Setari Cookie-uri

Ziua Mondială a Pâinii: ”Brutăria fără secrete” - Ziua Brutăriei Deschise la Pain Plaisir

Românii sunt mari consumatori de pâine și de produse de panificație și de aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Pâinii, Pain Plaisir inițiază Ziua Brutăriei Deschise, în noua unitate de producție din incinta Sema Parc, în data de 21 octombrie, începând cu ora 11:00. Vizitatorii, mici și mari, se pot înscrie începând de azi, 18 octombrie, la bonjour@painplaisir.ro.

Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day) este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie, începând din 2001, inclusiv în România, iar cu această ocazie Pain Plaisir își propune să transparentizeze procesul de fabricare al pâinii artizanale și să ajute publicul să conștientizeze importanța ingredientelor din pâine, precum și avantajele dospirii îndelungate fără drojdie, cu maia, un agent de fermentare natural, obținut din pâine și apă.

„Prin inițiativa porților deschise, numită „Brutăria fără secrete” ne dorim să arătăm clienților și iubitorilor de pâine artizanală care este procesul de fabricare al produselor de panificație, să le explicam importanța calității ingredientelor și de ce maiaua este cel mai bun prieten al brutarului, dar și al consumatorului final. Ideea din spatele Pain Plaisir a fost foarte simplă, și anume să producă pâine și patiserie artizanală ca în Franța, produse proaspete, cu ingrediente bune, cu tehnică și cu dragoste. Misiunea Pain Plaisir este să împartă cu generozitate gustul bun și delicios al produselor de panificație cu prietenii, colegii și clienții și să evolueze constant în căutarea perfecțiunii gustului. Prin inițiativa porților deschise aducem consumatorii aproape de una dintre cele mai vechi, frumoase și generoase meserii, cea de brutar și astfel ne propunem să contribuim la creșterea comunității de oameni pasionați de produse de panificație realizate manual și cu pasiune,” spune Irina Stăncescu, fondator Pain Plaisir.

Citește și:

Românii sunt pe primul loc în Uniunea Europeană la consumul de pâine și produse de panificație, cu aproximativ 240 de grame consumate zilnic anul trecut, adică o cantitate medie anuală care se ridică la 88,5 de kilograme pe cap de locuitor.

Pâinea şi produsele de panificație au reprezentat unele dintre alimentele de bază în 2021, consumul mediu lunar pe ansamblul gospodăriilor fiind de 7,38 kg/persoană, faţă de 7,60 kg/persoană în anul anterior, însemnând anual 88,57 kg/persoană (91,19 kg/persoană în 2020), conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Studiile în domeniu au relevat că românii asociază consumul de pâine cu felurile principale de mâncare și sunt mulți cei care spun că, atunci când se gândesc la pâine, au în minte “sentimentul de acasă” și de familie. De fapt, fabricarea pâinii este cea mai mare piață din industria alimentară românească, potrivit INS.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.