Setari Cookie-uri

Rețetă pastramă din piept de pui - un aperitiv ideal pentru masa de Crăciun

Sărbătorile se apropie, iar listele de rețete ale gospodinelor, pentru masa de Crăciun, deja prevestesc un ospăț culinar ca în povești!

Pentru că, dincolo de tradiționalele sărmăluțe, friptură sau deliciosul cozonac, avem nevoie, în primul rând, de un platou cu aperitive, înainte de felul principal, astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de pastramă din piept de pui, un aperitiv ideal pentru masa de Crăciun, dar și pentru orice altă ocazie.

Știm cu toții că pieptul de pui este asociat, cel mai adesea, cu rețetele fade, fără gust, folosite în diete, deoarece are foarte puține grăsimi și se gătește rapid, însă rețeta de pastramă va transforma carnea într-una absolut delicioasă, fragedă și aromată, cu la fel de puține calorii, dar cu mult mai mult gust, față de veșnicul piept de pui la grătar. În plus, este o modalitate foarte simplă prin care puteți înlocui mezelurile din comerț, printr-o rețetă sănătoasă, făcută acasă, după propriul gust.

Citește și:

Pastrama din piept de pui se poate folosi, de asemenea, în salate, sandvișuri sau lipii umplute cu cașcaval și pui, oferind un gust aparte, datorită condimentelor care o fac specială pentru papilele gustative ale oricărui iubitor de carne de pui.

Modul de preparare este foarte simplu, iar ingredientele sunt cu siguranță cunoscute fiecăruia dintre voi, deci trebuie doar să aveți curaj să o încercați și să vă lăsați surprinși de rezultat, dar și să aveți răbdare, deoarece trebuie să țineți cont de faptul că pastrama trebuie macerată cel puțin 48 de ore.

Rețetă simplă: 90 minute/4 bucăți

INGREDIENTE PENTRU PASTRAMA DIN PIEPT DE PUI

Din ingredientele din lista de mai jos vei obține 4 bucăți de pastramă (4 jumătăți de piept de pui):

  • 2 buc. de piept de pui Fragedo

  • 2 linguri de sare

    Citește și:
  • 2 linguri de zahăr

  • 2 linguri de miere

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 frunze de dafin

  • 3 pahare cu apă

  • 1 lingură de sos de soia

  • 1 lingură de boia dulce

  • 2 lingurițe de piper negru măcinat

MOD DE PREPARARE PENTRU PASTRAMA DIN PIEPT DE PUI

  1. Scoatem pieptul de pui de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a-l pregăti, pentru a fi la temperatura camerei. Îl spălăm bine și îl tăiem pe jumătate, astfel încât să obținem 4 jumătăți de piept de pui.

  2. Separat, într-un bol, pregătim marinada cu care vom macera pieptul de pui, amestecând apa cu zahărul, sarea, 1 linguriță de piper și frunzele de dafin, până când sarea și zahărul se dizolvă.

  3. Așezăm pieptul de pui într-un vas cu capac, amestecându-l bine cu amestecul de marinadă și îl lăsăm acoperit la frigider, pentru 24 de ore.

    Citește și:
  4. A doua zi, scoatem pieptul de pui din marinadă, îl spălăm bine și îl tamponăm cu un șervețel absorbant.

  5. Într-un bol, separat, amestecăm mierea, sosul de soia, uleiul, boiaua și 1 linguriță de piper.

  6. Ungem pieptul de pui cu amestecul de condimente și miere și îl lăsăm la frigider pentru încă 24 de ore.

  7. După ce au trecut încă 24 de ore, legăm strâns fiecare jumătate de piept de pui cu o ață mai groasă din bumbac, înfășurând fiecare bucată într-un rulou uniform.

  8. Așezăm cele 4 rulouri într-o tavă și le lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 60 min.

  9. După primele 30 min., scoatem tava din cuptor și ungem rulourile de piept de pui cu sosul din tavă, apoi le lăsăm în continuare la copt.

    Citește și:
  10. Când s-au rumenit bine, pastrama este gata! Trebuie doar să o lăsăm să se răcească, pentru a îndepărta ața și a felia pastrama, savurând–o după bunul plac!

SUGESTII DE PREPARARE ȘI DE SERVIRE PENTRU PASTRAMA DIN PIEPT DE PUI

Pastrama din piept de pui se păstrează la frigider, într-un vas acoperit cu folie de plastic sau înfășurată într-un prosop de hârtie și folie de aluminiu, până când se servește.

Se poate servi atât caldă, cât și rece, ca aperitiv, dar și ca fel principal, lângă o garnitură de legume la cuptor, piure de cartofi sau o salată proaspătă.

În funcție de preferințele fiecăruia, se poate explora o diversitate largă de combinații de ingrediente, pentru marinadă: curry, paprika, roșii uscate, busuioc, cimbru sau orice alte condimente pe care le puteți încerca, după propriile gusturi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.