Setari Cookie-uri

Advertorial Sounds of Summer – Jam in the Park aduce improvizația muzicală în parc

Prima ediție a Sounds of Summer – Jam în the Park, se va desfășura în parcul Obor din București, până pe 21 august, și își propune să familiarizeze publicul bucureștean cu conceptul de jam session.

Pe durata celor patru zile ce au fiecare câte o tematică proprie – orientală, africană, balcanică și latino-americană, evenimentul aduce la un loc concerte live și jam sessions, ateliere interactive de muzică pentru toate vârstele și de creație pentru copii și o zonă de târg. Accesul publicului este gratuit iar detalii despre eveniment și despre program se pot găsi pe https://soundsofsummer.ro/.

Pe scena Sounds of Summer vor avea loc concertele duo-ului de muzică electronică Karpov not Kasparov și ale ansamblului Meszecsinka, ce îmbină folk-ul maghiar și bulgar cu flamenco, funk și alte experimente muzicale dar și jam sessions cu muzicianul originar din Togo, dar stabilit în România din 2014 , Lolo – Ikhaya Watumbe, percuționistul Ati de Chile, cu peste 20 de discuri înregistrate în România în diferite formule și peste 1000 de concerte în diferite țări, performerul de dans flamenco Lucas Molina și Taraf Flamenco, percuționistul Cosmo și Melak, unul dintre cei mai cunoscuți percuționiști din România, cu o experiență de peste 20 de ani în industrie.
Workshop-urile interactive de muzicăvor fi susținute de flautistul și profesorul de flaut cu o bogată activitate pe scenele românești, Mandela Gajol, percuționiștii Ati de Chile, Cosmo și Melak și de Lucas Molina și, zilnic, artiștii Salamandre – trupa de foc susțin câte un workshop de realizare de poi-uri (obiecte folosite în ceremoniile de dans tradiționale în cultura Maori din Noua Zeelandă) pentru a fi integrate în flow arts, un mijloc de mișcare în care mintea, trupul și instrumentul devin una, în care toate artele ce țin de corp și mișcare sunt îmbinate: dans, tai chi, yoga, jonglerii etc.
De asemenea, în parc vor avea loc și ateliere de Qigong, Sound Healing cu gong & boluri tibetane și dans latino dar și tatuaje cu henna, iar cei mici se pot bucura de multe activități, printre care pictură pe ceramică și roata olarului, măști africane DIY, codițe colorate și împletituri afro.
La Sounds of Summer, vizitatorii se pot bucura și de o zonă expozițională unde vor avea ocazia să întâlnească producători locali sau distribuitori care vor aduce produse delicioase și sănătoase, de gustat sau de luat acasă.
Evenimentul prezintă publicului bucureștean conceptul de jam session, în care muzicienii care de regulă nu cântă de regulă în această formulă își doresc fie să compună o piesă muzicală nouă sau să abordeze o melodie existentă dintr-o nouă perspectivă, iar activitatea e folosită și ca metodă de socializare cu alți pasionați de muzică.
Eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis și co-finanțat de Primăria Sectorului 2.
Parteneri media: Tanănana, Music Channel, AGERPRES, IQads, Spotmedia, Cărturești, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Psychologies, Bokblog, Kudika, Garbo, PRwave, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, Probucuresti.ro, Iqool, Munteanu, SMARK.

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.