Setari Cookie-uri

Rețete de toamnă: Plăcintă cu dovleac

Iată cum să pregătești cea mai bună plăcintă cu dovleac toamna aceasta!

Toamna reprezintă anotimpul care îți oferă o mulțime de posibilități culinare. Acesta este momentul când majoritatea fructelor sunt deja coapte și perfecte pentru a fi gătite! Când te gândești la legumele din acest sezon, cu siguranță îți vine în minte acel aliment portocaliu, folosit de Halloween pentru decor: dovleacul.

Dovleacul este o legumă extrem de răspândită, gustoasă, ce poate fi folosită în multe rețete. Cu toate acestea, cea mai răspândită mâncare pregătită din dovleac este plăcinta. Toată lumea o apreciază, însă puțini sunt cei care știu să o gătească. Iată rețeta!

Rețetă de plăcintă cu dovleac

Ingrediente pentru umplutură plăcintă cu dovleac:

  • 200ml apă
  • 200ml ulei
  • un praf de sare
  • făină

Ingrediente pentru aluat plăcintă cu dovleac

  • 800g dovleac dat pe răzătoare
  • 100g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru foietaj plăcintă cu dovleac

  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de făină cu vârf

Mod de preparare plăcintă cu dovleac

  1. Prima dată ne vom ocupa de dovleac. Acesta trebuie tăiat, curățat și dat pe răzătoare. Apoi, componența dată pe răzătoare se pune într-o oală, alături de zahăr și se lasă la fiert.

    Citește și:
  2. După ce compoziția este gătită, se adaugă scorțișoara și se lasă la răcit.
  3. Cât timp se răcește compoziția, ne vom ocupa de aluatul pentru foietaj. Într-un bol se amestecă uleiul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat făina. Când este destul de consistent, se așează pe masă și se frământă.
  4. Pasul următor este acela de a amesteca cele trei linguri de ulei cu lingura de făină astfel încât să obții un amestec cu o consistență asemănătoare mierii.
  5. Se împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale, se întinde prima bucată de aluat, apoi se unge cu amestec de făină și ulei. Rulează foaia și dă-o deoparte. Întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând.
  6. Se taie aluatul rezultat în două bucăți și se întinde în foi potrivite pentru tava în care urmează sa coci plăcinta.

  7. Pune prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă foaie de aluat deasupra, înțeapă cu o furculiță din loc în loc.
  8. Se dă placinta cu dovleac la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. Când e gata, presară deasupra zahăr pudră.

Sursă foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.