Setari Cookie-uri

4 obiceiuri sănătoase pentru a-ți face pisica fericită

În general, pisicile sunt considerate animale independente, însă adoră compania și atenția primite din partea ta. Dacă vrei să-i oferi o viață sănătoasă, iată câteva recomandări. ===▷▷▷

Viața alături de o pisică este o aventură continuă, pe parcursul căreia descoperi multe aspecte despre personalitatea și nevoile felinei. În funcție de rasă, micile ghemotoace de blană au un comportament unic pe care ajungi să-l accepți și să-l îndrăgești de-a lungul timpului.

Independente din fire, pisicile au tendința de a explora fiecare colț al casei, indiferent de oră sau moment al zilei. Chiar dacă poate fi obositor să ai un ceas deșteptător improvizat care cere atenție sau mâncare la cinci dimineața, afecțiunea felinelor compensează micile inconveniente.

În fond, aceste animale de companie depind, în totalitate, de tine. În calitate de proprietar, devine responsabilitatea ta să le oferi mâncarea adecvată, apă proaspătă, jucării interactive și vizite periodice la medicul veterinar.

Citește și:

Pentru a păstra mereu sănătatea pisicii la un nivel echilibrat, este indicat să incluzi o serie de obiceiuri în rutina de îngrijire a micuței blănoase. Iată câteva recomandări:

Periază zilnic blana felinei

Pe lângă dormit, una dintre activitățile preferate ale pisicilor este spălatul blăniței, obicei pe care îl fac după ce termină de mâncat, înainte de culcare, după ce se trezesc sau oricând simt nevoia. Cu toate acestea, părul pe care îl înghit în urma curățatului poate duce la formarea ghemurilor de blană în tractul digestiv.

Desigur, există suplimente benefice în acest sens, însă, cea mai bună alegere este periajul zilnic al blăniței. Cu ajutorul unui instrument special, o perie sau o mănușă disponibile la un pet shop online sau în magazinele de specialitate, poți îndepărta ușor firele de păr de pe corpul pisicii.

Citește și:

Reacția felinelor la pieptănat variază, astfel încât fie te poți lovi de un refuz categoric, fie pisica se simte răsfățată, acceptând ajutorul tău. Specialiștii recomandă să asociezi acest proces cu momente fericite, precum acordarea unor recompense delicioase.

Nu exagera cu mâncarea uscată

O dezvoltare armonioasă a companionului tău ține de întocmirea și respectarea unei diete echilibrate, care include cele cinci grupe majore de nutrienți: proteine, grăsimi, uleiuri, vitamine, minerale și carbohidrați. Dintre toate, carnea este alimentul indispensabil din alimentație, deoarece pisicile nu pot fi vegetariene.

Astfel, mâncarea uscată trebuie acordată cu măsură, în completarea plicurilor cu hrană umedă, întrucât poate conține mai mulți carbohidrați. Dacă nu ești sigură de valorile corecte, ai la dispoziție scheme de repartizare a mâncării pe ambalajul produselor.

Citește și:

Oferă-i mereu apă proaspătă

De obicei, pisicile obișnuiesc să-și ia necesarul de apă din mâncarea primită. Spre exemplu, o conservă sau un pliculeț cu hrană umedă conține până la 70% apă, în timp ce varianta uscată oscilează între 5% și 10%.

Prin urmare, ai grijă ca prietenul tău necuvântător să aibă, în permanență, acces la o sursă de apă proaspătă, mai ales dacă obișnuiește să consume mai multă hrană uscată.

Curăță litiera în fiecare zi

Pisicile sunt considerate unele dintre cele mai curate și disciplinate animale de companie, deoarece păstrează mereu o bună igienă a corpului. Așadar, la capitolul îngrijirea litierei, lucrurile sunt destul de clare.

În primul rând, medicii veterinari recomandă ca fiecare pisică să folosească propria litieră, poziționată în spații ușor de accesat. Dacă nisipul nu este schimbat periodic, pisica își va căuta un nou loc pentru îndeplinirea nevoilor fiziologice. Așadar, curăță în fiecare seară murdăria acumulată, completează așternutul cu un strat proaspăt de nisip și plasează litiera într-o zonă cu intimitate.

Citește și:

Alături de sfaturile de mai sus, acordă atenție pisicii tale, cel puțin 30 de minute în fiecare zi, timp în care vă distrați cu jucăriile din colecție. Felina va aprecia gestul tău, consolidând încrederea și atașamentul din relația voastră.

Sursă foto: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.