Setari Cookie-uri

Crima, conspirații și complot. Amsterdam, un thriller fascinant este din acest weekend în cinematografe

„Amsterdam”, cel mai nou film al lui David O. Russell, promite să fie o producție uriașă a cărei acțiune are loc în anii ‘30 și urmărește trei prieteni apropiați care sunt martori la o crimă, devin ei înșiși suspecți și apoi ajung în centrul unuia dintre cele mai șocante comploturi secrete din istoria Americii.

Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldana, Rami Malek și Robert De Niro sunt doar câteva dintre starurile filmului, care ne asigură că va fi o poveste fascinantă și complexă, ce împletește în mod strălucit faptele istorice cu ficțiunea pentru a oferi publicului o experiență cinematografică inedită.

În regia lui David Russell și după un scenariu semnat tot de el, filmul este produs de Arnon Milchan, Matthew Budman, Anthony Katagas, David Russell și Christian Bale, alături de Yariv Milchan. „Amsterdam” va avea premiera la cinema pe 14 octombrie 2022.

O producție epică

Doi prieteni foarte buni, Dr. Burt Berendsen (Christian Bale) și avocatul Harold Woodman, Esq. (John David Washington), au birouri în centrul orașului New York, într-o perioadă încântătoare, care pare atemporală, într-o atmosferă care anunță mari schimbări. Anul este 1933, iar cei doi au trecut prin atât de multe lucruri împreună, în timpul războiului, încât acum au atitudinea relaxată a celor care știu că pot face față cu brio oricăror provocări. Ei sunt genul de prieteni pe care toți am spera să-i avem, care la greu contează unul pe celălalt.

Citește și:

Descoperim biroul lui Burt, care este un loc distractiv, condus de o echipă grozavă de personaje, precum Shirley (Bonnie Hellman) și Morty (Max Perlich), și plin de mai mulți veterani. Aici Burt inventează medicamente care nu vor exista pentru încă 80 de ani, poate, sau de care toată lumea are nevoie ca să treacă cu bine peste fiecare zi. Burt cântă tot felul de cântece și face tot ce este necesar pentru a-i ajuta pe cei care îi ies în cale.

În acest context, primește un mesaj de la Harold, care îi dă întâlnire la o anumită adresă și, fără ezitare, Dr. Berendsen este pe drum, cu geanta personalizată de doctor,pregătit să se ocupe de orice are nevoie Harold.

Așa se face că apare într-o locație exclusivistă și este fericit să-și vadă vechiul prieten, pe Harold, în vesta lui portocalie și costumul închis la culoare. Acesta îi spune lui Burt că l-a chemat acolo pentru o procedură mai puțin obișnuită, deși bănuiește că doctorul nu va fi prea încântat când va afla despre ce este vorba. Burt spune: „Ce este? Ce procedură? Spune-mi ce s-a întâmplat.”

Citește și:

Aici își face apariția uimitoarea Elizabeth Meekins (Taylor Swift) despre care Burt află că este fiica marelui general Bill Meekins (Ed Begley, Jr.), cel datorită căruia Harold și Burt s-au cunoscut în circumstanțe neobișnuite, în timpul războiului.

Bill Meekins a fost un om bun și e clar că cei doi vor face orice îi cere fiica lui. Burt presupune că generalul este bolnav și că are nevoie de ajutorul lui. Liz Meekins își exprimă îndoiala că Burt chiar va face procedura, Harold o contrazice, iar Burt încă nu reușește să afle în ce constă această procedură.

Însă nu peste mult timp, Burt descoperă că Bill Meekins e mort, iar Liz Meekins îl roagă să facă o autopsie. Ea crede că tatăl ei a murit în mod misterios și le cere ajutorul pentru a afla care este cauza morții. Burt ezită să facă autopsia, dar Harold insistă: „Bill Meekins este motivul pentru care ne-am întâlnit și am devenit prieteni. Trebuie să o facem.”

Citește și:

Și iată-i pe cei doi vechi prieteni într-o nouă aventură, probabil cea mai grozavă cu care s-au confruntat vreodată împreună, neștiind ce întorsătură neobișnuită o să ia evenimentele.

O poveste personală

„Amsterdam” este o poveste personală pentru regizorul David O. Russell. „Prietenia și dragostea sunt la temelia filmului”, spune Russell, „și pentru mine cel mai important lucru este prietenia dintre aceste personaje. Prietenia dintre Harold Woodman și Burt Berendsen (și ulterior Valerie Voze) este deosebit de importantă, iar pactul pe care îl încheie pentru a avea grijă unul de celălalt și a nu se lăsa să moară este pilonul poveștii. Aceștia sunt prieteni buni, prieteni care au văzut ce e mai bun din tine, astfel încât să te ajute să-ți amintești asta mereuși să te întorci la ce e mai bun din tine.”

Citește și:

Procesul creație din spatele filmului a început în urmă cu cinci ani. Russell a mai lucrat cu Christian Bale în trecut la „American Hustle” și „The Fighter” (actorul primind un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru acesta din urmă). „Vorbim despre asta de ani de zile și încetul cu încetul ideea a început să evolueze”, spune Russell.

Bale adaugă: „De obicei există o goană nebună de a face filme, iar aceasta este adesea o necesitate din cauza finanțatorilor sau atunci când studiourile vor ca filmele să fie lansate, dar în cazul nostru nu au existat limite de timp. Am putut pur și simplu să stăm și să venim cu o mulțime de idei, Russell îmi dădea cărți, iar eu găseam idei și îi aduceam citate. În plus, au fost toate aceste personaje care au venit și au plecat și diferiți oameni pe care i-am întâlnit și care ne-au inspirat.”

Citește și:

Au fost multe scenarii scrise de-a lungul a patru ani”, adaugă Russell. „Aveam o mulțime de material cu adevărat interesant. Filmul se bazează pe o istorie șocantă și fascinantă, iar noi ne doream să existe o mare prietenie în centrul poveștii, genul de prietenie pe care oamenii o iubesc cu adevărat în viață și pe care ne place să o vedem în filme. (...) Acestea sunt personaje care știu să trăiască și să iubească viața în ciuda oricăror probleme. Asta îi face eroi pentru mine.”

Harold, Valerie și Burt se găsesc și au această prietenie foarte frumoasă”, explică Margot Robbie care dă viață formidabilei Valerie Voze, cea care întărește prietenia celor doi și o transformă într-un trio. „Întotdeauna am crezut că prietenii sunt familia pe care o alegi pentru tine, iar ei trei au acest tip de prietenie.”

Citește și:

Bale continuă: „David Russell a plasat aceste personaje fictive în evenimente reale din istoria americană și acești trei prieteni fac un pact în război promițând să aibă mereu grijă unul de celălalt, orice ar fi.”

Christian Bale are o magie extraordinară”, spune Russell. „Acest film nu ar fi existat fără colaborarea noastră. A fost chiar acolo cu mine în timp ce îl scriam și vedeam fiecare ciornă.”

SINOPSIS:

Plasat în anii '30, noul film lui David O. Russell spune povestea a trei prieteni care sunt, pe rând, martori ai unei crime, apoi suspecți principali și, în final, cei care scot la lumină unul dintre cele mai șocante comploturi din istoria Statelor Unite.

Producție epică de proporții uriașe, filmul îi are în rolurile principale pe Christian Bale, Margot Robbie, Zoe Saldana, John David Washington, Rami Malek și Robert De Niro, alături de mulți alții.

Filmul este distribuit în România de Forum Film și va avea premiera în data de 14 octombrie 2022.

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.