Setari Cookie-uri

Cum să îți pregătești baia pentru sezonul rece: 4 sfaturi utile pentru orice locuință

Odată cu venirea sezonului rece, baia are nevoie de anumite verificări. Iată câteva recomandări utile pentru orice locuință! ===▷▷▷

Pe măsură ce temperaturile scad, zilele devin tot mai scurte și frigul începe să se instaleze în locuință, înseamnă că a sosit momentul pentru a face anumite modificări în locuință. Pentru că baia este una dintre cele importante camere din întreaga casă, este indicat să faci câteva verificări periodice, cu scopul de a te asigura că rămâne un spațiu călduros și confortabil.

Dacă nu sunt remediate la timpul potrivit, anumite probleme, precum o instalație sanitară defectuoasă, un calorifer care nu funcționează la parametri optimi sau lipsa unor accesorii eficiente produc disconfort și generează cheltuieli adiționale. Astfel, am pregătit o serie de recomandări pe care le poți aplica în planul de amenajare a băii pentru sezonul rece:

Citește și:
  1. Verifică instalația și obiectele sanitare

Indiferent că ne referim la o casă sau un apartament la bloc, instalația sanitară a unei locuințe este compusă dintr-un ansamblu complex de conducte și țevi. De-a lungul timpului, calitatea acestor elemente scade, garniturile se uzează, așadar, pot apărea fisuri ori scurgeri în zona robineților.

Pentru a preveni producerea unor evenimente neplăcute, apelează cu încredere la serviciile unui instalator profesionist, capabil să verifice întreaga instalație și să înlocuiască țevile deteriorate. De asemenea, dacă obiectele sanitare prezintă anumite defecte, din punct de vedere tehnic sau estetic, le poți schimba cu modele mai noi și rezistente.

Spre exemplu, o chiuveta de baie de la Romstal cu o formă rotundă poate fi integrată în orice stil de amenajare, datorită designului clasic și modern. Mai mult, dacă vrei să pui accentul pe relaxare în acest sezon, optează pentru o cadă cu hidromasaj.

Citește și:
  1. Ia în considerare încălzirea prin pardoseală

Chiar dacă este o investiție destul de mare, sistemul de încălzire prin pardoseală vine la pachet cu o serie de avantaje. În primul rând, căldura este distribuită uniform de-a lungul întregii camere, astfel încât te vei bucura în orice moment de o temperatură plăcută.

Din punct de vedere estetic, nu trebuie să-ți faci griji în privința țevilor inestetice, întrucât sistemul este instalat sub podea. Indiferent că este vorba despre gresie, parchet, linoleum, marmură sau beton, căldura va rămâne pentru mai mult timp în interiorul camerei.

  1. Montează un radiator portprosop

După o sesiune de relaxare petrecută în cadă, ultimul lucru pe care vrei să-l simți este senzația de frig. Prin urmare, un calorifer menit să încălzească prosoapele reprezintă un accesoriu util, deoarece sporește gradul de confort resimțit.

Citește și:

Pe lângă rolul funcțional, acest tip de radiator te ajută să optimizezi spațiul din baie. În cazul în care ai la dispoziție o încăpere de mici dimensiuni, caloriferele compacte din oțel pot fi amplasate pe orice perete.

  1. Adaugă un set de covoare pufoase

Încălzirea rămâne cel mai important aspect, în ceea ce privește menținerea unui mediu corespunzător în timpul anotimpului rece. Ei bine, dacă nu ești pregătit să faci o investiție majoră, covoarele pufoase rămân un accesoriu convenabil și adecvat pentru baie.

Poziționează-le în diferite puncte ale camerei, precum în apropierea căzii, a lavoarului sau a vasului de toaletă. Pentru un efect cromatic interesant, combină diferite nuanțe complementare, astfel încât vei crea un joc de culori.

Citește și:

Pregătirea băii pentru sezonul rece este un punct important de bifat pentru orice locuință, deoarece revizia echipamentelor de încălzire, a obiectelor sanitare și alegerea unor accesorii potrivite pot face diferența. În funcție de stilul decorativ și dimensiunea camerei, inspiră-te din recomandările de mai sus!

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.