Setari Cookie-uri

Calculatorul de salariu: 7 Aspecte pe care să le ai în vedere înainte să accepți un job

Calculatorul de salariu este instrumentul care îți spune cât ar trebuie să câștigi într-o companie. Atunci când dorim să ne angajăm, aplicăm, deigur, pentru mai multe oferte de muncă, încercând să vizăm direcția dorită în carieră prin urmărirea descrierii succinte a acestor posturi. Când suntem însă chemați la un prim interviu, entuziasmul ne cuprinde și adesea putem avea tendința să spunem „da” înainte de a realiza în ce constă cu adevărat acel job. Vă propunem să descoperiți câteva aspecte foarte importante de care să țineți cont înainte de a accepta un loc de muncă.

Te angajezi: unde este situat locul de muncă, câte ore pe zi lucrezi și care este mediul în care lucrezi

Chiar dacă unele poziții sună foarte bine, în special cele de conducere, este posibil ca unele caracteristici ale jobului să nu fie potrivite pentru tine, cu atât mai mult cele de care te vei lovi zi de zi: locația, mediul în care lucrezi și turele/numărul de ore.

Așadar, pentru unii dintre noi poate fi mai potrivit un loc de muncă cu program pe weekend, pe când pentru alții acest program reprezintă un adevărat motiv de stres. De asemenea, unii pot prefera program dimineața, alții în a două parte a zilei sau un job part-time. Telemunca reprezintă, de asemenea, o opțiune.

Locația unde vei lucra zi de zi poate fi importantă, mai ales dacă se află la o distanță considerabilă de zona în care locuiești. Drumul dus-întors până la serviciu poate consuma o bună parte din zi.

Citește și:

Mediul de lucru poate fi sau nu potrivit pentru tine. De exemplu poate nu te încântă un birou aglomerat sau anumite detalii de la locul de muncă pur și simplu ți-ar putea crea un disconfort zilnic.

Calculatorul de salariu sau cum să obții toate detaliile despre câștigurile tale

Salariul reprezintă adesea un detaliu care va face diferența între mai multe posibilități de angajare. Pentru că oferta salarială nu este expusă cu toate detaliile, îți recomandăm să utilizezi un calculator pentru salarii.

Calculatorul salariului net dezvoltat de Wall-street.ro te ajută să primești detalii privind banii cu care rămâi la finalul unei luni de muncă, precum și contribuțiile și plățile care sunt realizate din salariul brut.

Cum se utilizează calculatorul salarial? Introduci salariul brut pe care îl primeșți de la angajator pentru a afla care este suma efectivă care va intra în cont la finalul lunii. Calculatorul de salariu net va afișa defalcat principalele taxe și contribuții pe care angajatorul le plătește din salariul brut. După introducerea salariului brut, selectează în câmpul ”industrie” domeniul în care activezi pentru afișarea completă a sumei în calculatorul salariului net.

Citește și:

calculator salasiu net: cum sa alegi jobul potrivit Foto: De la Shutter.B/shutterstock.com

Posibile bonusuri sau sporuri pe care le poți primi

Unii angajatori oferă diferite bonusuri pentru angajați, cum ar fi posibilitatea de a face mișcare sau un sport, bonusuri de masă, mașină și telefon de serviciu etc.

De asemenea, unele posturi pot asocia un spor salarial, care uneori poate repezenta o sumă considerabilă, mai ales când vorbim de sporuri mari, cum ar fi de 50% din salariu.

Asigurări medicale și servicii gratuite

Pe lângă bonusuri și sporuri, unele locuri de muncă permit angajaților acces gratuit la diverse servicii, cum ar fi abonamente medicale, masă de prânz, călătorii și vouchere de călătorie, abonamente gratuite la săli de gimnastică sau piscină etc.

Marile corporații investesc în astfel de tendințe, menite să mențină sănătatea fizică, dar și psihică a angajaților. Aceste companii știu că un angajat relaxat și sănătos este productiv.

Citește și:

    Training-uri și cursuri gratuite de formare

    Dacă te aflii la început într-o carieră, este posibil ca un astfel de job să fie cel mai potrivit pentru tine. Așadar, te poți bucura de training-uri și cursuri gratuite de formare în domeniu, pe care ți le pune la dispoziție chiar compania care te angajează.

    Perioada de concediu

    Sunt unele locuri de muncă ce pot impune, oficial sau nu, o anumită perioadă de concediu. Așa se întâmplă, de exemplu, cu unele posturi din învățământul privat sau de stat. Este bine să știi încă dinainte de a accepta angajarea ce libertate ai privind vacanțele, concediile.

    Mai mult decât atât, posibilitatea de a lua concediu fără plată sporește libertatea de a călători sau de a avea anumite activități, chiar și pentru câteva luni de zile pe an. Întreabă despre politica concediilor la viitorul loc de muncă, pentru a te convinge dacă ți se potrivește sau nu.

    Citește și:

      Posibilitatea de avansare

      Poate că un loc de muncă este interesant la început, dar, cu timpul, perspectiva dezvoltării în carieră devine importantă. Așadar, este posibil ca acest aspect să reprezinte o prioritate pentru unii dintre noi.

      Evaluează posibilitatea de avansare la locul de muncă unde primeșți oferta de angajare, iar dacă perspectiva nu este clară, construiește câteva întrebări țintite pentru angajator care să te ajute să obții răspunsurile de care ai nevoie.

      Sursa foto articol: Gonzalo Aragon/ shutterstock.com

      Vizionare placuta


      Kudika
      3 August 2021
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.