Setari Cookie-uri

Vinurile românești au câștigat 18 medalii la competiția mondială Mundus Vini din Germania

Vinurile românești au adus țării noastre 18 medalii la Mundus Vini, cea mai prestigioasă competiție de vinuri din Germania și una din cele mai importante la nivel mondial, aflată anul acesta la cea de-a 31-a ediție. Din cele 79 de probe înscrise, producătorii români de vinuri au câștigat 10 medalii de aur și 8 de argint.

Domeniile Averești, partener Wines of Romania, a câștigat onorantul titlu de Best in Show, dar și 2 medalii de aur pentru 2 din cele mai apreciate vinuri din recolta 2022: Feteasca Regală și Busuioaca de Averești Diamond Selection. Cel mai premiat producător român, Cramele Recaș, a primit 2 medalii de aur (Solo Quinta 2021 și Speis & Trank Pinot Grigio) și 5 medalii de argint (Speis & Trank Romänien Merlot, Speis & Trank Sauvignon Blanc 2021, Sole rose, Cocoș Viognier și Richtig Frett Chardonnay).

„Vinul a fost întotdeauna un domeniu foarte complex și dinamic, pentru care România este pregătită – vinurile noastre sunt extraordinar de bune, realizate din soiuri rare, unice, care merită să fie cunoscute atât pe plan național, cât și internațional. Participarea la una din cele mai importante competiții de vinuri din lume, Mundus Vini, și câștigarea a 18 medalii pentru vinurile autentic românești a reprezentat încă un pas în plasarea vinului nostru pe harta internațională a vinului de calitate și transformarea acestuia într-un brand de țară”, a declarat Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer, Carrefour România.

Citește și:

În cadrul ediției de anul acesta, care s-a desfășurat în perioada 1-4 septembrie 2022, la Neustadt, a avut loc și un eveniment exclusiv, în premieră, împărțit în 2 acțiuni complementare: un masterclass introductiv și o experiență de degustare a unor vinuri de top, atât din soiuri românești, cât și din soiuri internaționale, recunoscute pentru caracterul lor autentic.

Degustarea vinurilor a avut loc la inițiativa Wines of Romania (WoR), cu sprijinul Carrefour, partener strategic Wines of Romania, primul retailer din România care a dedicat un proiect special in-store exclusiv vinurilor create de producătorii locali – Deschidem Vinul Românesc, și ceilalți parteneri WoR: Domeniile Averești, Crama SERVE, Vintruvian Estates (Via Viticola și Domeniile Prince Matei), Crama Gramofon și Jidvei.

Citește și:

Masterclass-ul introductiv a fost dedicat soiurilor autohtone și a fost susținut de Marinela Ardelean, international wine expert, fondator Wines of Romania și ambasadoarea programului Deschidem Vinul Românesc. Au fost prezentate 6 soiuri autohtone românești – Fetească regală, Fetească albă, Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihara de Huși și Busuioacă de Bohotin, iar jurații au fost plăcut impresionați de cele 28 de vinuri, unele parte din programul Deschidem Vinul Românesc, prezentate în cadrul degustării susținute de Marinela Ardelean.

Vinurile premiate la cea de-a 31-a ediție a competiției Mundus Vini provin din 33 de regiuni viticole de renume și au fost degustate și evaluate profesional de un juriu format din 130 de experți – importatori, oenologi, somelieri, producători de vin și jurnaliști. Din selecția de vinuri premiate, 23 au primit cea mai mare distincție – Grand Gold, 980 de vinuri au primit medalia Gold pentru calitatea lor extraordinară, iar premiul Silver a fost acordat pentru 671 de sortimente. Asemenea ediției de anul trecut, Italia a fost din nou țara cu cele mai multe premii, însumând 413 medalii. Spania a urmat-o îndeaproape, cu 334 de medalii, iar pe cel de-al 3-lea loc s-a clasat Germania, cu 192 de premii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.