Setari Cookie-uri

De câte ori mănâncă o pisica adultă?

Fiecare dintre noi, cei care deținem pisici, ne întrebăm frecvent dacă avem grijă de companionii noștri așa cum ar trebui, iar unele dintre preocupările pe care le avem adesea au legătură cu alimentația animalelor de companie.

De câte ori pe zi ar trebui să mănânce pisica mâncare uscată sau umedă? Care este cantitatea ideală de mâncare pe care trebuie să le-o oferim pisicilor zilnic? Află răspunsurile, dar și alte informații utile cu privire la hrănirea pisicilor adulte, din rândurile care urmează!

Cât de des ar trebui să mănânce o pisica adultă?

Pisicile sunt animăluțe foarte independente, cu personalitate, care îți pot oferi semnale contradictorii: pot trece de la a fi foarte afectuoase atunci când au nevoie de mângâierile tale, la a fi extrem de singuratice, atunci când au nevoie să fie lăsate în pace. Iar trecerea de la o stare la altă se întâmplă rapid, aparent fără motiv. Acest comportament poate face dificilă determinarea nevoilor de baza ale pisicilor, cum ar fi frecvența cu care le punem la dispoziție mâncarea.

Citește și:

Ei bine, din fericire, conform informațiilor culese de la specialiști în nutriție felină, răspunsul la întrebarea De câte ori pe zi trebuie să hrănim pisica? este destul de simplu. Majoritatea pisicilor adulte, adică cele cu vârstă de peste un an, mănâncă de până la două ori pe zi. Însă, nu toate pisicile sunt la fel, iar pentru unele poate fi suficientă și o singură masă. Dacă pisica ta are o greutate sănătoasă și nu da semne de îmbolnăvire, un singur bol de mâncare este suficient, iar faptul că îl refuză pe al doilea nu ar trebui să te îngrijoreze.

În general, se recomandă hrănirea pisicii dimineață, urmată de încă o porție din mâncarea preferată pe post de cină. Pentru pisicile care mănâncă o singură dată pe zi, mâncarea de dimineață va fi suficientă. Masă de dimineață este cea mai importantă pentru pisici, ajutându-le să își înceapă ziua în mod ideal. Dar probabil că știi asta deja, dacă pisica ta te dojenește cu miorlăituri lungi încă de la primele ore ale dimineții, până când îi este servită mâncarea.

Citește și:

Frecvența cu care hrănim pisicile nu este singurul aspect care ar trebui să îi preocupe pe proprietarii de pisici, cantitatea de mâncare oferită fiind esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate și pentru evitarea obezității. Pisicile domestice nu sunt cele mai active animăluțe, preferând să lenevească toată ziua, iar riscul de creștere în greutate este unul ridicat. De aceea, specialiștii recomandă să le oferim pisicilor o cantitate limitată de hrană și să nu umplem bolul cu mâncare până la refuz, lăsându-l la discreția animăluțelor.

Ce cantitate de mâncare uscată ar trebui să consume zilnic pisicile?

Mâncarea uscată a pisicilor ar trebui să fie dozată în funcție de aportul caloric pe care îl are, de greutatea pisicii, dar și de alte aspecte (dacă pisica este sau nu sterilizata, dacă trebuie să își mențină greutatea sau, dimpotrivă, să crească sau să scadă un anumit număr de kilograme).

Citește și:

Pentru situații speciale, așa cum sunt scăderea sau creșterea în greutate, este recomandat să consulți sfatul medicului veterinar, care poate stabili un orar de mese personalizat și gramajul de mâncare uscată pe care pisica trebuie să o consume zilnic.

Pentru pisici care se încadrează în limitele unei greutăți normale, se recomandă respectarea indicațiilor date de producător pe ambalajul mâncării. Acea cantitate este stabilită în funcție de profilul nutrițional al hranei și va asigura menținerea greutății pisicii.

În general, pisicile adulte trebuie să consume următoarele cantități de mâncare uscată, în funcție de greutatea pe care o au:

· Pisici adulte cu greutatea de până la 2.3 kg: între 85 și 140 de grame de mâncare uscată zilnic, împărțită la una sau două mese.

Citește și:

· Pisici adulte cu greutatea cuprinsă între 2.3 kg și 4.5 kg: între 200 și 225 de grame de mâncare uscată zilnic, împărțită la una sau două mese.

· Pisici adulte cu greutatea cuprinsă între 4.5 kg și 6.8 kg: între 225 și 280 de grame de mâncare uscată zilnic, împărțită la una sau două mese.

· Pisici adulte cu greutatea de peste 6.8 kg, dar cu o greutate de maxim 9 kg: între 340 și 425 de grame de mâncare uscată zilnic, împărțită la una sau două mese. Important: doar anumite rase de pisici ajung să aibă o astfel de greutate și să fie considerată sănătoasă. Dacă pisica ta nu face parte dintr-o rasă specifică de feline mari și are o greutate ridicată, este recomandat să consulți sfatul medicului veterinar, care îți va da sfaturi personalizate privind dietă pisicii.

Citește și:

Ce cantitate de mâncare umedă ar trebui să consume zilnic pisicile?

Pisicile adoră mâncarea umedă și este chiar indicat să le-o oferi. Aceste animăluțe nu obișnuiesc să consume multă apă, iar hrană umedă le asigura și hidratarea de care au nevoie.

Pentru a ști exact câtă mâncare umedă să îi oferi unei pisici adulte, îți recomandăm să consulți indicațiile oferite de producătorul hranei, care sunt date în conformitate cu profilul nutrițional al bunătăților din conservă.

Iată două exemple care te vor ajută să te orientezi, raportate la unele dintre cele mai iubite sortimente de mâncare umedă de către felinele mofturoase: pateul pentru pisici adulte de la Primal Spirit cu peste sau cu vită! Vei observă că sortimentul de pate cu peste este permis într-o cantitate mai mare decât cel cu vită, datorită faptului că are mai puține calorii.

Citește și:

Pate pentru pisici Primal Spirit cu peste:

· În cazul pisicilor de până la 3 kg, este suficientă o cantitate de 225 de grame de pate.

· Pisicile de până la 4 kg pot consumă 275 de grame de pate.

· Felinele cu greutatea de +5 kg pot să mănânce o cantitate de până la 315 grame de pate zilnic.

Pate pentru pisici Primal Spirit cu vită:

· Pisicile cu greutatea de până la 3 kg pot consumă până la 200 de grame de pate cu vită pe zi.

· În cazul pisicilor de aproximativ 4 kg, cantitatea poate crește până la 250 de grame zilnic.

· Pentru pisici cu greutatea de +5 kg, cantitatea recomandată este de până la 285 de grame.

Dacă și tu vrei să îi oferi pisicii tale un răsfăț culinar pe cinste, poți găsi mâncarea umedă Primal Spirit sub formă de pate în magazinul online Econstrukt, disponibilă în mai multe sortimente, inclusiv pentru pisici adulte sterilizate.

Din dorința de a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor clienților, inclusiv ale acelora care dețin animale de companie, Econstrukt a introdus în oferta și hrană pentru animale. Astfel, de acum poți găsi diverse sortimente de hrană pentru pisici la Econstrukt, în variante atent selecționate.

Mâncarea uscată și umedă din oferta Econstrukt îndeplinește cele mai exigențe criterii, fiind făcută din ingrediente sănătoase și îmbogățită cu minerale, probiotice sau vitamine. Intră pe site-ul magazinului online și descoperă gama variată de hrană pentru pisici, alegând cea mai bună opțiune pentru pisica ta! Indiferent de alegerea pe care o faci, ține cont de sfaturile oferite anterior, pentru a îți hrăni pisica în mod corect.

foto istock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.