Setari Cookie-uri

Verdele și rozul, culorile perfecte pentru o casă caldă și liniștitoare

Culorile pot juca un rol important în viața noastră de zi cu zi și pot influența atât starea noastră de spirit, cât și anumite decizii pe care le luăm. Așadar, care sunt cele mai potrivite nuanțe pentru casa ta?

„Culorile determină schimbarea emoțiilor”, spunea Pablo Picasso. Și nici nu putea să aibă mai multă dreptate. Culoarea este un instrument puternic de comunicare și de foarte multe ori poate semnala anumite stări de spirit, dar le și poate influența. Anumite nuanțe au fost asociate cu creșterea tensiunii arteriale, altele cu anxietatea și unele cu o oboseală acută a ochilor.

Dacă până acum nu te-ai gândit niciodată la acest aspect atunci când ai ales să redecorezi casa sau să o vopsești, acum ai șansa să alegi culorile potrivite astfel încât locuința ta să-ți transmită acea stare de bine. Așadar, pentru ce paletă ar trebui să optezi?

Albastru, o culoare relaxantă

Albastrul este o nuanță foarte calmă care contribuie la inducerea stării de relaxare și te ajută să te concentrezi mai bine asupra lucrurilor pe care le ai de făcut. Dacă te gândești să faci o mică amenajare hol, ai putea alege această culoare. Potrivit specialiștilor în design, aceasta ajută la scăderea tensiunii arteriale și eliberează mintea. Pentru a completa intrarea, optează pentru un mobilier pastelat, în culori precum roz sau crem. Se vor potrivi de minune și vor crea o armonie încă de la intrarea în casă.

Citește și:

Galben, nuanța bucuriei

Ce ai putea vopsi în galben? Bucătăria, spun cei mai mulți dintre experți. Această culoare luminează încăperea și astfel tu te vei bucura de o mai bună stare de spirit. Mai mult, galbenul te va face mai activă și să ai mai multă energie. De asemenea, poți introduce elemente de culoare galbenă și în baie, tocmai pentru a însufleți spațiul și pentru a oferi acea lumină caldă similară razelor de soare.

Alb, luminozitate și curățenie

Nu mai este niciun secret că albul creează acel efect de spațiu în orice încăpere, fiind una dintre armele secrete ale designerilor atunci când au de amenajat camere mici și înguste. Totodată, această nonculoare este recomandată de experți nu doar pentru a mări orizontul, ci și pentru dormitor, birouri sau săli de conferință și asta pentru că oferă acea senzație incredibilă de curățenie. În plus, mizând pe această opțiune ai posibilitatea să te joci cu mobilierul și nu te vei mai simți constrânsă să cumperi doar anumite nuanțe.

Citește și:

Verde, prosperitate și vitalitate

Dacă lucrezi foarte mult de acasă, atunci clar ar trebui să-ți vopsești biroul în culoarea verde. Aceasta reduce anxietatea și este una dintre cele mai odihnitoare culori pentru ochii tăi. Așadar, de fiecare dată când vei lua o scurtă pauză în timpul programului și îți vei ridica ochii din laptop, aceștia se vor relaxa preț de câteva minute. De asemenea, verdele are grijă de starea psihică și încurajează o stare de calm. De ce? Pentru că mintea noastră asociază această culoare cu iarba, frunzele, copacii, cu natura și tocmai de aceea este considerată culoarea prospețimii.

Roz, o nuanță a iubirii și bunătății

Mulți specialiști în designul interior aleg rozul pentru că este o culoare ce contribuie la inducerea unei stări de relaxare și are un efect calmant reducând astfel momentele de agresivitate. De asemenea, această nuanță ameliorează sentimentele de furie. Este o culoare excelentă pentru dormitor și pentru camerele copiilor. Această nuanță promovează dragostea, bunătatea și armonia.

Citește și:

Indiferent cât de tare îți plac, încearcă să eviți culori precum roșu sau mov, mai ales în camerele destinate odihnei. Din păcate, roșul este recunoscut pentru faptul că ridică tensiunea arterială și iritabilitatea, iar movul agită și este mai potrivit pentru hol sau birou. De asemenea, evită portocaliul în bucătărie, mai ales dacă vrei să scazi considerabil numărul de calorii pe care îl consumi într-o zi.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.