Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase declarații făcute de Regina Elisabeta a II-a, în cei 70 de ani de domnie

Regina Elisabeta a II-a va rămâne în istorie ca find cel mai longeviv suveran al Marii Britanii. În urma sa rămân multe file de istorie, dar și declarații oficiale care denotă caracterul puternic și iubirea necondiționată față de poporul său.

Mesaje transmise cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun

„Merită să ne amintim că deseori pașii mici, nu salturile uriașe, sunt cei care aduc cea mai durabilă schimbare”, este un citat din discursul Majestății Sale rostit cu ocazia sărbătorii de Crăciun în 2019.

„Să nu ne luăm prea în serios. Niciunul dintre noi nu are monopolul înțelepciunii”, a spus Regina Elisabeta a II-a cu ocazia Crăciunului în 1991.

„Când viața pare grea, cei curajoși nu se culcă și acceptă înfrângerea. Sunt cu atât mai hotărâți să lupte pentru un viitor mai bun”, a rostit suveranul Marii Britanii în 2008 în discursul de Crăciun.

„În vremuri de îndoială și anxietate, atitudinile pe care oamenii le manifestă în viața de zi cu zi, în casele lor și în munca lor, sunt de o importanță supremă”, a spus Regina Elisabeta cu ocazia sărbătorii Crăciunului în 1974.

Citește și:

„Deși suntem capabili să facem acte de bunătate, istoria ne învață că uneori avem nevoie să fim salvați de noi înșine. De nesăbuința sau lăcomia noastră”, Regina Elisabeta în 2011, cu ocazia Crăciunului.

„De-a lungul anilor, cei care mi s-au părut cei mai fericiți, mulțumiți și împliniți au fost întotdeauna oamenii care au trăit cele mai extreme și mai altruiste vieți”, Regina Elisabeta a II-a, în discursul de Crăciun din 2008.

Mesaje transmise în momente istorice de mare importanță

„Cred că, tineri sau bătrâni, trebuie să privim cu aceeași încredere spre viitor. Să ne uităm înapoi cu mândrie”, a rostit Regina Elisabeta cu ocazia Jubileului de Aur, în iunie 2012.

Citește și:

„Fiecare zi este un nou început. Știu că singurul mod de a-mi trăi viața este să încerc să fac ceea ce este corect. Să am o perspectivă, să dau tot ce îmi este mai bun în tot ceea ce îmi aduce ziua. Să-mi pun încrederea în Dumnezeu”, a spus Regina Elisabeta a II-a în 2002.

„Poate că facem prea mult din ceea ce este greșit și prea puțin din ceea ce este corect. Problema se hrănește pe ea însăși. De cele mai multe ori, depresia provoacă mai multă depresie”, Regina Elisabeta în timpul discursului către poporul Marii Britanii în anul 1974.

Mesaje despre viață

“E ușor să urăști, e ușor să faci rău și e ușor să distrugi. Dar ai nevoie de o inimă mare și multă tărie pentru a iubi, a face bine și a crea.”

Citește și:

“Munca e prețul pe care trebuie să îl plătim pentru dreptul de a trăi pe Pământ.”

“Ca și în alte familii, în familia noastră tinerii se opun valorilor în care crede generația mai în vârstă.”

“În spatele meu sunt tradiții milenare, ținuturile întinse ale Commonwealth-ului, zeci de milioane de oameni. Și numai datorită voinței lui Dumnezeu, toate acestea sunt unite de singur sens și un singur scop.”

“Patriotismul autentic nu exclude acceptarea patriotismului celorlalți.”

“Cine a cunoscut-o pe Diana, nu o va uita niciodată. La fel ca milioanele de oameni care nu au cunoscut-o.”

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.