Setari Cookie-uri

Cum protejezi parchetul împotriva deteriorărilor

Parchetul este unul dintre cele mai importante elemente de decor dintr-o casă și are nevoie de îngrijire constantă. Află cum poți proteja parchetul împotriva infiltrațiilor și deteriorărilor. ⇨⡷⡷⡷⇨

Instalarea plăcilor de parchet reprezintă o investiție costisitoare în orice casă și o lucrare de amploare pe care ar fi de preferat să o faci o singură dată, apoi doar să întreții plăcile de parchet împotriva deteriorărilor și infiltrațiilor. Este recomandat să alegi cu grijă tipul de parchet pe care vrei să îl instalezi acasă, să te asiguri că este montat corespunzător, cu cele mai bune materiale, adeziv și accesorii de prindere și să verifici regulat că totul este în regulă și că parchetul nu prezintă semne de deteriorare.

Printre cele mai frecvente probleme care pot apărea la nivelul parchetului sunt umflarea acestuia și modificarea aspectului și formei plăcilor. Acest tip de deteriorări poate avea o mulțime de cauze, de la modul în care au fost montate și finisate plăcile de parchet până la calitatea acestora și a materialelor și accesoriilor de prindere.

Citește și:

Cum alegi plăcile de parchet

Alegerea parchetului este un pas important în amenajare, indiferent dacă locuiești la casă sau într-un apartament, și indiferent de suprafața disponibilă, stil sau dimensiunea plăcilor alese. Pe piață există o mare varietate de modele, iar alegerea celei mai potrivite soluții poate fi uneori o provocare. Însă, dacă ții cont de câteva detalii, mai ales de cele legate de calitate, vei alege plăci de parchet rezistente, durabile, cu aspectul pe care îl dorești.

Una dintre cele mai importante etape ale montării plăcilor de parchet este izolația pe care o alegi, pentru a te asigura că nu vor exista infiltrații și că parchetul nu se va deteriora. De aceea, este recomandat să optezi pentru o izolatie parchet de cea mai bună calitate, de la un producător cu experiență în domeniu, și să te asiguri că aplicația acesteia este făcută de un specialist.

Citește și:

Pentru alegerea parchetului potrivit, este recomandat să iei în considerare stilul camerei unde urmează să îl montezi și armonia vizuală pe care dorești să o creezi cu restul amenajării camerei.

Stilul parchetului te ajută să creezi exact aspectul pe care îl dorești, însă calitatea este criteriul principal după care este recomandat să faci această alegere. Plăcile de parchet sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, stiluri și materiale, iar dacă sunt montate cu grijă și întreținute corespunzător, vor rezista în timp.

Pe lângă aspectul vizual, care este important din punctul de vedere al amenajării, alege plăci de parchet din materiale de calitate, durabile și rezistente, pentru a evita deteriorarea lor în timp. De asemenea, optează pentru sisteme de prindere cât mai ușor de montat, care să te ajute să obții rezultatul dorit rapid și fără bătăi de cap.

Citește și:

Metode la îndemână de întreținere a parchetului

Întreținerea corectă a parchetului este modalitatea ideală de a te asigura că aspectul acestuia se va păstra intact, fie că este vorba despre parchet laminat sau din lemn masiv, și îi prelungește durata de viață. De aceea, este recomandat să îl îngrijim regulat și corespunzător, urmând câteva sfaturi simple.

Folosește detergenți speciali pentru parchet, care nu deteriorează proprietățile finisajelor. Aceste soluții de curățare care îndepărtează eficient praful și murdăria accumulate, protejând în același timp suprafața. Pentru curățarea frecventă, folosește o cantitate mai mică de apă și un mop din microfibre. Evită dispozitivele care folosesc aburi la temperaturi înalte, produse și materiale agresive, care pot deteriora suprafața lemnului sau parchetul laminat.

Citește și:

Este recomandată lăcuirea parchetului în camerele în care există un nivel mai ridicat de umiditate sau de căldură. Lacul are rolul de a izola lemnul și de a-l proteja, așa că este important să respecți această recomandare pentru a evita deteriorările și umflarea parchetului.

Dacă folosești parchet din lemn special pentru zonele exterioare, este bine să știi că acesta rezistă mult mai bine la umiditate ridicată. Cu toate acestea, se recomandă să verifici periodic suprafața, pentru a te asigura că insectele nu au depus ouă în pardoseală și pentru a aplica un tratament special pe bază de insecticid.

În camerele cu circulație intensă, se recomandă tratarea periodică a suprafeței cu o ceară specială. Dacă nu ai mai făcut acest lucru, cere sfatul unui specialist înainte de a cumpăra și aplica produsul, deoarece nu toate tipurile de parchet sunt compatibile cu acest tratament.

Citește și:

Parchetul este elementul de decor care ne ajută să creăm o atmosferă caldă și primitoare în orice încăpere. De aceea, este important să alegi cu grijă tipul de parchet pe care urmează să îl montezi și să îi acorzi îngrijirea de care are nevoie. Pentru a evita deteriorările și infiltrațiile, este esențial să urmezi câteva sfaturi de întreținere, iar rezultatul va fi un aspect îngrijit și de durată.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.