Setari Cookie-uri

Zile libere 2023: Află când ai liber de la stat!

Zilele libere sunt un adevărat motiv de fericire, mai ales atunci când ele vin când te aștepți mai puțin. Totuși, de multe ori este bine să știi exact pe ce dată pică fiecare liber, pentru a putea să îți organizezi vacanța. Iată care sunt zilele libere din 2023!

Zile libere 2023

Este foarte important să cunoști care sunt zilele libere ale fiecărui an calendaristic pentru a putea să îți organizezi așa cum trebuie o vacanță sau să planifici o călătorie. Când vine vorba despre sărbătorile legale din România, tot mai mulți cetățeni speră ca ele să nu pice în același timp cu liberele pe care firma la care lucrează le acordă. Iată care sunt zilele libere din 2023!

Zile libere 2023. 1 Ianurie, 2 Ianurie.

Cu ocazia Anului Nou, primele zile din 2023 sunt considerate sărbători legale de către stat, motiv pentru care atunci NU se lucrează. Oamenii care și-au planificat vacanța pentru Revelion, ar trebui să țină cont de faptul că până pe 3 ianurie 2023 NU se merge la muncă! Bucuria oamenilor este cu atât mai mare cu cât cea de a doua zi a anului pică lunea!

Citește și:

Zile libere 2023. 24 Ianurie

În luna ianuarie, se pare că avem parte de trei zile libere. Pe lângă cele două oferite de către stat datorită începerii noului an, pe 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, toți salariații au dreptul la a sta acasă. Această zi pică marți, motiv pentru care oamenii au un motiv în plus de bucurie!

Zile libere 2023. 14 Aprilie

Deși nu foarte multă lume știe, pe 14 Aprilie 2023 este Vinerea Mare, motiv pentru care fiecare persoană se bucură de timp liber, petrecut în propria gospodărie sau alături de cei mai buni prieteni, la un grătar. După cum îi spune și numele, ziua de 14 pică vinerea, astfel avem parte de un week-end prelungit!

Zile libere 2023. 16 Aprilie, 17 Aprilie

Tot vorbind de week-end prelungit, și zilele de 16 și 17 aprilie vor fi libere! Acest liber se oferă cu ocazia Paștelui Ortodox, iar oamenii se pot bucura de câteva zile alături de familie și prieteni, la masa festivă!

Citește și:

Zile libere 2023. 1 Mai

O altă zi liberă din anul 2023 este luni, 1 mai. Cunoscută drept „Ziua Muncii”, oamenii au liber de la stat și își pot petrece timpul așa cum vor ei! Bucuria este cu atât mai mare cu cât 1 mai vine în continuarea week-end-ului, iar astfel salariații au parte de 3 zile în care să își dedice timpul propriilor pasiuni.

Zile libere 2023. 1 iunie

Chiar dacă acum suntem salariați, în sufletele noastre ne putem considera copii. Așa au hotărât și liderii statului, care au pus zi liberă începutul lunii iunie. În 2023, Ziua Copilului pică joia, iar cei care vor o vacanță prelungită la începutul verii, pot opta pentru a-și lua concediu pe data de 2. Astfel, ar putea avea 5 zile în care să se distreze exact așa cum vor ei, datorită faptului că și luni, 5 iunie, este liber de la stat!

Citește și:

Zile libere 2023. 4 Iunie, 5 Iunie

4 iunie pică duminica, motiv pentru care mulți dintre salariați au deja liber. Totuși, și data de 5 Iunie (luni) este tot dedicată activităților ce nu țin de serviciu sau muncă. Aceste libere sunt oferite datorită Zilelor de Rusalii.

Zile libere 2023. 15 august

Pe data de 15 august, în fiecare an, oamenii au liber de la stat. Această zi nu este dedicată muncii deoarece reprezintă o mare sărbătoare: Adormirea Maicii Domnului.

Zile libere 2023. 30 noiembrie

Toată lumea știe ce sărbătoare este pe 30 noiembrie, însă o vom menționa și noi. Este vorba despre Sfântul Andrei, zi oferită liberă de la stat. Aceasta pică joia și este dedicată timpului petrecut cu familia!

Zile libere 2023. 1 decembrie

În continuarea zilei libere de 30 noiembrie este 1 ianuarie, Ziua Națională a României! Aceasta pică vineri, motiv pentru care salariații se pot bucura de un week-end super-prelungit. Ei vor avea liber joi 30 noiembrie, vineri 1 ianuarie, dar și pe 2 și 3, în funcție de companie!

Citește și:

Zile libere 2023. 25 decembrie, 26 decembrie

Ultimele zile libere ale anului 2023 sunt chiar cele de Crăciun! Pe 25 și 26 Decembrie, avem liber cu toții!

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.