Setari Cookie-uri

3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune sârme de sudură

Sudura este unul dintre cele mai eficiente procedee de îmbinare a elementelor metalice, iar pentru realizarea acestora se folosesc materiale de adaos, denumite electrozi.

În cele mai multe dintre cazuri, electrozii sunt realizați din sârme de sudură, care pot oferi un adaos de material acolo unde este nevoie de o calibrare mai bună a sudurii.

Ce este sârma pentru sudură?

Sârma folosită pentru sudură este un material care ajută la creșterea productivității, la creșterea vitezei de sudare, iar cel mai mare avantaj este cel al automatizării proceselor de sudură. Poți găsi o gamă variată de sârmă de sudură de la Masif care facilitează procesul de sudare și care oferă performanțe ridicate în ceea ce privește calitatea sudurilor.

Cum se alege sârma de sudură?

Pentru performanțe ridicate în ceea ce privește sudurile, este recomandat să alegi sârma luând în calcul tipul aparatului și necesarul de material. Alegerea se poate face fie în regie proprie, fie poți solicita ajutor din partea specialiștilor, care să te ajute cu recomandări în funcție de proiectele pe care vrei să le desfășori. Alte recomandări de alegere sunt:

Citește și:

Alegerea sârmei în funcție de rezistența la solicitări

Atunci când sudezi, la niveluli îmbinării se deosebesc o serie de solicitări. Sârma folosită ca electrod trebuie să fie rezistentă la impact și abraziune, deoarece în mod inevitabil aceste solicitări vor apărea la nivelul suprafețelor.

Aceste eforturi apar în cazul sudării materialelor grele și dure și din acest motiv este necesar să fie folosită o sârmă cu rezistențe mari, cum ar fi sârma de sudură din oțel.

Alegerea sârmei de sudură în funcție de protecția cu gaz

Sârma de sudură este responsabilă de transmiterea arcului electric, iar în unele situații poate fi necesară generarea unui gaz protector pentru protejarea sudurii. Este recomandat să alegi sârma și în funcție de acest parametru, pentru a avea garanția realizării unor lucrări eficiente.

Citește și:

Alegerea sârmei în funcție de tipul aparatului de sudura

Aparatele moderne de sudat folosesc o multitudine de elemente ca electrozi. În general pentru fiecare tip de aparat de sudare, fie că vorbim despre TIG-WIG, MIG-MAG sau MMA, există opțiuni în acest sens, iar alegerea trebuie să ia în calcul și acest aspect.

În funcție de aceste lucruri, poți alege următoarele sârme pentru sudură:

Role de sârmă sau bobine cu oțel cuprat

Acest tip de sârmă poate fi folosită pentru realizarea sudurilor pe oțel sau pentru materiale ușoare. Aceste tipuri de sârmă pot avea diferite diametre, așadar alegerea se poate face cu ușurință, particularizat în funcție de proiect.

Sârmă de sudură tubulară

Sârmele tubulare sunt unele dintre cele mai bune opțiuni de electrozi, randamentul acestora fiind cu mult mai bun față de cel al electrozilor înveliți. Sârmele tubulare au o rezistență foarte bună la abraziune și impact și prezintă autoprotecție.

Citește și:

Bobine sârmă inox

Bobinele cu sârmă din inox sunt folosite pentru sudura cu argon (folosit ca gaz de protecție) și pentru suduri continue.

Nu alege niciodată sârma pentru sudat în funcție de preț și nu te baza pe recomandări venite din partea meșterilor mai puțin experimentați. Folosind un produs neadecvat îți poți periclita siguranța și poți strica suprafețele la nivelul cărora trebuie să lucrezi.

Pentru siguranța lucrărilor este recomandată alegerea corectă a sârmei folosite pentru lucrări de sudare. Cere ajutorul specialiștilor dacă ești începător și dacă ai nevoie de sfaturi specializate, personalizate pe situația sau proiectul la care lucrezi.

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.