Setari Cookie-uri

Filme adaptate după cărți: Află cele mai captivante producții!

Iată 6 filme adaptate după cărți!

Cărțile și filmele de cele mai multe ori merg mână în mână. Foarte mulți producători au apelat la varianta de a adapta scrieri literare și de a le face adevărate filme. Unii oameni preferă mai întâi să citească, apoi să vadă scenele transpuse într-o realitate virtuală, iar alții tind să vadă prima dată producția, ca apoi să citească opera scrisă. Iată câteva filme inspirate după cărți celebre!

Fiicele doctorului March / Little Women

„Fiicele doctorului March” / „Little Women”, film lansat în anul 2019, este o adaptare a romanului „Micuțele doamne” (cum a fost tradus la noi titlul), din 1869, scris de Louissa May Alcott. Povestea se centrează în jurul vieților a patru surori, Meg, Jo, Beth și Amy, în timp ce acestea se luptă cu familia, relațiile și propriul proces de maturizare.

Citește și:

Din distribuția filmului fac parte Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen și Timothée Chalamet.

Outlander – Filme și seriale adaptate după romane celebre

Serialul „Outlander” a avut premiera la 9 august 2014 și este o adaptare a seriei de romane cu aceași nume, scrisă de Diana Gabaldon. „Călătoarea” (așa cum a fost tradus titlul primului volum la noi) este despre povestea de iubire dintre Claire Randall (interpretată de Caitriona Balfe) și Jamie Fraser (interpretat de Sam Heughan). Claire Randall, fostă soră medicală, se întoarce din război și pleacă împreună cu soțul ei, Frank Randall (Tobias Menzies), într-o a doua lună de miere. O stâncă magică transformă luna de miere într-o călătoare în timp, iar Claire care se trezește brusc într-o Scoție măcinată de lupte, în anul 1743.

Citește și:

Sezonul 2 din „Bridgerton”

Bridgerton a revenit cu al doilea sezon pe 25 martie 2022, fiind una dintre cele mai asteptate lansari ale primaverii care urmeaza. Produs de Shonda Rhimes, Betsy Beers si Chris Van Dusen care este creator si showrunner al seriei, sezonul al doilea il va avea in centrul actiunii pe actorul Jonathan Bailey – care joaca rolul Lordului Anthony Bridgerton – cunoscut drept fratele mai mare al lui Daphne, protagonista primului sezon si vicontele Bridgerton.

Acesta, deși se crede a fi original ca scenariu de film, este volumul al cincilea al seriei scrise de Julia Quinn, „Vicontele care m-a iubit”.

Atonement

„Atonement” este un film din 2007, regizat de Joe Wright. Din distribuție fac parte James McAvoy, Keira Knightley, Saoirse Ronan, Romola Garai, Benedict Cumberbatch și Vanessa Redgrave. Filmul este o adaptare după cartea „Ispășire” / „Atonement” a lui Ian McEwan.

Citește și:

Într-o zi fierbinte din vara lui 1935, o familie din înalta societate britanică face ultimele pregătiri pentru o petrecere care urmează să aibă loc la casa aflată pe domeniul său. Iadul se dezlănțuie după ce Briony, o fetiță răutăcioasă în vârstă de 13 ani, îl acuză pe Robbie, iubitul surorii ei mai mari, Cecilia, de un viol pe care, de fapt, acesta nu îl comisese. Afirmațiile ei vor schimba dramatic destinele celor din jurul ei.

Rebecca

După romanul „Rebecca”, scris de către autoarea Daphne du Maurier și puplicat pentru prima dată în anul 1938, au existat mai multe ecranizări. Totuși, cea mai recentă adaptare este filmul Netflix „Rebecca”, lansat în anul 2020, cu Lily James și Armie Hammer în rolurile principale.

Citește și:

În „Rebecca”, povestea îi are în centru pe aristocratul Maxim de Winter, proprietarul domeniului Manderley, și pe a doua lui soție, o femeie tânără, fără sânge albastru sau bani. După ce cuplul se întoarce acasă din luna de miere, doamna de Winter ajunge în pragul unei crize nervoase, copleșită de lupta imposibil de câștigat cu fantoma primei doamne de Winter, Rebecca, decedată în circumstanțe misterioase.

Anna Karenina

„Anna Karenina” este un roman scris de Lev Tolstoi, care a fost publicat pentru prima dată în anul 1877. Filmul cu același nume, apărut în anul 2012, și cartea spun povestea unei rusoaice din secolul al XIX-lea, care renunță la familie și poziția sa socială pentru dragostea unui ofițer. În timp ce-și vizitează fratele, Anna Karenina (Keira Knightley), o aristocrată prinsă într-o căsnicie fără dragoste, îl cunoaște pe Vronski (Aaron Johnson), de care este atrasă.

Citește și:

Foto Yuganov Konstantin/Shutterstock

Vizionare placuta


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.