Setari Cookie-uri

Portretul unei fetițe din Maramureș este cea mai premiată fotografie din lume. Povestea din spatele imaginii

Portretul unei fetițe din Maramureș, realizat de artistul Kerekes István din Târgu Mureș, a ajuns să fie cea mai apreciată fotografie din lume, câștigând 600 de premii internaționale.

Portretul fetiței din Maramureș, realizat în anul 2009, este cea mai apreciată fotografie din lume, câștigând nu mai puțin de 600 de premii internaționale. Fotografia a fost realizată de artistul Kerekes István din Târgu Mureș, acesta fiind deținătorul unui nou record mondial, pentru cea mai apreciată imagine.

„Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, scrie pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului, care s-a organizat la Oradea.

Portretul se numește Yelena, așa cum o cheamă pe micuța maramureșeancă, și de cum i-a văzut chipul, artistul a fost surprins de frumusețea și expresivitatea fetiței.

Citește și:

„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, a povestit fotograful.

Artistul fotografiei este profesor de sport și pasionat de arta fotografică, dorind să arate lumii realitatea frumoasă din jur.

“Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea şi a reda un lucru inedit şi a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmaşii noştri. Totodată, înseamnă să le arăt celorlalţi minunile din jurul nostru, dar şi să scot în evidenţă greutăţile şi luptele care fac parte din viaţa noastră. A surprinde magia momentului şi a-l face nemuritor - acesta este scopul creaţiilor mele", a declarat artistul fotograf, potrivit Agerpres.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.