Setari Cookie-uri

Tips&Tricks pentru Sărbători de neuitat: Rețete, idei de cadouri și decorațiuni festive

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar noi deja am intrat în atmosfera minunată a acestui sezon, cu planuri de revedere a celor dragi, cu visuri de vacanță și forfota pentru a găsi cele mai potrivite cadouri. Este vremea bucuriei, a iubirii și armoniei, a dăruinței și a revederii, iar noi îți aducem câteva sfaturi ușoare și practice pentru ca și în acest an sărbătorile de iarnă să fie de neuitat.

Pentru noi, Crăciunul nu dureză doar o zi, ci întreaga lună decembrie aduce frânturi din această sărbătoare. Întâlnirile cu prietenii, Secret Santa cu colegii, revederea cu oameni dragi reprezintă doar câteva din toate aceste momente care construiesc atmosfera de sărbătoare.

Pentru că de fiecare dată îți doreșți să aduci zâmbete și bucurie pe chipul celor dragi, am selectat pentru tine câteva sfaturi ușor de pus în practică, să te ajute în orice zi în care vrei să te bucuri de atmosfera de sărbătoare.

Celebrează Crăciunul cu surprize culinare: preparate rapide și delicioase

Miroase a Crăciun” spunem adesea, atunci când o aromă dragă ne amintește de sărbătorile de iarnă.

Îți propunem câteva idei de rețete și preparate care să te ajute să aduci o notă aparte acestor momente, dincolo de rețetele tradiționale pe care le cunoaștem cu toții.

Platouri tematice cu aperitive festive

Cu doar câteva ingrediente și un timp de preparare de 10 minute poți surprinde invitații alcătuind platouri creative cu aperitive.

Gama Deluxe Lidl Romania - Pasta de peste

Foto: Steluțe din pâine și delicioasa Pastă de pește din gama Deluxe.

Nu este nevoie de multă îndemânare, ci doar de puțină creativitate și poți obține un preparat pe cât de festiv, pe atât de gustos. Pentru a-i surprinde pe cei dragi la masa de Crăciun, Lidl România a pregătit o selecție de preparate din gama Deluxe, care să îți vină în ajutor cu delicatese atent alese, la prețuri specifice Lidl.

Poți opta în obținerea platoului pentru brănzeturi fine, măsline, biscuiți sărați, delicatese din carne gata de consum, bruschete cu pastă de pește sau de brânză, legume, fructe și verdeață. Îți recomandăm să încerci și Bresaola din vită Black Angus, Pastă de pește, Brânză Cheddar sau orice alt preparat din gama Deluxe, care se potrivește dorințelor tale.

Poți aranja delicatesele în formă de brăduț sau de coroniță de Crăciun, chiar și de globuleț, sau om de zapadă. Lasă-ți imaginația să zburde.

Platou aperitiv Craciun: gama Deluxe Lidl Romania Foto: Coroniță de Crăciun - platou aperitiv realizat cu produse din gama Deluxe: Bresaola din vită Black Angus 80g, Brânză Cheddar 250g, Pastă de pește 150g

Somon în foietaj cu cartofi natur și sos alb

Iată un preparat cu care poți surprinde orice invitat: somon în foietaj crocant, servit cu cartofi natur.

Este o rețetă rapidă și foarte ușor de pregătit, mai ales că poți alege file de somon acoperit cu o cremă de mărar sau de spanac și învelit în foitaj, din gama Deluxe. Nu trebuie decât să respecți pașii de preparare, mai exact să preîncălzești cuptorul, să tapetezi tava cu hârtie de copt și să așezi foietajul gata pregătit în tavă. Lași la copt așa cum indică instrucțiunile de pe ambalaj și gata! Nimic mai simplu!

Somon in foietaj Deluxe Lidl Romania Foto: Am aranjat în tava tapetată cu hârtie de copt Somonul în foietaj din gama Deluxe.

Ingrediente necesare:

  • Somonul în foietaj 700g din gamaDeluxe;
  • 2 kg cartofi;
  • 1 cană de smântână;
  • jumătate de legătură de mărar proaspăt (se toacă mărunt);
  • 1 legătură de de pătrunjel (se toacă mărunt);
  • Sare și piper, după gust;
  • Opțional: un cățel de usturoi.

Somon in foietal Deluxe Lidl Romania - gatit la cuptor

Foto: Somon în foietaj din gama Deluxe, gătit la cuptor

Mod de preparare

Pregătește Somonul în foietaj din gama Deluxe la cuptor, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, curață și pune la fiert cartofii. Îi vei lăsa să fiarbă până ce îi poți străpunge ușor cu furculița.

Separat, pune samântâna într-un bol, cu puțină sare și piper. Adaugă verdeața (mărarul, pătrunjelul), dar și cățelul de usturoi pisat, dacă ai ales să-l folosești. Amestecă bine ingredientele, până ce obții o compoziție omogenă.

Torni amestecul într-o sosieră, așezi pe farfurie o felie de somon în foietaj crocant, gata scos din cuptor, alături de cartofii natur tăiați cuburi. Se pune sosul și este gata de servit, lângă un vin bun.

Paste cu Brânză Cheddar, creveți și homar din gama Deluxe

Îți propunem acest preparat savuros, pe care îl poți încerca atât la ocazii speciale, cât și în orice zi când pofta nu-ți dă pace.

Homar Deluxe Lidl-Romania Foto: Paste cu sos alb, creveți și homar: pentru realizare am folosit produse din gama Deluxe: Creveți White Tiger eviscerați 800 g, Homar, Brânză Cheddar 250g

Ingrediente necesare:

  • 250gr paste;
  • ½ pachet de unt (aproximativ 100g);
  • 3 linguri de făină;
  • 2 căni de lapte;
  • 180gr brânză gruyere, rasă;
  • 120gr brânză Cheddar, rasă - gama Deluxe;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • homar gata de preagătit din gama Deluxe;
  • 10-15 creveți gata de pregătit din gama Deluxe;
  • ½ legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
  • linguriță de busuioc proaspăt sau un vârf de linguriță de busuioc uscat;
  • 2 fire ceapă verde, tocate;
  • 1/2 linguriță piper negru;
  • 1/4 linguriță de nucșoară.

Paste cu creveti si homar - reteta sugerata de Lidl Romania, produse din gama Deluxe Foto: Paste cu creveți, homar și brânză Cheddar - rețetă realizată folosind produse din gama Deluxe.

Mod de preparare

Se pune apă la fiert, iar când clocotește se adaugă pastele, care se vor lăsa 10-15 minute la fiert sau până ce se înmoaie și își schimbă puțin culoarea.

Separat, într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, se pune untul la topit. Se adaugă făina, amestecând permanent pentru a se omogeniza și a nu se lipi, apoi se pun laptele, sarea și condimentele. Se lasă la foc mic 7-10 minute, până ce amestecul capătă o consistență ușor cremoasă.

Se adaugă pastele, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute.

Într-o altă tigaie se adaugă puțin ulei de măsline sau se stropește, dacă dorești un consum mai mic de ulei. Sau poți opta pentru o linguriță de unt. Se pun apoi creveții (pe care îi poți decortica sau nu, după bunul plac), pătrunjelul tocat și busuiocul, sare și piper după gust, se amestecă bine până ce creveții se rumenesc, apoi se adaugă peste paste. Se presară sortimentele de brânză rasă și este gata de servit.

Homarul gama Deluxe este gata preparat și îl poți asorta farfuriei cu paste. Este recomandat ca înainte de servire homarul să fie decongelat lent și lăsat 1-2 minute în apă clocotită, cât să se încălzească uniform, fiind gata de servit.

Cadouri și momente „dulci”

Alegerea unui cadou potrivit este încărcată cu emoție, cu dorința de a personaliza alegerea făcută, de a transmite un mesaj cât mai frumos.

Primim cu bucurie și nerăbdare cadourile, dar parcă și mai bine savurăm momentul când găsim și ceva dulce lângă acestea.

Prin gama Favorina, ai o paletă largă de posibilități. Poți alege cutiile tematice de dulciuri pentru Crăciun, poate anumite sortimente și bomboane preferate sau poți crea chiar tu un mic decor dulce.

Iar dacă intri în pană de idei, poți opta pentru cutiile de cadou din gama Deluxe, ce includ o selecție de deserturi și băuturi atent asortate, care să satisfacă cele mai rafinate gusturi.

Iar pentru cei mici Jucăria muzicală cu ciocolată din gama Favorina poate reprezenta o alegere perfectă. Sau jucăriile din lemn, care abia așteaptă să fie asamblate de către copii.

Decorațiune festivă pentru masa de Crăciun

Câteva trucuri și idei care să te inspire sunt de mare ajutor când vine vorba despre aranjarea mesei de sărbătoare. Am pregătit pentru tine, pas cu pas, o decorațiune „dulce”, inspirată de produsele din gama Favorina, pe care o poți realiza cu mare ușurință și într-un timp destul de scurt.

Cum poți realiza ușor și rapid o decorațiune festivă pentru masa de Crăciun, inspirată din gama Favorina:

Pasul 1: Pregătim o coroniță de Crăciun

Mai întâi poți alege o anumită temă pentru decor, căreia i se potrivesc anumite culori. Exemplul nostru folosește nuanțe de roșu și auriu.

La început realizăm un cerc dintr-o beteală, printre care așezăm luminițe calde. Aceasta va reprezenta suportul pentru coronița „dulce”.

Apoi alegem o coroniță semi-decorată, astfel încât o parte să o putem decora noi. Am folosit o panglică roșie pentru a înfășură coronița.

Urmează ornarea coroniței cu dulciuri. Pentru un aspect de sezon, am folosit biluțe de ciocolată cu lapte Favorina, care au aspect de globulețe.

Pasul 2: realizăm „brăduțul dulce”

În mijlocul coronitei așezăm o farfurie cu un șervețel tematic. Punem apoi turta dulce – diverse sorimente, dar și biscuiți pentru a realiza un mic „brad dulce”, în vârful căruia se așează o steluță. Noi am folosit Turtă dulce și Biscuiți Spekulatius din gama Favorina.

Pasul 3: Micile detalii de final

Ca decorul să fie complet, am alăturat o cutie din lemn, ce imită cutiile de comori, în care am „ascuns” bănuții de ciocolată Favorina.

În magazinele Lidl găseșți dulciuri de sezon, din gama Favorina, numai bune de utilizat în diverse ornamente, de savurat în zilele de sărbătoare sau de dăruit familiei, prietenilor și colegilor, dar mai ales copiilor.

Sursa foto articol: Evgeny Atamanenko/ shutterstock.com


Kudika
5 Decembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.