Setari Cookie-uri

Momentele care ne marchează viaţa. Cele mai frumoase amintiri din copilărie

Dintre toate amintirile minunate ale copilăriei, unele ne-au marcat în mod special. Descoperă şi tu care sunt unele dintre cele mai frumoase momente, de care ne amintim mereu cu drag!

Există, pentru fiecare dintre noi, o serie de momente speciale care ne însoţesc întreaga viaţă, poate chiar ne definesc un anume parcurs. Multe dintre acestea sunt întâmplări din copilărie, când, cu ochii larg deschişi spre lume, descoperim, ne mirăm, învăţăm, ne bucurăm din toată inima.

Cine nu-şi aminteşte emoţiile din prima zi de şcoală, prima tabără alături de colegi sau o vară petrecută cu bunicii? Toate aceste amintiri par cumva decupate din banalul de zi cu zi, ca să construiască o constelaţie care ne ghidează şi în momentele fericite, dar mai ales în cele care ne pierdem încrederea.

Iată câteva dintre cele mai frumoase și emoţionante momente care ne marchează în copilărie.

Prima zi de şcoală

Pentru mulţi dintre noi, prima zi de şcoală este de neuitat. Emoţiile unui nou început, descoperirea colegilor, dintre care unii au devenit, poate, prieteni pe viaţă, întâlnirea cu învățătoarea şi cu o lume nouă. E suficient să revezi o fotografie ca să retrăiești toate acele sentimente speciale şi, de ce nu, ca să îţi aminteşti cu drag şi de alte aventuri din şcoala primară sau generală.

Citește și:

Bradul de Crăciun

Fie că vorbim despre un brad artificial alb sau de unul natural, pentru fiecare dintre noi acest simbol al Crăciunului provoacă bucurie, dar şi nostalgie. Chiar dacă este puţin probabil să ţii minte primele sărbători de iarnă, cu siguranţă şi tu ai amintirea acelui moment în care decorai pomul de iarnă cu familia şi nerăbdarea cu care îl aşteptai pe Moş Crăciun.

Ceea ce este cu adevărat minunat este că poţi retrăi acele emoţii în fiecare an şi amintirile tale din copilărie pot deveni poveşti frumoase de Crăciun pentru copiii tăi.

Vara la bunici

Cei care au avut bucuria de a avea bunici care locuiesc la ţară ştiu că nimic nu se compară cu farmecul vacanţelor de vară petrecute acolo, alături de ei. Prin ochii copiilor, curtea bunicilor este un adevărat regat fermecat, gata să fie descoperit. De la căţăratul în copaci, la jocul de-a v-ați ascunselea prin podul casei, sub privirea indulgentă a bunicilor, aventurile copilăriei la ţară sunt inegalabile în inimile noastre.

Citește și:

Prima tabără

La munte sau la mare, prima tabără este aproape un moment iniţiatic pentru orice copil, de aceea e greu să uiţi acest moment special din copilărie. Despărţirea de părinţi, pentru mulţi o sursă de bucurie, cel puţin la începutul taberei, este şi un moment de confruntare cu propriile capacităţi, dar şi de relaţionare prin joc, excursii şi activităţi amuzante cu alţi copii. Cine poate uita minunatele aventuri din tabere şi bucuriile lor?

Primele prietenii

Copilăria este invariabil legată şi de primele prietenii. Imposibil să uiţi vreodată primii tovarăși de joacă, jocurile inventate alături de ei şi plăcerea de a-i regăsi în fiecare zi pentru alte şi alte aventuri. Alături de aceşti prieteni, cei mai mulţi dintre noi au descoperit ce înseamnă o prietenie, loialitatea, uneori decepţia, dar de cele mai multe ori bucuria jocului. Cei care au avut ocazia să-şi petreacă ore la locul de joacă, în parcuri sau în faţa blocului alături de prietenii lor îşi amintesc, cu siguranţă, zeci de clipe minunate care le aduc şi astăzi zâmbetul pe buze.

Citește și:

Dintre miile de amintiri pe care le avem din perioada copilăriei, sunt câteva pe care cei mai mulţi dintre noi le avem în comun, pe care le povestim deseori cu mult drag şi care au devenit, fără să ştim cum şi când, parte din cine suntem astăzi!

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.