Setari Cookie-uri

Mama Polidinului, Sylvia Hoișie a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. Realizările sale rămân amintire asupra generațiilor

Marți, 24 mai, Sylvia Hoișie a murit la vârsta de 94 de ani. Cea care a inventat renumitul Polidin a trăit o viață chinuită, însă realizările sale au demonstrat că totul depinde de puterea interioară, iubirea de viață și de semeni.

Anunțul cu privire la trecerea în neființă a celei ce era supra numită "mama Polidinului" a fost făcut de Institutul Cantacuzino pe rețelele sociale.

"Născută la 24 iunie 1927, la Câmpulung-Moldovenesc, medicul cercetător Sylvia Hoișie rămâne în memoria noastră și în istoria medicinei românești drept inventatoarea Polidinului. Cunoscută drept «mama» acestui produs unic, marca Institutul Cantacuzino, doamna Sylvia Hoișie și-a dedicat mai bine de jumătate din viață activității de cercetare aplicată în domeniul sănătății publice din România”, a transmis Institutul Cantacuzino.

Sylvia Hoișie a fost una dintre supraviețuitoarele Holocaustului, iar la vârsta de 13 ani, ea a fost deportată în Transnistria. Ulterior, în ciuda dificultăților trăite, Sylvia Hoișie a absolvit Facultatea de Medicină din Iași, specialitatea Igienă. După absolvire, ea a fost repartizată de către Ministerul Sănătății la Institutul Cantacuzino din Iași.

Citește și:

"Mama Polidinului" a mai obținut și alte preparate de-a lungul carierei sale, alături de echipa sa. Printre acestea se numără Bronhodim, Aerodim, IBC 10, Orostim, Zoodin.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.