Setari Cookie-uri

Trei sfaturi pentru a avea o pisică fericită

Ca animal de companie, pisica este o continuă sursă de surprize plăcute, acestea fiind alimentate de câteva cerințe minimale, de care proprietarii merită să țină cont ===▷▷▷

Cei care au pisici au parte de o sursă inepuizabilă de bine. O felină, ca animal de companie, ar putea însemna o serie de griji suplimentare, dar oricât ar fi acestea de mari, ele vor fi compensate însutit de beneficiile pe care le aduce aceasta. Pisica sau pisicile din casă au darul de a funcționa ca veritabile pastile antistres. Te vor face să râzi sau, măcar, să zâmbești, de mai multe ori într-o zi, sunt capabile să detensioneze o atmosferă mai aspră în casă, inclusiv între membrii familiei și, indiferent cât ar fi de pretențioase, sunt ușor de îngrijit.

Fericirea pisicii se răsfrânge în fericirea tuturor celor din familie, iar pentru a profita din plin de acest bine pe care-l aduc pisicile, trei sfaturi în plus sunt binevenite.

Citește și:

Greutate sănătoasă

O pisică fericită este cea care are o greutate sănătoasă, iar menținerea acesteia este exclusiv responsabilitatea proprietarilor, pentru că aceștia pot adapta alimentația micii feline în funcție de nevoile reale. Cerințele nutriționale ale unei pisici se modifică în diferite etape ale vieții. Aceste etape includ copilăria și etapa adolescentă, care se finalizează în primul an de viață, perioada adultă, sarcina și alăptarea, maturitatea, senioratul și perioada geriatrică.

Adaptarea hranei, umedă și uscată, la fiecare etapă, previne deficiențele nutritive, menține tonusul pisicii, sănătatea oaselor, a dentiției și blănii și elimină riscul obezității feline, principala cauză a nefericirii acestora. Agilitatea, eleganța, starea de bine a felinei se pot obține oferindu-i produse speciale de hrana pisici.

Citește și:

Recomandarea producătorilor, a medicilor veterinari și a celor îndrăgostiți de pisici către proprietari este aceea de a citi atent eticheta nutrițională și de a respecta indicația de cantitate zilnică recomandată raportată la stadiul ciclului de viață. Cu alte cuvinte, nu-i faci niciun serviciu pisicii adulte oferindu-i hrană pentru pui, după cum este greșit să oferi pisicii hrană pentru animale sterlizate dacă aceasta nu a trecut prin această procedură.

O pisică obosită este o pisică fericită

Pisicile sunt sportivi naturali, au nevoie de mișcare și acțiune. Cele care locuiesc în interior, trebuie stimulate pentru a consuma excesul de energie, iar pentru asta au nevoie de jucării. Cele mai iubite de pisici sunt cele cu lumini, alimentate cu baterii, pene și mecanisme care întrețin mișcarea și care le atrag atenția. Uneori soluțiile simple - clasicul motocel atârnat de o sfoară - sunt suficiente pentru a face pisica sa pândească și să se lanseze în salturi acrobatice.

Citește și:

O pisică care trăiește în interior va avea un veritabil traseu personal care implică salturi pe piesele de mobilier, locuri de explorat, de pândă și observare a păsărilor. Alimentarea instinctului de prădător le face fericite, le menține starea de sănătate și tonusul. Chiar și pisicile de companie bine hrănite și îngrijite păstrează în continuare atracția naturală a pisicii sălbatice pentru animalele mici.

O pisică care este stimulată pentru a rămâne atentă, vigilentă și activă este o pisică fericită, la fel cum o pisică care face curse prin casă, va obosi, va fi satisfăcută de perioadele de siestă, fiind mult mai prietenoasă și agreabilă cu proprietarii.

Sterlizare și castrare

Pisicile de apartament trebuie castrate. Medicul veterinar va indica exact când este ideal de realizat această intervenție. Sterilizarea sau castrarea, alta decât cea prin administrarea de pilule, va elimina un factor de stres suplimentar asupra pisicii, minimizând în același timp dorința de a evada a acesteia și va reduce riscul apariției de noi generații, deseori nedorite.

Citește și:

Eliminarea instinctelor sexuale este un act de iubire, care nu va avea un impact negativ asupra vieții pisicii, mai ales dacă va fi susținută de o alimentație corectă, special destinată acestora.

O sursă importantă de fericire pentru pisica de companie este atenția pe care o primește de la proprietari. Se va realiza o legătură stabilă, bazată pe tabieturi și reflexe condiționate ale pisicii, pentru că spre deosebire de strămoșii sălbatici, pisicile domestice tânjesc după atenția umană. Mângâie-ți pisica și joacă-te cu ea în fiecare zi. Vei fi surprins de cât de departe poate merge puțină atenție din partea omului pentru a asigura bunăstarea grațioasei feline.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.