Setari Cookie-uri

NATIONAL GEOGRAPHIC ANUNȚĂ PREMIERA SERIALULUI VIKINGII: ASCENSIUNEA ȘI DECĂDEREA LUNI, 17 OCTOMBRIE

Noul serial scoate la iveală descoperiri noi și revoluționare despre vikingi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra vastelor realizări globale ale „celor mai mari războinici din istorie”

National Geographic va prezenta cele mai recente descoperiri despre vikingi, odată cu premiera noii serii documentare „Vikingii: Ascensiunea și decăderea”, luni, 17 octombrie 2022, la ora 22:00.

Timp de peste 300 de ani, vikingii au purtat războaie cu efecte brutale pe apele mărilor. Erau oare jefuitori însetați de sânge sau agenți politici vicleni? În această nouă serie captivantă National Geographic suntem martorii primelor călătorii ale vikingilor dincolo de coasta scandinavă, la jefuirea orașului York și asediile Parisului, în timp ce descoperim rutele comerciale pe care vikingii le-au dezvoltat până la est, la Bagdad, și la vest, pentru a descoperi America. Aflăm miturile din jurul lor, cunoaștem legendele și suntem martori la ascensiunea și decăderea celor mai mari războinici din istorie.

Citește și:

De-a lungul istoriei, vikingii au purtat războaie pe mare, devenind cunoscuți drept nemiloși și având propriul set de reguli. Expansiunea vikingă a fost fără precedent prin veridicitatea răspândirii sale. Cunoscuți pentru vărsarea nemiloasă de sânge, nordicii au devenit cei mai temuți oameni din istorie. Cu toate acestea, povestea lor a fost întotdeauna spusă dintr-un punct de vedere unilateral, creștin, și abia acum, după cercetări riguroase prin intermediul legendelor și al descoperirilor bioarheologice, putem descoperi adevărul despre cine au fost cu adevărat vikingii.

Această nouă perspectivă asupra vikingilor, narată de Ólafur Darri Ólafsson, este atent alcătuită de producătorii documentarului cu ajutorul a 20 dintre cei mai importanți experți în istoria vikingilor. Printre aceștia se numără Stefan Brink (profesor de studii scandinave, Universitatea Cambridge); Terry Gunnell (profesor de folcloristică, Universitatea din Islanda); Anders Winroth (profesor de istorie medievală, Universitatea din Oslo); Cat Jarman (bioarheolog și autor al cărții „The River Kings”); Søren Michael Sindbæk (arheolog, Universitatea din Aarhus); Dr. Clare Downham (Universitatea din Liverpool, autor al cărții „Viking Kings of Britain and Ireland”) și mulți alții.

Citește și:

De-a lungul istoriei, poveștile despre temuții vikingi evocă imagini de măcel și teroare, de jafuri și sălbatice vărsare de sânge, dar sub infamia violenței sordide se ascunde o poveste cu adevărat fascinantă. Vikingii au fost războinici feroce, dar au fost și navigatori experimentați, exploratori neînfricați, meșteșugari, comercianți, politicieni și poeți.

Între anii 700 și 1100, acești războinici nordici au cucerit Marea Britanie și Irlanda, au asediat Parisul, au construit rețele comerciale complexe până la Constantinopol și Bagdad și au fost primii care au pus piciorul pe câmpiile sălbatice ale Americii, înainte de a dispărea în obscuritate. Urmărirea ascensiunii și decăderii lor în această nouă serie incredibilă implică o călătorie epică pe tot globul, începând cu secolul al VIII-lea și o privire detaliată asupra a cine erau vikingii și de ce au navigat pentru prima dată dincolo de țărmurile lor frumoase pentru a jefui mănăstirile de pe coastele Marii Britanii și Irlandei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.