Setari Cookie-uri

Patru obiceiuri care îţi îmbunătăţesc rapid stima de sine

Mai mult decât o calitate înnăscută, încrederea de sine este o abilitate care se dezvoltă şi de care ne putem bucura toate. Iată care ar putea fi primii paşi spre o stimă de sine care te ajută să te bucuri mai mult de viaţă!

Auzim foarte des cât de importantă este stima de sine, de la felul în care poate influența nota unui interviu, concurs, examenl, până la impactul semnificativ pe care îl are asupra vieţii personale. Cu toate că multe dintre noi conştientizăm că ne lipseşte încrederea în multe momente importante şi am vrea să ne simţim mai sigure pe noi însene, este dificil uneori să identificăm paşi concreţi pe care îi putem face pentru a atinge schimbările pe care ni le dorim. Într-o astfel de situaţie, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare este că o atitudine încrezătoare este, de multe ori, rezultatul unor obiceiuri care te ajută să ai o perspectivă diferită faţă de propria ta persoană. Iată care sunt patru dintre acestea, care îţi pot schimba şi ţie viaţa.

Citește și:
  1. Schimbă ce poate fi schimbat, acceptă ce nu poţi controla

Una dintre cele mai frecvente surse de nefericire şi de neîncredere în propria persoană este pentru femei aspectul fizic. Sunt extrem de rare femeile care nu ar schimba nici măcar un aspect în ceea ce priveşte fizicul lor. Cu toate acestea, nu ajută la nimic să te plângi sau să îţi alimentezi singură emoţiile negative. Pentru multe probleme medicina modernă sau cosmetica oferă soluţii. De la terapii cu oxigen pentru reducerea efectelor celulitei, la tratamentul ridurilor cu toxina botulinica există lucruri pe care le poţi face pentru a corecta sau ameliora anumite mici imperfecţiuni. Nu e niciodată prea târziu să faci ceva pentru arăta exact cum îţi doreşti şi nu e ceva care ar trebui să te ruşineze. Pe de altă parte, există şi lucruri care nu pot fi schimbate în ceea ce priveşte aspectul tău fizic şi cu care trebuie să înveţi să trăieşti în armonie. Aşadar, fă tot ce poţi să te simţi cât mai bine în pielea ta, dar acceptă cu grație ceea ce nu poţi schimba.

Citește și:
  1. Ai grijă cum vorbeşti cu tine

Ştii vocea aceea răutăcioasă din mintea ta care îţi spune mereu că nu meriţi promovarea de la birou, că nu eşti la fel de fermecătoare precum colega de la departamentul de marketing şi altele asemenea? Şi felul în care vorbim cu noi însene contează, ba chiar poate mai mult decât orice altceva. Fii atentă când începi să-ţi spui astfel de lucruri negative şi încearcă pe cât posibil să le contracarezi, gândindu-te la calităţile pe care le ai, la lucrurile pentru care te simţi recunoscătoare şi la reuşitele tale. Poate părea dificil la început, dar, asemeni oricărui obicei, în timp va deveni mai uşor.

  1. Investeşte în tine

Cea mai bună decizie pe care o poţi lua în viaţa ta este să investeşti în propria ta persoană. Nu este nici pe departe un act de egoism, ci o modalitate de a te simţi mai stăpână pe propria ta viață. Ce înseamnă mai exact să investeşti în tine? Răspunsul este individual, dar poate însemna orice, de la a face primii paşi spre a deveni independentă financiar, la a te înscrie la un curs de reconversie profesională pentru a urma cariera pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. Orice investiţie, de timp, energie sau bani, în dezvoltarea ta personală şi profesională, nu poate fi decât un câştig.

Citește și:
  1. Renunţă la oamenii toxici

Oricât de greu ar fi, trebuie să recunoaştem că nu toţi oamenii din viaţa noastră ne încurajează dezvoltarea sau încrederea în propriile noastre capacităţi. Uneori din invidie, alteori din dorinţa de a se simţi superiori, astfel de oameni te vor alimenta cu gândurile lor negative şi te vor sfătui să rămâi mereu în limitele pe care ei le consideră acceptabile. Un obicei pe care ar trebui să ţi-l dezvolţi constă tocmai în identificarea acestor persoane şi limitarea contactelor cu ele. Oamenii care te iubesc cu adevărat te vor susţine întotdeauna necondiţionat, dincolo de opiniile lor, nu te vor judeca şi vor fi alături de tine şi în situaţiile mai complicate, pentru a-ţi aminti că meriți ce e mai bun. Pentru o mai bună stimă de sine şi pentru relaţii armonioase în care merită să investeşti, ţine-i aproape pe cei care ştiu să te inspire, să te impulsioneze să fii mereu mai bună şi să-ţi atingi potenţialul în orice domeniu.

Citește și:

Încrederea de sine nu se consolidează peste noapte, dar făcând în fiecare zi eforturile necesare de a vorbi mai frumos cu propria persoană, de a avea mai multă grijă de tine şi de a investi în oamenii şi în lucrurile care contează cu adevărat vei putea deveni persoana care ştii că poţi fi!

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.