarasc sa se mute intr-un alt oras. Filmul este construit in jurul acestor emotii, mai exact: Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul si Tristetea.

Citește și:

The Greatest Showman

Nu pot sa spun ca sunt o mare fana a musicalurilor, dar au fost cateva care au reusit sa ma surprinda si sa ma cucereasca. Printre acestea se numara si Omul spectacol, care spune povestea lui P.T. Barnum, o personalitate destul de controversata, dar foarte faimos in Statele Unite si considerat parintele circului modern. Un film deosebit, cu un mesaj puternic care vorbeste despre egalitate, speranta, visuri, familie si credinta ca orice om are un loc in lume si trebuie respectat. Toti meritam sa ni se ofere o sansa si, uneori, lucurile care sunt considerate ciudate de cei din jur, sunt cele care ne definesc.

The Incredibles

O aventura de familie absolut savuroasa si o poveste incantatoare, amuzanta si din care ai cateva lucuri importanate de invatat despre viata si familie. Scenariul nu este unul extrem de surprinzator, dar personajele sunt absolul savuroase si foarte bine construite. Relatia dintre cei cinci membri ai familiei, toti fiind supereroi este una obisnuita, cu bune si cu rele, cu capriciile fiecarei varste.

Citește și:

We Bought a Zoo

Printre acele filme de familie care te vor emotiona si iti vor da o stare foarte buna se numara si Avem un zoo! Un film extraordinar, care prezinta povestea unui om ce si-a pierdut sotia si marea dragoste si acum incearca sa ia viata de la capat, alaturi de copiii sai, intr-o noua casa, o noua locatie si alaturi de alti oameni. Barbatul isi cheltuie toate economiile pentru a cumpara o gradina zoologica aflata in paragina, unde traiesc peste 100 de animale pe cale de diparitie si decide sa renoveze si sa redechida gradina zoologica in amintirea sotiei sale.

The Pursuit of Happiness

Unul dintre cele mai bune filme motivationale inspirat dintr-o poveste adevarata, pe care l-am revazut de fiecare data cu acceasi emotie. Un film din care poti invata o lectie de viata importanta pe care am incercat sa o pun in aplicare de fiecare data cand treceam prin momente mai grele. Ai de ales intre a fi blocat in acelasi loc si a continua sa iti plangi de mila sau sa iti iei viata in propriile maini, sa decizi cu determinare unde vrei sa ajungi si indiferent ce se intampla aici si acum, sa continui sa lupti pentru a-ti atinge scopul. Will Smith il interpreteaza pe Chris Gardner, un familist care incearca din rasputeri sa supravietuiasca si sa ofere familiei un viitor.

Citește și:

Little Miss Sunshine

O familie ciudata din Albuquerque compusa din tata, mama, fetita, bunicul si unchiul, calatoreste cu multe eforturi si peripetii pana in California, pentru un concurs de Miss, pe care fetita de sapte ani viseaza sa-l castige. Pe drum, familia trebuie sa faca fata mai multor provocari, de la probleme si intamplarile care le apar in cale, la greutatile sufletesti si visele care asteapta sa fie indeplinite.

foto prima pagina: Monkey Business Images, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.