Setari Cookie-uri

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj! Sportiva are termen de 20 de zile în care să conteste decizia

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. Tensimena are la dispoziție 20 de zile pentru a depune contestație.

Miercuri, 2.11, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, reprezentată prin avocații Paul Ciucur și Dan Mihai a anunțat că Simona Halep este acuzată oficial de dopaj cu o substanță interzisă, roxadustat, la US Open 2022.

Simona Halep are la dispoziție 20 de zile fie pentru a contesta decizia primită, fie să recunoască fapta pentru care este acuzată.

„Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a declarat Paul Ciucur, la TVR.

„Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a mai precizat avocatul Paul Ciurar.

Citește și:

Mai mult, avocatul Dan Mihai a declarat că Simona Halep trebuie să ia în calcul anumite condiții, dacă va susține în continuare că proba sa a fost contaminată.

"Aceasta variantă comportă două condiții: una, să-și fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanța, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din același lot”. a explicat Dan Mihai.

Potrivit Codului Mondial de AntiDoping, Simona Halep riscă o suspendare de 4 ani din lumea sportivă.

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.