Setari Cookie-uri

Maia Sandu a împlinit 50 de ani. Ce studii are președinta Republicii Moldova?

Maia Sandu a împlinit ieri vârsta de 50 de ani, motiv pentru care presa a acordat o atenție deosebită activității impresionante a președintei Republicii Moldova. Cine este prima femeie președinte a Republicii Moldova și ce studii are cea care reușește cu măiestrie să guverneze țara vecină?

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldovă în noiembrie 2020, devenind prima femeie președinte din istoria țării vecine. Cu o voință de fier și mult curaj, Maia Sandu a reușit și reușește cu măiestrie să confrunte toate provocările apărute pentru bunul mers al Republicii Moldova, inclusiv în acest context, în care amenințarea Rusiei este prezentă.

Maia Sandu a împlinit marți, 24 mai, 50 de ani, motiv pentru care presa a scris despre realizările profesionale ale celei mai puternice femei din Republica Moldova.

Maia Sandu s-a născut pe 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. Totodată, președinta Republicii Moldova vorbește limba română, rusă și engleză. În anul 1994 a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Managment. Ulterior, Maia Sandu a studiat la Academia de Administrație Publică din Chișinău, acolo unde a obținut un master în relații internaționale, potrivit europafm.ro.

Citește și:
  • Iulie 1994 – Martie 1998: A fost consultant, șef adjunct de direcție în cadrul Ministerului Economiei.
  • Martie 1998 – August 2005: A lucrat în calitate de economist la Oficiul Băncii Mondiale de la Chișinău.
  • August 2005 – Iulie 2006: A fost director al Direcției generale de politici macroeconomice și programe de dezvoltare la Ministerul Economiei și Comerțului.
  • 2006 – 2009: A fost consultant în diferite proiecte în domeniul guvernării și reformei administrației publice.
  • 2010: Maia Sandu a obținut titlul de Master în politici publice, după finalizarea studiilor la Școala Kennedy de administrație publică a Universității Harvard SUA.
  • Iunie 2010 – Iulie 2012: A fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington.
  • Iulie 2012: Maia Sandu a devenit ministru al Educației în Guvernul Republicii Moldova, funcție deținută până în iulie 2015.
  • Mai 2016: A înființat și a fost desemnată președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, funcție pe care a deținut-o până în decembrie 2020 și la care a renunțat după câștigarea alegerilor prezidențiale.
  • Februarie 2019 – Iunie 2019: A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
  • Iunie 2019: Maia Sandu a fost desemnată în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, funcție deținută până în noiembrie 2019.
  • 24 decembrie 2020: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova
Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.