Setari Cookie-uri

Te-ai mutat la casă nouă? Iată cum o poți amenaja pentru a crea mai mult spațiu

Știai că poți să amenajezi o locuință mică, astfel încât să oferi iluzia unui spațiu mai mare? Descoperă cum ⇨⡷⡷⡷

Amenajarea unei locuințe îți poate da bătăi de cap, în special atunci când spațiul de care dispui nu este foarte generos. Din acest motiv, trebuie să îți pui creativitatea la muncă și să ții cont de câteva criterii de amenajare a unui spațiu de dimensiuni reduse, pentru a obține un design plăcut și practic, care să ofere senzația de spațiu mai generos. Descoperă, în continuarea acestui articol, câteva sfaturi utile.

  1. Alege o paletă de culori potrivită

Alegerea unor culori potrivite în amenajarea locuinței tale poate să fie un mare avantaj, care să ofere iluzia de spațiu generos, chiar dacă anumite încăperi au dimensiuni mai reduse. Paleta de culori trebuie să fie aleasă în special în funcție de camera pe care îți dorești să o amenajezi. Astfel, când ne referim la amenajarea dormitorului, poți să folosești nuanțe deschise, care vor amplifica proporțiile spațiului, precum albul, griul deschis sau bejul. Atunci când vorbim de amenajare baie, nuanța de alb este, și de această dată, o alegere bună, însă poți să completezi paleta de culori cu nuanțe de albastru ciel sau verde deschis.

Citește și:

În ceea ce privește amenajarea camerei de zi, aici ai mai multă libertate de amenajare, deoarece, de cele mai multe ori, livingul îți oferă și avantajul unor ferestre generoase, care permit pătrunderea luminii în încăpere. Astfel, pentru amenajarea sufrageriei, poți să folosești o paletă mai largă de nuanțe, precum verde smarald pe unul dintre pereți, nuanțe cărămizii, violet deschis, dar și accente de mov regal.

Indiferent de camera pe care îți dorești să o amenajezi, nu uita să combini nuanțele astfel încât să se potrivească stilului de design pe care îl preferi.

  1. Folosește piese de mobilier adecvate

Într-o locuință cu spațiu redus pentru amenajare, piesele de mobilier potrivite pot juca un rol important într-un design eficient și practic. Astfel, indiferent de camera pe care îți dorești să o amenajezi, evită să folosești prea multe piese de mobilier, deoarece pot încărca inutil spațiul.

Citește și:

Într-o baie de dimensiuni mici, de exemplu, poți să alegi o cabină de duș, în detrimentul unei căzi pentru baie, și un vas de toaletă cu baterie încorporată în perete, pentru a elibera spațiul vizual. În ceea ce privește dormitorul, poți opta pentru dulapuri înalte până la tavan, compartimentate într-un mod cât mai inteligent, care să îți permită să depozitezi hainele atât pe umerașe, cât și împăturite.

Camera de zi poate să fie amenajată folosind mobilă formată din corpuri suspendate. În decorarea acestei încăperi, evită să încarci un perete întreg cu mobilă, deoarece riști să obții un spațiu aglomerat.

  1. Iluminează spațiul inteligent

Iluminarea eficientă a locuinței reprezintă, de asemenea, un criteriu care nu trebuie trecut cu vederea, atunci când vorbim despre amenajarea unui spațiu redus. Astfel, nu uita să ții cont de cele 3 tipuri de lumină:

Citește și:
  • lumina de ambianță, pe care o poți obține cu ajutorul candelabrelor, aplicelor de perete și al iluminatului încastrat;

  • lumina dirijată, pe care o poți obține cu ajutorul unei lămpi poziționate în spațiul potrivit;

  • lumina de accent, al cărei scop este, de obicei, de a scoate în evidență un anumit obiect decorativ, precum un tablou, o plantă deosebită sau o statuetă de mici dimensiuni.

Alegerea unei palete de culori potrivite în funcție de camera pe care o amenajezi, folosirea pieselor de mobilier adecvate, dar și iluminatul inteligent al întregii locuințe reprezintă 3 criterii de bază în amenajarea unei locuințe de dimensiuni reduse. Nu uita să ții cont și de stilul de design pe care îl preferi, pentru a obține o amenajare perfectă a locuinței tale.

Citește și:

sursă foto: freepik.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.