Setari Cookie-uri

Cum amenajăm un living cu mobilier wenge sau de altă culoare închisă?

Mobila de living în culori închise este din ce în ce mai la modă. Însă, când decorați un living cu mobilier în culori mai închise, trebuie să fiți foarte atent.

Utilizarea acestor culori este o practică modernă, contemporană, care oferă, în același timp o eleganță aparte. Deși mobilă de living în asemenea culori și nuanțe poate da o anumită personalitate acestei camere, trebuie să completăm întreaga imagine a livingului în mod corespunzător. De ce? O camera prea întunecată, cu mobilier închis la culoare, dar și elemente la fel de închise la culoare nu vor face decât să întunece totul, astfel încât să pară că locuiți în casă familiei Addams. Nu vă doriți, cu siguranță, acest lucru. De aceea, urmați ceea ce vă spunem mai jos, pentru a găsi acel echilibru de care aveți nevoie:

Pro și contra mobilierului în culori închise

Mobila în culori închise este asociată, de obicei, cu încăperile decorate în stil classic. Are, putem spune, acea eleganță pe care ne-o dorim și în casele noastre. Cu toate acestea, dacă alegem piesele fără să ne pricepem puțin la decorațiunile interioare, vom obține exact contrariul. Ar trebui să vedem care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de mobilier. În primul rând, mobila în culori închise este mai ușor de întreținut. Nu este atât de vizibilă murdăria de la mâini sau de la animalele de companie. În schimb, praful va fi mereu vizibil, mai ales dacă alegem mobilier lucios. Un alt avantaj al mobilierului: este ideal pentru spații mari, însă nu și pentru spațiile mici, pe care le poate supraaglomerat. Trebuie să luați deci spațiul în considerare atunci când alegeți asemenea mobilă. Dacă, totuși, ați ales mobilă de culoare închisă, să vedem ce puteți face pentru a sparge întunericul!

Citește și:

Ideal pentru livinguri de dimensiuni considerabile

Aveți un living mare, cu multe ferestre, totul fiind inundat de lumină? Pentru a nu arăta ca la spital, puteți alege mobilier închis la culoare. Sufrageriile mici și cu iluminare slabă, în schimb, nu ar trebui decorate astfel. Dacă totuși ați apucat să vă hotărâți la mobilă închisă la culoare pentru un living mic, atunci, alegeți piese mai micuțe, care să nu ocupe mult spațiu. De asemenea, alegeți corpuri de iluminat ce vor inundă încăperea. Căutați mobilier living online de culoare închisă care să se potrivească oricărui spațiu.

Atenție la lavabilul din încăpere

Vă plac culorile puternice pe pereți? Ei bine, în acest caz, nu alegeți mobilier închis la culoare. Trebuie să vă hotărâți la a zugrăvi pereții în culori cât mai deschise, care să creeze un contrast plăcut. Alegeți pereți albi. Nu va place alb? Culoarea susanului sau un bej deschis pot fi perfecte. Dacă vă plac nuanțele mai îndrăznețe, trebuie să alegeți doar nuanțe pal, pentru a nu încarcă întreaga încăpere, astfel încât să vă creeze senzația de sufocare.

Citește și:

Parchetul și gresia nu trebuie să fie întunecate

Nu puteți alege mobilier în nuanțe închise dacă parchetul sau gresia sunt la fel de închise. Pur și simplu nu va avea niciun sens. Pentru parchet, de exemplu, sonoma este nuanță cea mai potrivită pentru o combinație cu mobilier negru. Sau podele din lemn într-o culoare din aceeași paletă de culori cu cea a mobilierului, însă mai deschisă cu cel puțin 3-4 tonuri.

Cât despre gresie, această poate fi, de asemenea, într-o nuanță pal, fie mată, fie lucioasă. Am văzut în multe case, podea lucioasă cu mobilă lucioasă. Nu recomandăm așa ceva. Dacă ați ales mobilă lucioasă, atunci podeaua ar trebui să fie mată și viceversa. Sau mate amândouă. Dar lucios cu lucios nu va da bine, demonstrând o lipsa totală de gust.

Citește și:

Atunci când decorați livingul cu mobilier închis la culoare inundați spațiul cu lumină

Cel mai bine ar fi să aveți ferestre cât mai largi pentru iluminare naturală ziua, iar seara mai multe plafoniere sau spoturi. Lumina nu trebuie să fie rece. Dacă încăperea este întunecoasă, vedeți care sunt cele mai închise locuri din camera și încercați să puneți acolo corpuri de iluminat, exact că și cum ați avea reflectoare, cu lumina caldă.

Accesoriile sunt esența reușitei decorului

Accesoriile din încăpere pot avea un rol vital în iluminarea unui spațiu ticsit cu mobilă închisă la culoare. De exemplu, mizați pe elemente metalice precum argintiu sau auriu. Rama unei oglinzi sau ramele tablourilor, statuete și orice alt tip de accesoriu care să reflecte lumina va fi perfect. Și pentru că am amintit de oglinzi, acestea joacă un rol important. Ar trebui să aveți măcar una în living, eventual pusă în opoziție cu fereastra, pentru a reflecta lumina.

Citește și:

Aveți grijă cum alegeți perdelele și draperiile

Nu alegeți perdele și draperii de culoare închisă. Perdelele trebuie să lase o cantitate bună de lumină să pătrundă pentru a promova iluminarea mobilierului întunecat. Perdelele pot fi albe sau, că în cazul parchetului, cu 3-4 tonuri mai deschise. În această situație, moda ton pe ton nu funcționează.

Elemente textile în culori vii

Pe lângă perdele și draperii, puteți împrăștia în încăpere și alte elemente textile de culori deschise sau vii. De exemplu, dacă canapeaua este una gri, puteți alege perne galbene sau ocru, dar și roz prăfuit. Există numeroase site-uri de specialitate care vă pot sfătui în legătură cu cromatica potrivită pentru a face contrast în cazul culorilor închise. Covoarele, de asemenea, ar trebui să fie mai deschise la culoare, într-o încăpere cu mobilă întunecată. Consultați paletele de culori contrastante recomandate.

Citește și:

Mobilă închisă la culoare este foarte frumoasă și elegantă, însă dacă nu o completăm cu alte elemente de decor potrivite, va fi un fiasco total. De asemenea, dacă aveți mobilă de culaore deschisă, aplicați opusul a ceea ce v-am spus. De aceea, încercați să vă documentați bine în acest sens, pentru a avea un living de revistă.

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.