Setari Cookie-uri

Pregătește-te din timp pentru sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă oferă momente fericite alături de cei dragi. Dar, pentru a te bucura necondiționat de ele trebuie să te pregătești din timp.

Oamenii cu un buget limitat simt presiunea sărbătorilor de iarnă din cauza tuturor cumpărăturilor pe care trebuie să le facă. Însă planificarea te poate ajuta să eviți anxietatea legată de cumpărăturile din acea perioadă. Iar acest articol îți reamintește de ce ar trebui să te pregătești chiar de pe acum pentru această minunată perioadă a anului, dar și ce trebuie să faci.

Începe prin a face o listă cu ce-ți trebuie

Începe prin a face o listă de cumpărături în care să incluzi cele mai costisitoare capitole: mâncarea și cadourile. Gândește-te la ce vei găti dar și cadouri vei face fiecărei persoane importante din viața ta. Darurile le poți cumpăra încetul cu încetul și poți profita, chiar de Black Friday. Nu uita să te treci și pe tine pe listă cu această ocazie. Cu siguranță meriți să îți faci un cadou!

Citește și:

Mâncarea, pe de altă parte, ar trebui să fie împărțită în două categorii: alimente neperisabile și perisabile. Având în vedere că mai este o lună până la Crăciun, nu poți să cumperi încă de pe acum carnea și ouăle. Însă, poți cumpăra făina, conservele pe care le vei folosi și chiar unele legume pe care să le păstrezi în cămară. Aruncă un ochi pe revista Kaufland înainte de a merge la cumpărături, pentru a vedea ce reduceri sunt și profită de ele. Până la urmă, la Kaufland poți găsi toate produsele neperisabile de care ai nevoie, dar atunci când le cumperi la preț redus, poți rămâne cu bani în buzunar.

Compară prețurile produselor din magazinele

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când compari prețurile între magazinele fizice și cele online. Pentru produsele online este destul de simplu, pentru că sunt nenumărate site-uri de comparare a prețului, cum este Compari.ro sau Price.ro. În offline lucrurile se complică, dar poţi să compari doar prețurile din cataloagele de oferte. Totuși, și acesta este un instrument excelent pe care să îl folosești atunci când vrei să economisești bani.

Citește și:

De asemenea, mai trebuie să iei în considerare prețul transportului, în cazul cumpărăturilor online. Multe magazine oferă transport gratuit, însă, trebuie să faci cumpărături de o anumită sumă. Prin urmare, riști să cumperi mai multe lucruri de care nu ai nevoie.

Dacă cumpari prețurile, vei reuși să economisești bani atunci când faci cumpărături, ceea ce te va ajuta să fii mai relaxat de sărbători.

Asigură-te că bugetul tău este suficient pentru cumpărăturile de sărbători

Înainte de a începe cumpărăturile, trebuie să ai în vedere suma maximă pe care o poți cheltui. Desigur, dacă începi de pe acum, vei împărți aceste cheltuieli pe două luni, ceea ce te va ajuta. Însă, trebuie să ai mereu în vedere acest aspect. Un sfat practic este să cauți prețurile aproximative ale tuturor elementelor de pe lista ta și să vezi cam care ar fi suma totală. În funcție de bugetul tău, poți să elimini unele cheltuieli sau poate chiar să ai adaugi unele. Dar acest pas este crucial atunci când ai un venit limitat.

Citește și:

Nu uita să economisești!

Este greu să economisești bani. Acest lucru este valabil mai ales dacă trăiești de la salariu la salariu și mai ai și rate la bănci. Însă, sărbătorile vim și cu o serie de evenimente neprevăzute. Poate îți vin mai mulți oameni la masa de Crăciun. Sau trebuie să cumperi mai multe pentru masa de Revelion, sau colegii tăi stabilesc o sumă mai mare de bani pentru Secret Santa. Poate chiar toți prietenii tăi pleacă din oraș de Revelion și vrei să mergi și tu. Ei bine, pentru aceste situații ar trebui să ai câțiva bănuți puși deoparte. Iar fondul de economii ar trebui să îl deschizi chiar acum.

Cheltuielile de sărbători pot fi un stres atât pentru familiile cu venituri mici, cât și pentru cei mai înstăriți. Cu toate acestea, există întotdeauna soluții astfel încât să putem bucura de timpul petrecut împreună cu cei, fie că-l petrecem pe pârtie sau acasă. Prin urmare, dacă să faci față provocărilor financiare perioadei festive, ar trebui să te apuci de planificat și să faci unele cumpărături. Astfel, în acea perioadă tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de liniște și bună dispoziție.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.