Setari Cookie-uri

Cartea pe care orice femeie ar trebui sa o citeasca

Este o carte puternica si sensibila, plina de sentimente contrariante, lectii de viata si o drama ce va atinge sufletul fiecarei femei in parte. Dama cu camelii, opera lui Alexandre Dumas fiul, este cartea pe care orice femeie ar trebui sa o citeasca.

Cartea pe care orice femeie ar trebui să o citească… La dame aux camellias- franțuzește spus ori Dama cu camelii.

N-am de gând să fac din articolul ăsta vreo recenzie în care nu înțelegi dacă autorului chiar i-a plăcut cartea ori ba. Ce vreau să spun este mai mult decât o recenzie, este ce am trăit eu prin aceste pagini ce cred că pot atinge și mai ales aduce o schimbare în viață oricărei femei de orice vârstă.

Acțiunea cărții

Acțiunea cărții nu e una extraterestră care să necesită citirea a 150 de pagini până ajungi să afli cum îl cheamă pe protagonist. Acțiunea e simplă: ea, curtezană la Paris- o femeie de la care greu îți luai ochii și care frecvența teatrul și opera, iar el, un tânăr ce se îndrăgostește iremediabil de cea care trăia numai printre diamante, cadouri scumpe și camelii.

Citește și:

Fără să încerc să spun prea multe, pentru a păstra elementul surpriză, romanul prezintă tragedia Margueritei care se îndrăgostește nebunește de un bărbat, însă trecutul pare să o urmeasca la orice pas.

Mi-aș dori că fiecărei femei sau tinere femei de pe Glob să îi pice în mâna cartea asta. De ce?

Povestea nu este doar a unei curtezane din capitala Franței. Povestea este a unei femei, că fiecare dintre noi, care trăiește între două lumi paralele fiind trasă când într-una când în cealaltă. Iar tragedia vine din faptul că după atâta amar de timp, după atâția zeci poate chiar sute de bărbați, în sfârșit se îndrăgostește. Și se îndrăgostește real, puternic și cu tot ce a mai rămas din sufletul ei.

Citește și:

Cu toate astea, pare că soarta nu vrea să țină cu ea aducându-i întotdeauna aminte de fantomele trecutului și de faptul că în ochii a mii de parizieni ea nu va fi altceva decât femeia oricărui bărbat.

Cine a fost Marie Duplessis, inspirația din spatele personajului Marguerite

“Se spune că nimeni care ar fi trecut pe lângă ea nu ar fi considerat-o o prostituată.”

Marie Duplessis s-a născut în 1824 într-o sărăcie cruntă. S-a mutat la 15 ani in Paris și în foarte scurt timp a devenit curtezană pentru o mulțime de oameni cu bani și putere. S-a autoeducat, astfel încât trecea drept o femeie citită și foarte stilată.

Ea a fost inspirația pentru unul dintre cele mai frumoase române de dragoste din istorie, Dama cu camelii, dar și pentru faimoasa operă a lui Giuseppe Verdi “La Traviata”.

Citește și:

Unul dintre iubiții ei a declarat, după ce aceasta s-a stins din viață: „Când mă gândesc la ea, sună un acord misterios în inima mea elegia antică ”

Mi-e greu să mă gândesc ce e în sufletul unei femei că ea. Mi-e greu să mă detașez de mine și să mă pun în pielea unei femei care vrea să iasă de sub pânză unde a stat până acum și îi e imposibil.

Fiecare pagină a cărții ăsteia este o lecție. Fiecare cuvânt înseamnă ceva. Fiecare gest, fiecare culoare.

De ce ar trebui că orice femeie să o citească?

E simplu. Pentru a înțelege empatia.

Femeilor și tinerelor secolului XXI le lipsește empatia și mai ales simpatia față de alte femei. Iar eu cred că prin Marguerite putem să înțelegem mai bine ce e în sufletul celor pe care noi le punem la colț, la care noi ne uităm sceptic sau pe care noi le batjocorim.

Citește și:

Romanul asta ne aduce mai aproape de entitatea noastră feminină, de esența noastră. Cine suntem noi seară, după ce ne-am îmbrăcat cămașa de noapte? Cine suntem noi când punem capul pe pernă, într-un pat gol- fără machiaj pe față, fixativ în par sau haine cu pretenții. Cine suntem noi, dincolo de statutul social?

Suntem oameni.

Avem suflet și avem sentimente și suntem sensibile și avem nevoie ca cineva să se gândească la noi.

Eu cred că femeile tind să uite asta.

Și mai cred că lumea ar fi un loc mai bun dacă femeile și-ar aduce aminte că înainte să fie femei, mame, surori, soții și așa mai departe- sunt oameni cufundați într-o mare Galaxie de întrebări, frustrări, gânduri și griji.

Cartea se poate comanda de aici.

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.