Setari Cookie-uri

5 băuturi esențiale pentru o petrecere reușită

O petrecere cu adevărat reușită depinde de o mulțime de aspecte, de la invitați și locație, până la selecția muzicală și cea a preparatelor pe care le vei pune pe masă.

Totuși, chiar dacă ai bifat toate aspectele de mai sus, nu uita de băutură, cea care poate contribui destul de mult și la starea petrecăreților. Dar există foarte multe tipuri de băutură și gusturile participanților la petrecere sunt variate, deci ce poți face pentru a-i satisface pe toți? Iată care sunt băuturile care pur și simplu nu pot să lipsească!

Vin

Vinul este prin definiție o băutură de cursă lungă și poate fi servit cu o mulțime de preparate. Desigur, dacă le pui la dispoziție apă și sucuri, câțiva participanți vor fi tentați să-și facă propriile combinații, de tipul șprițului de exemplu, dar noi te sfătuim să servești vinul sec.

Partea bună este că ai de unde alege când vine vorba de vin: de la vinurile roșii puternic alcoolizate, până la cele proaspete albe și cele aromate rose, cu siguranță participanții la petrecere vor alege un sortiment care să se potrivească la aperitive, la friptură și așa mai departe. Noi îți sugerăm să te uiți pe lista de sortimente de vinuri albe de la Cramagirboiu.ro. Cu siguranță vei descoperi câteva soiuri care-ți atrag atenția.

Citește și:

Bere

O băutură aproape la fel de populară precum vinul este și berea, atât printre domni, cât și printre doamne. Desigur, depinde ce fel de petrecere organizezi. Totuși, la majoritatea evenimentelor va fi mai mult decât acceptabil să servești bere, mai ales dacă vorbim de zile de naștere, grătare sau alte ocazii speciale care nu sunt deosebit de fastuoase.

Ai grijă doar să cumperi mai multe sortimente de bere, atât cu și fără alcool, dar și ceva mai aromate, preferate în general de doamne. Dacă petrecerea se ține pe timp de vară, berea va fi cu siguranță foarte apreciată, mai ales dacă ai pus-o din timp la rece!


Whisky

Perfect atât servit simplu sau cu gheață, la aperitiv sau parte dintr-un cocktail ingenios, whisky-ul nu trebuie nici el trecut cu vederea. În general va fi preferat de către domni, dar le vei putea tenta și pe doamne dacă te pricepi să faci un cocktail ceva mai dulce.

Citește și:

Sfatul nostru va fi să alegi o marcă mai populară, în acest mod asigurându-te că vei mulțumi pe toată lumea. Nu uita de gheață și de paharele specifice!

Șampanie

Teoretic puteam include șampania la categoria de vinuri, sub denumirea de spumant, dar credem că merită un loc al ei pe lista noastră! Orice eveniment care începe sau se încheie cu o cupă de șampanie are de obicei asociată și o notă de rafinament. Dacă vorbim despre petrecerea dintre ani sau despre o nuntă, categoric nu poate lipsi din meniu.

Altfel, șampania va fi servită cu plăcere și în cadrul unei petreceri obișnuite, pentru a sublinia importanța evenimentului. În condițiile în care poate fi consumată cu o mulțime de gustări, unele chiar banale, de exemplu popcorn-ul, chiar nu ai de s-o lași în afara meniului.

Citește și:

Apă

Probabil o să râzi, dar apa este absolut necesară la o petrecere și nu doar pentru cei care vor să o combine cu vin sau cu whisky. Anumite persoane pur și simplu nu consumă alcool sau sucuri din comerț și trebuie să le oferi și lor ceva de băut.

În plus, de preferat ar fi ca invitații să nu consume exclusiv alcool, în caz contrar vei avea de-a face cu o petrecere care se încheie prematur și posibil destul de neplăcut.

Dacă te gândești și la alt tip de băutură, adaugă-l pe listă!

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.