Setari Cookie-uri

Robot de bucătărie vs. blender: când și pentru ce le utilizați

Dacă vă gândiți să faceți o supă cremă sau o porție de pesto, puteți arunca ingredientele într-un blender, robot de bucătărie sau blender de mână. Și ați putea presupune că toate trei au aceeași magie și sunt interschimbabile, dar fiecare are propriul său scop.

Robot de bucătărie

Un robot de bucătărie combină un motor puternic cu lamele ascuțite pentru a toca fin alimentele. Un robot de bucătărie este cel mai bine utilizat atunci când trebuie să preparați ingrediente relativ uscate. Gândește-te la un robot de bucătărie ca la asistentul tău personal din bucătărie: toacă ca un chopper, feliază, taie în cubulețe, amestecă ingredientele pentru a face munca de pregătire a mâncării mai rapidă și mai ușoară.

La ce îl puteți folosi? Ca si chopper, la tăierea legumelor, răzuirea cartofilor și a brânzei, măcinarea nucilor, zdrobirea alimentelor, măcinarea cărnii și frământarea aluatului. Spre deosebire de blender, roboții de bucătărie nu au nevoie de lichid pentru a-și face magia. Cu toate acestea, nu trebuie niciodată să fie supra-umpluți. Asta înseamnă că s-ar putea să nu funcționeze bine atunci când se prepară cantități mari de alimente lichide, cum ar fi supele și smoothie-urile.

Citește și:

Și veți avea nevoie de un spațiu bun pe tejgheaua din bucătărie pentru a avea unul acasă. Deoarece aceste dispozitive au motoare și capacități mari, ele tind să ocupe mult spațiu în bucătărie. Cele mai multe sunt livrate cu lame, chopper și accesorii suplimentare, ceea ce poate reprezenta o problemă de depozitare. Cu toate acestea, există mini robot de bucătărie pentru alimente atunci când lipsa de spațiu în bucătărie este o problemă, așa că nu ezitați să cumpărați o versiune mai mică.

Blender de blat

Spre deosebire de roboții de bucătărie,

mixerele tradiționale nu au nevoie de lame foarte ascuțite pentru a funcționa. În schimb, combinația lor de motoare puternice, recipiente de mare capacitate și, cel mai important, adăugarea de lichid este ceea ce le face să funcționeze. Așadar, nu puteți adăuga o grămadă de ingrediente uscate, așa cum ați face cu un robot de bucătărie, și să vă așteptați ca blenderul să obțină o textură netedă și cremoasă.

Citește și:

Acestea fiind spuse, ar trebui să folosiți blenderele ori de câte ori trebuie să faceți piure sau să amestecați cantități mari de alimente. Un blender de blat poate prepara smoothie-uri delicioase, supe, sorbeturi, sosuri, cocktailuri cu gheață și multe altele. Ca un beneficiu suplimentar, mixerele nu ocupă atât de mult spațiu în bucătărie și sunt ușor de curățat.

Puteți folosi, de asemenea, mixerele de ultimă generație cu funcția "toacă" sau "pulsează" pentru a-i da un plus de forță, unde în mod tradițional un robot de bucătărie sau un chopper ar fi util. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să nu fie la fel de eficiente și rapide ca un robot de bucătărie atunci când sunt folosite în acest mod.

Blender de mână

Citește și:

Dacă aveți un apartament mic, un blender de mână ar putea fi cel mai bun prieten al dumneavoastră. Un blender de mână ocupă cel mai puțin spațiu în bucătărie și face foarte puțină mizerie. Cu toate acestea, este, de asemenea, cel mai puțin puternic dispozitiv de procesare a alimentelor de pe listă, cu motorul său mic și lamele netede.

Care este cel mai bun mod de a-l utiliza? Scoateți blenderul de mână pentru a face piureuri de supe, sosuri și sosuri pentru salate. Pur și simplu introduceți blenderul într-o oală de supă gătită și amestecați până când devine cremos. Puteți folosi acest dispozitiv pentru a amesteca, mixa și face piure ingrediente moi și semi-moi. Mixerele de mână pot fi folosite și pentru a pregăti mâncăruri precum maioneza de casă, amestecând și aerisind rețeta în același timp.

Citește și:

    De asemenea, multe mixere de mână vin acum cu mai multe accesorii, cum ar fi chopper sau tel, iar acestea vă pot ajuta să pregătiți foarte multe preparate în bucătăria dumneavoastră mică. Nu va fi la fel de puternic și practic ca un robot de bucătărie, dar își va face treaba.

    Vizionare placuta


    Kudika
    21 Octombrie 2022
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.