Setari Cookie-uri

Trucuri pentru amenajarea unui living confortabil

Televizorul poate fi integrat elegant și funcțional în decorul din living, iar câteva sfaturi de amenajare sunt mereu utile ===▷▷▷

Livingul este camera socială, unde fiecare membru al familiei trebuie să se simtă confortabil. În plus, este organizat în jurul televizorului și al sistemelor de tipul home cinema, audio-video, care formează un „entertainment center”. Câteva trucuri pentru a face ambianța generală mai confortabilă sunt mereu utile.

Creează zone de interes distincte

Televizorul devine repede punctul central al camerei de zi, dar totuși livingul nu trebuie să fie dominat de acesta, așa că, poziționarea centrului de distracții trebuie făcută astfel încât să permită derularea unor activități simultane. Pentru acesta, cea mai bună soluție este crearea unor zone de interes delimitate prin modul de amplasare al mobilierului. Mereu asocierea dintre comode tv și canapele de forme diferite ori fotolii a delimitat aria dominată de televizor, dar a permis și încadrarea ansamblului în decorul general al camerei.

Citește și:

A doua zonă de interes din living este cea destinată socializării care poate fi marcată printr-o masă multifuncțională și bibliotecă.

Respectă proporțiile

Unul dintre elemente importante care contribuie la imaginea de ansamblu este respectarea proporțiilor. Asta înseamnă ca piesele de mobilier să fie raportate corect la dimensiunea camerei. O încăpere mare este neprietenoasă cu o canapea mică, în timp ce un living care nu are un spațiu prea generos ar putea fi sufocat de o canapea pe colț. Ales corect, mobilierul va umple spațiul plăcut și estetic.

Folosește verticala adăugând corpuri suspendate sau înalte, dar numai pe un singur perete, de dorit cel lung, eventual pe latura opusă ușii de acces în cameră.

Alege simetria

Un decor simetric este o sursă de armonie estetică și de confort pentru că echilibrează vizual spațiul. Acest truc de amenajare poate fi realizat atunci când se adoptă un stil modern, clasic sau minimalist și funcționează în orice cameră, indiferent de formă sau dimensiune. Două canapele față în față, separate de o masă, sau o canapea flancată cu scaune laterale sunt amenajări simetrice.

Citește și:

Principiul poate fi accentuat sau diminuat prin elementele de decor, detalii de culoare, lumină ambientală sau destinația pieselor de mobilier.

Patru reguli esențiale

Aceste principii de amenajare interioară pot face diferența imaginii de ansamblu pe care o are o încăpere:

  1. Nu lipi niciodată canapelele de perete. În camerele cu suprafață mică alege mobilier cu picioare mai înalte. Vor da fluiditate spațiului.

  2. Lăsa podelele libere pe o distanță de cel puțin 20 de centimetri între plintă și limita covoarelor.

  3. Plasează măsuța de cafea la o lungime de braț în fața canapelelor. Este distanța optimă din punct de vedere estetic.

  4. Formele diverse sunt cele care dau eleganță și un aer plăcut interiorului, iar acestea trebuie asociate. De exemplu, o canapea cu forme drepte se va armoniza perfect cu o măsuță de cafea rotundă.

    Citește și:
  5. Decorează pereții cu lucrări de artă sau/și oglinzi plasate strategic și mereu proporțional cu mobilierul. Alege mai multe mici sau una mare care să reprezinte două treimi din lungimea piesei de mobilier care corespunde peretelui respectiv.

Ia în considerare fluxul de trafic

Este un detaliu care merită luat în calcul la amenajare unui living. În felul acesta nu te vei împiedica de corpuri de mobilier atunci când circuli, iar cei care privesc la televizor sau sunt antrenați într-o conversație ori un joc nu vor fi deranjați. Contează atât distanța dintre piesele de mobilier, cât și culoarele către zonele de interes, astfel încât să fie posibilă deplasarea de la un capăt la altul al camerei fără dificultate.

La fel de important este și culoarul între ușa camerei și fereastră și, dacă există, spre ușa de acces în balcon, terasă sau o altă încăpere.

Citește și:

Să fie lumină

Iluminatul este un element important al oricărei încăperi. Cel mai bun efect îl obții cu o combinație între sursa din plafon, lămpi de podea și masă, care stratifică lumina. O lampă de podea arată grozav la capătul unei canapele. Cele de masă sunt ideale pe rafturi, plasate la nivelul ochilor. Și forma corpurilor de iluminat este importantă, iar acesta trebuie să se înscrie în stilul general al camerei.

Folosește mereu becuri cu lumină caldă sau naturală, pentru a definitiva aspectul intim și echilibrat care face din living un spațiu plăcut și confortabil.

Utilizate adecvat, în funcție de stilul și dimensiunea livingului, aceste câteva trucuri de amenajare personalizează și oferă o ambianță elegantă, confortabilă și intimă acestei încăperi.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.