Setari Cookie-uri

Cum alegeți cele mai bune păturici pentru bebeluși?

În primele luni de viață, bebelușii își petrec cea mai mare parte a timpului în pătuț, dormind. Din acest motiv, păturicile pentru copii sunt cât se poate de necesare.

Aceste produse pentru copii asigură că cei mici se simt confortabil, au căldură suficientă și protecție. Păturile ideale trebuie să poată fi folosite atât în pătuțul lor, cât și în cărucior. Alegerea unei păturici perfecte poate fi o provocare.

De aceea, îți vom spune ce pături poți cumpăra pentru copii. Îți vom oferi sfaturi pentru a alege modelul potrivit. Pe piața din România, opțiunile sunt numeroase în ceea ce privește materialele, dimensiunile sau design-urile. Prin urmare, îți oferim câteva îndrumări pentru a lua cea mai bună decizie.

Pătura este un factor decisiv în calitatea somnului și în procesul de odihnă al bebelușului. Din acest motiv, alegerea ta trebuie să fie foarte atentă. Trebuie să te asiguri că calitatea materialelor din care este fabricată păturica pentru bebeluși este superioară este esențială. Alege întotdeauna țesături naturale care nu irită și nu provoacă disconfort pielii bebelușului.

Citește și:

Aceste articole ar trebui alese în funcție de temperatură sau de anotimp. Păturile de vară și de iarnă, desigur, sunt realizate din diferite materiale.

Asigurarea unui confort maxim bebelușului tău în timp ce acesta doarme sau stă calm în pătuțul lui este esențială. Păturile pentru copii oferă un habitat confortabil, astfel încât odihnă lor să fie optimă.

În general, o pătură perfectă, clasică, este confecționată din bumbac 100%. Însă unele păturici pot fi realizate și din flanel fleece rezistent, acest material oferind o pătură care rezistă în ciuda spălării. Materialele trebuia să fie certificate ca fiind sigure pentru contactul cu pielea copiilor.

Proprietățile anti-alergice ale unei pături trebuie combinate cu designul ușor și delicat, care îl va face pe copil să iubească pătura. Dimensiunea unei păturici este, în general, de 75x100 centimetri și trebuie să aibă diferite combinații de culori pentru a stimula dezvoltarea copilului și pentru a întări percepția culorilor. O asemenea pătură trebuie să fie potrivită pentru cele mai reci zile ale anului, putând fi folosită în călătorii în cărucior, la mers, în pătuț sau în mașină. Pe piață există un număr impresionante de paturi de pat, care îndeplinesc caracteristicile de mai sus.

Citește și:

O pătură perfectă pentru bebeluși se remarcă prin versatilitate. Fiecare dintre caracteristicile acesteia trebuie să ofere un beneficiu pentru bebeluși, de la materialele sale până la combinațiile de culori disponibile.

Alte paturici pentru copii măsoară 130 x 100 centimetri, acest tip de pătură fiind suficient de mare pentru un copil puțin mai mare. De asemenea, nu trebuie să uităm de paturile din material organic de înaltă calitate fără toxine, ce sunt foarte confortabile pentru bebeluș.

În ce situații bebelușii ar putea avea nevoie de o pătură?

La prima vedere, se pare că păturile sunt utile doar pentru lunile mai reci. Cu toate acestea, aceste articole sunt foarte practice într-un număr bun de situații. De exemplu, pentru a înveli bebelușul după naștere, pentru a părăsi spitalul sau pentru a-l muta dintr-un loc în altul unde temperatura este mai scăzută.

Citește și:

Păturile nu sunt potrivite doar pentru a-l acoperi în timp ce doarme în pătuțul lui, ci și în timpul călătoriilor cu mașina. Sunt produse ce ar trebui purtate mereu în geantă pentru cărucior, pentru că nu știm niciodată când avem nevoie de ele. Sunt chiar ideale pentru a le așeza pe podea pentru că cel mic să le exploreze când este puțin mai mare.

Este convenabil să vă asigurați că păturile pentru copii au fost fabricate și concepute special pentru nou-născuți. Asta înseamnă că nu orice pătură pentru adulți va fi potrivită. Unul dintre motivele principale este calitatea materialelor, deoarece acestea pot să nu fie potrivite pentru bebeluși. Unele ar putea fi toxice pentru ei. Asigură-te, deci, că ai ales un produs special pentru îngrijirea copiilor.

Citește și:

Care sunt cele mai recomandate materiale?

În acest moment, trebuie să ne asigurăm, cum spuneam, că materialele trebuie să fie potrivite pentru bebeluși. Asta presupune că sunt antialergice și lipsite de substanțe chimice nocive. Următorul lucru ar fi să evaluezi perioada anului în care vei folosi pătura. Nu vor fi aceleași materiale pentru iarnă ca pentru vară. De exemplu, în lunile mai reci, ar trebui să optezi pentru fibre naturale care oferă o căldură mai mare, precum lâna sau bumbacul. Primăvara sau vara, bumbacul 100% este materialul indicat.

Păturile pentru bebeluși sunt lavabile la mașină?

Păturile pentru copii sunt în general lavabile la mașină. Desigur, temperatura de spălare va depinde de tipul de material. Sunt materiale care se spală la 30 de grade, deoarece, dacă depășesc această temperatură, s-ar putea deteriora. Alte pături din materiale mai rezistente rezistă până la 90 de grade.

Citește și:

În orice caz, igiena acestor produse este mai mult decât garantată. Este important să citim ceea ce scrie pe etichetă și instrucțiunile producătorului pentru a oferi păturicii cea mai bună întreținere. Este foarte important ca bebelușul să aibă mereu la îndemână o păturică curată și igienică, așa că mizează întotdeauna pe materiale potrivite pentru mașina de spălat rufe.

Criterii de cumpărare

Desigur, toți părinții doresc să cumpere cea mai bună pătură pentru copilul lor, o pătură care îndeplinește cerințele de calitate, dimensiune și textura. Mai jos este o listă cu unele dintre cele mai importante criterii de cumpărare de care ar trebui să ții cont. Ia în considerare aceste aspecte înainte de a lua orice decizie.

Citește și:

Calitatea materialului

Calitatea materialelor de fabricație este primul detaliu de evaluat la cumpărarea unei pături pentru copii. Nu uita că este un articol care va intra în contact cu pielea copilului.

Mărimea

Mărimea este un factor important, mai ales dacă ideea ta este să alegi o pătură care să reziste dincolo de primele câteva luni de viață. Ideal ar fi să optezi pentru un model suficient de mare pentru că tu să înfășori bebelușul.

Textură

Textura este strâns legată de compoziția păturii și a materialelor. Pentru această clasă de produse pentru copii este necesară o textură moale și plăcută.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.