Setari Cookie-uri

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

Iată tot ce trebuie să știi despre floarea Crăciuniță!

Crăciunițele sunt acele flori roșii, înconjurate de frunze mari și verzi, fiind cele mai răspândite și căutate, după cum spune și numele, în perioada Crăciunului. Deși sunt o piesă de decor extrem de frumoasă, povestea din spatele lor este una foarte interesantă.

Crăciuniță, floare de sărbătoare – Legende

Crăciunița, cunoscută și sub denumirea de Floarea Nopții Sfinte este o floare care se găsește cel mai des în perioada de final a anului, de obicei la începutul lunii Decembrie.

Prima legendă a florii Crăciuniță începe în Mexic, acolo unde locuiau doi frați, proveniți dintr-o familie foarte săracă: Maria și Pablo. În orașul în care locuiau avea loc un festival tradițional de Crăciun, în care se ofereau daruri. Deși toți copiii aduceau cadouri, cei doi frați nu reușeau să facă același lucru din cauza situației financiare dificile cu care trăiau. Într-un Ajun de Crăciun, aceștia, în drumul lor spre slujba de Crăciun au adunat câteva plante verzi, ca omagiu pentru nașterea lui Iisus Hristos. Ajunși la ceremonie, ceilalți oameni prezenți i-au luat în derâdere pe aceștia, însă ei tot au așezat plantele culese în jurul noului născut. Într-un mod miraculor, plantele verzi s-au transformat în flori în formă de steluțe roșii, așa cum le întâlnim și în ziua de azi.

Citește și:

O a doua legendă arată cum o fată foarte săracă a cules mai multe plante verzi în drumul său spre biserică. Atunci când le-a așezat pe masă, acestea s-au transformat în flori roșii, cu frunzele în formă de stea. Cei prezenți au considerat că schimbarea plantelor reprezintă un adevărat miracol de Crăciun.

Cea de a treia poveste din bătrâni are legătură cu un băiat sărac ce își dorea să aducă un omagiu pentru nașterea lui Iisus Hristos. Acesta a cules mai multe plante verzi, le-a dus la biserică, iar în ziua de Crăciun, ele s-au transformat în flori roșii în formă de stea.

Morala acestor povești este aceeași: nu contează valoarea darului, ci iubirea cu care este oferit!

Crăciuniță – Alegerea plantei

Dacă te întrebi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi o Crăciuniță floare, atunci aici ai răspunsul:

Citește și:
    • Trebuie să fii atent la cât de dese sunt frunzele acesteia. Încearcă să eviți florile uscate sau neîngrijite deoarece vor fi greu de adus într-un punct sănătos.

    • Nu achiziționa o floare care are pământul îmbibat în apă. Acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor în timp.
    • Evită să cumperi Crăciunițe din locurile friguroase sau amenajate nepotrivit. În plus, cere-i vânzătorului să ți-o împacheteze într-un mod în care floarea să fie ferită de frig, până ajungi acasă.

    Foto Grazziela/Shutterstock

    Crăciuniță floare – Mod de îngrijire

    Temperatura:

    Atunci când ai primit sau ți-ai achiziționat o Crăciuniță, trebuie să fii atent la câteva aspecte ce pot fi fatale pentru planta ta. În primul rând, imediat după ce ai ajuns cu ea acasă îndepărtează-i ambalajul de plastic și ferește-o de frig! Alege să o poziționezi într-un loc în care să aibă o temperatură constantă, cuprinsă între 15 și 20 de grade Celsius. Mai mult decât atât, ea trebuie să fie ferită de curenții de aer rece, dar și de razele directe ale soarelui.

    În plus, NU MUTA CRĂCIUNIȚA DES! Aceasta este foarte sensibilă la schimbările bruște de mediu.

    Cum uzi o Crăciuniță

    Crăciunițele nu sunt cele mai bune prietene cu frigul, însă nici cu apa. Acestea nu trebuie udate în exces și nici nu au o perioadă anume în care au nevoie de mai multă apă. Astfel, udă floarea atunci când pământul de la suprafață este uscat și îndepărtează mereu surplusul din farfuria de suport.

    Dacă ai udat excesiv o Crăciuniță, atunci trebuie să o lași câteva zile fără apă, până când pământul devine uscat.

    Foto New Africa/Shutterstock

    Cum îngrijești o Crăciuniță după ce dispar florile roșii

    Chiar dacă multă lume se gândește că o Crăciuniță nu mai poate înflori a doua oară, țin să vă spun că este un mit! Cât timp este îngrijită corespunzător, aceasta are posibilitatea de a fi păstrată de la un Crăciun la altul. Pentru acest lucru, imediat după ce florile roșii se scutură, trebuie să tai tulpinile la o dimensiune 20 cm. În plus, de la începutul primăverii și până toamna, din 3 în 3 saptamani, Crăciunițele au nevoie de îngrășământ special.

    Sursă foto prima pagină: PinkCoffee Studio/Shutterstock

    Vizionare placuta


    Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.