Setari Cookie-uri

Jigniri și îndemnuri la agresiune sexuală din partea unui profesor de religie din Arad. Elevele au depus mărturie

Un profesor de religie din Arad a fost acuzat că le-ar fi spus elevilor săi că "fetele merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent".

Un profesor de religie din Arad a fost acuzat de faptul că le-ar fi spus elevilor săi că femeile merită să fie violate, dacă acestea se îmbracă indecent. În loc de lecțiile despre Divinitate, profesorul de la catedră a avut alte lucruri de transmis elevilor săi.

Comportamentul inadecvat al cadrului didactic a fost subiectul unei postări al uneia dintre elevele supuse umiliței și jignirilor pe care acestea le aducea femeilor, în timpul în care ar fi trebuit să își desfășoare ora de religie. Ulterior, o altă elevă a descris și ea ceea ce se întâmplă la orele de religie ale aceluiași profesor. Polițiștii s-au autosesizat, iar făptașul are acum dosar penal pentru purtare abuzivă, fiind cercetat pentru "adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Citește și:

Profesorul de religie în vârstă de 45 de ani, ce predă la Colegiului Naţional "Elena Ghiba Birta" și-a recunoscut fapta și și-a cerut scuze. Însă, scuzele nu sunt și nu vor fi niciodată suficiente pentru a minimaliza efectele abuzurilor sexuale, după cum notează și GirlUp Romania.

Din păcate, în școlile din România există multe alte astfel de exemple, în care cei care ar trebui să fie modele pentru elevi sunt defapt promotorii și instigatorii unei vieți și al unor relații interumane nocive, toxice, care nu fac altceva decât să construiască adulți cu posibile traume dificil de vindecat.

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.