Setari Cookie-uri

Maraton de povesti: 12 seriale faine pe care sa le devorezi in weekend

Seriale faine cu povesti spectaculoase care te tin cu sufletul la gura!

Recunosc, sunt o cinefila impatimita, amatoare de nopti albe cu suspans si weekenduri cu aventura si mistere gata de a fi deslusite. Sunt convinsa ca si tu ai weekenduri in care tot ce iti doresti e sa te aventurezi in lumi fascinante, sa vezi povesti neobisnuite si sa te lasi cucerit de personaje care mai de care mai misterioase. Pentru acele momente am pregatit o lista cu cele mai faine seriale, care te tin in suspans episod cu episode.

Seriale faine pe care nu trebuie sa le ratezi

1. Good Omens

Serialul Good Omens a fost o adevarata supriza si l-am devorat cu placere episod cu episod. Nu am mai vazut de ceva vreme un serial fantasy atat de bun, de la personaje, la poveste, sa nu mai spun de glumele inteligente si satira genial facuta la adresa religiei. Comedia fantasy cu tema apocaliptica este inspirata din romanul lui Neil Gaiman Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch. Personajele principale sunt ingerul Aziraphale (interpretat de Michael Sheen) si demonul Crowley (David Tennant) – reprezentantii Binelui si al Raului pe Pamant, intre care se formeaza o prietenie neobisnuita. Cei doi incearca sa amane Apocalipsa si sa opreasca razboiul dintre cele doua “tabere”.

Citește și:

2. La Casa de Papel/Money Heist

Printre cele mai faine seriale care a facut furori dupa ce a fost lansat, se numara si La Casa de Papel. Serialul spaniol a devenit cel mai urmarit serial intr-o alta limba decat engleza si pe buna dreptate deoarece scenariul este foarte bine construit si reuseste sa te tina cu sufletul la gura cu fiecare episod. Actiunea serialului se desfasoara in trezoreria regala spaniola, unde opt hoti patrund si iau ostatici, reusind sa manipuleze politia pentru a-si pune in aplicare planul gandit de un geniu criminal.

3. The Umbrella Academy

Serialul se bazeaza pe cartile de benzi desenate realizate de Gabriel Ma si Gerard Way, vocalistul de la fosta trupa rock My Chemical Romance. Povestea are in prim plan un grup de frati si surori vitregi, care au fost adoptati imediat dupa nastere de un miliardar excentric. Totul incepe in anul 1989, cand 43 de copii sunt nascuti in mod inexplicabil de catre femei care nu au nicio legatura una cu cealalta si care nu au prezentat semne de sarcina cu o zi inainte. Sapte dintre ei sunt adoptati de un miliardar care formeaza The Umbrella Academy si isi pregateste “copiii” pentru a salva lumea.

Citește și:

4. What If

Serialul m-a atras inca de cand am vazut trailerul si mi-a atras atentia, pe langa subiect si faptul ca personajul principal este interpretat de actrita Renee Zelweger, intr-un rol complet diferit fata de alte roluri in care am vazut-o pana acum. Serialul abordeaza ideea de moralitate si efectul pe care o singura decizie o poate avea asupra celor implicati si cum schimba traiectoria unei vieti intregi. Primul sezon spune povestea unei oferte avantajoase, dar destul de bizare, pe care o femeie misterioasa o face unui cuplu care are nevoie de bani.

5. The Haunting of Hill House

Un horror psihologic foarte bun, unul dintre cele mai bune seriale vazute in ultimii ani as putea spune. Bazat pe romanul cu acelasi nume, serialul spune povestea celor cinci frati Crane, care se confrunta cu traume reprimate, cu agresiunea in familie si cu stres post-traumatic, in urma copilariei petrecuta in casa terifianta Hill House. Pe langa bantuirea care a avut loc in casa, serialul prezinta impactul pe care l-au avut acele intamplari asupra lor ca adulti si m-as duce pana intr-acolo incat sa spun ca este mai mult o poveste psihologica si o drama de familie, decat una horror. Fratii se reunesc dupa multi ani in urma unei tragedii in familie si sunt nevoiti sa faca fata fantomelor trecutului.

Citește și:

6. Dead to Me

O comedie neagra interesanta si plina de surprize care reuseste sa te tina in suspans cu fiecare episod. Povestea pare destul de simpla la inceput, mai exact: intr-o noapte sotul lui Jen (Christina Applegate) este calcat de o masina si o lasa vaduva. Dupa acest eveniment ea se inscrie intr-un grup cu oameni care au trecut prin experiente similare, unde o intalneste pe Judy (Linda Cardellini) si se imprietenesc. La prima vedere, Judy pare o persoana incantatoare, blanda, normala, care are nevoie, la randul ei, de sprijin, insa lucrurile nu sunt exact cum par. Desfasurarea actiunii este extrem de bine scrisa, iar intriga se complica in moduri la care nu te poti astepta.

7. Russian Doll

Un serial fain si ciudat pe care l-am devorat destul de repede. Povestea este in felul urmator: Nadia, personajul principal, este lovita de o masina dupa ce pleaca de la petrecerea de ziua ei si moare. Nimic dubios pana aici, doar ca imediat dupa asta se trezeste inapoi la petrecere. Ori de cate ori moare dupa asta, viata isi da un reset si Nadia retraieste aceeasi zi, misiunea ei fiind sa descopere cum sa rezolve aceasta enigma si de ce i se intampla tocmai ei asta.

Citește și:

8. Altered Carbon

Unul dintre cele mai faine seriale pe care fanii aventurilor SF nu au cum sa nu il indrageasca, se numara si Altered Carbon. Serialul este bazat pe romanul cyberpunck al scriitorului Richard K. Morgan si prezinta o lume distopica a carei actiune se desfasoara peste 300 de ani in viitor. In acel viitor oamenii au abilitatea de a-si transfera constiinta dintr-un corp in altul, contra unei sume exorbitante de bani. In acest fel isi asigura nemurirea si pot avea cu fiecare corp alt set de abilitati. In rolul principal este soldatul Takeshi Kovacs (interpretat de actorul suedez Joen Kinnaman…ahh suedezii astia), care este readus la viata de un om de afaceri bogat pentru a-l ajuta sa descopere cine i-a asasinat vechiul trup si de ce.

9. Sharp Objects

Un alt serial fain pe care l-am urmarit cu sufletul la gura. Obiecte ascutite este bazat pe romanul cu acelasi nume al autoarei Gillian Flynn, mintea din spatele altei povesti psihologice geniale – Gone girl. Atmosfera putin lenta, care iti dezvaluie treptat povestile marcante din viata personajelor te atrage ca un magnet si te face sa te implici emotional in desfasurarea actiunii. Serialul combina investigarea unei crime in serie, cu dificila rafuiala cu trecutul a personajului principal, interpretat excelent de Amy Adams.

Citește și:

    10. Dark

    Printre serialele mele preferate, Dark este o productie germana care m-a cucerit de la primul episode. Extrem de interesant, intunecat si suprinzator, un serial pe care l-as recomanda la orice ora oricarui amator de sf, drama si mai ales mister. Cele trei elemente care definesc serialul sunt: trecutul, prezentul si viitorul si modul in care cele trei perioade se intrepatrund influentandu-se una pe cealalta. Serialul prezinta povestea unui orasel german invaluit intr-o atmosfera intunecata si putin creepy, care este rascolit de disparitia a doi copii. Cu adevarat interesant este faptul ca raspunsul la acest mister nu trebuie cautat in prezent, ci in trecut. Intrebarea nu e cum au disparut, ci unde au disparut?

    11. Jack Ryan

    Simpaticul actor John Krasinski ofera poate cea mai buna si sensibila interpretare a celebrului personaj, analistul CIA care ajunge in mijlocul celor mai periculoase conspiratii globale. Daca nu esti familiarizat cu personajul am sa explic pe scurt cine e si ce background are. Jack Ryan a fost creat de Tom Clancy in 1984 cand a debutat in romanul Vanatoarea lui Octombrie Rosu. A fost initial puscas marin, apoi profesor de istorie, apoi analist in cadrul CIA. Lumea lui Ryan e una bazata pe conflicte militare, spionaj, intrigi politice si terorism. Povestea serialului are la baza relatiile tensionate dintre americani si culturile islamiste din orient, si se axeaza mult pe terorism si problemele pe care extremistii religiosi le aduc in toata lumea.

    Citește și:

      12. Maniac

      Un serial interesant si ciudat in acelasi timp, povestea a doi straini prinsi in etapele finale ale unui studio farmaceutic misterios. Emma Stone si Jonah Hill sunt savurosi si fac o treaba foarte buna in rolurile lui Annie si Owen. Povestea pare una simpla, dar este destul de complicata si confuza pe parcurs, datorita situatiilor in care se afla cei doi protagonisti, dar actiunea este absolut captivanta si scenariul foarte bine scris. Niciunul dintre cei doi nu are existenta visata, iar posibilitatea unui tratament farmaceutic nou, despre care inventatorul Dr. James K. Mantleray spune ca rezolva orice problema a mintii, ii aduce la sediul companiei pentru a trece printr-o testare de trei zile. Insa lucurile nu se desfasoara conform planului.

      foto main:

      Vizionare placuta


      Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.