Setari Cookie-uri

Cele mai bune rețete de cappuccino

Cappuccino este o băutură caldă pe bază de cafea și spumă de lapte, cu un gust savuros. Descoperă câteva rețete ușoare de cappuccino ===▷▷▷

Cappuccino este o băutură caldă pe bază de cafea, cu un gust unic, delicios și reconfortant. Și, deși multă lume crede că este o băutură italienească, originile sale sunt austriece. Lăsând la o parte acest aspect, cappuccino este în prezent o băutură extrem de populară, pe care ți-o poți prepara foarte simplu și rapid acasă. Iată câteva dintre cele mai bune rețete de cappuccino.

Cum să prepari un cappuccino clasic

O cafea cu gust intens, acoperită cu un strat de spumă de lapte - să prepari un cappuccino este o artă aparte, cel puțin aceasta este părerea fanilor bucătăriei italiene și ai maeștrilor barista. Ai nevoie doar de o cafea de calitate, dar și de un aparat ca un espressor automat LatteGo. Iată mai jos o rețetă simplă..

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pregătește cafeaua espresso. Folosește o cafea cu o aromă puternică, de calitate. Dacă nu ai un espressor, pune laptele într-un recipient care merge la cuptorul cu microunde, de exemplu, un borcan din sticlă cu capac. Încălzește-l 30 de secunde în cuptorul cu microunde, apoi scoate borcanul, pune-i capacul și agita-l alte 30 de secunde până ce laptele devine spumos. Toarnă laptele peste cafea, reținând spuma cu o lingură. La final, pune spuma de lapte peste băutura obținută. Pudrează cu cacao și servește.

Cappuccino vienez

În 1683, armata otomană a asediat orașul Viena. După ridicarea asediului, austriecii și polonezii din oraș au găsit în tabăra abandonată de turci bijuterii și obiecte de valoare, dar și pungi de cafea. Un polonez care învățase în timpul sclaviei la turci să pregătească cafeaua, și-a deschis un local, unde a servit băutura cu adaos de smântână. Localul era nu departe de o mănăstire a capucinilor, motiv pentru care băutura a primit numele de „kapuziner”.

Citește și:

Italienii au preluat băutura între timp, i-au adaptat și numele, în „cappuccino”, și au înlocuit smântâna bătută cu spuma de lapte. În Franța, cafeaua cu adaos de frișcă din smântână se numește „vieneză”, în amintirea originilor sale. Iată mai jos rețeta ce cappuccino vienez.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de cafea espresso;

  • 1 lingură mare de frișcă proaspăt bătută;

  • 1 linguriță de ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Într-o ceașcă mare, încălzită în prealabil, toarnă cafeaua foarte fierbinte, eventual îndulcită. Chiar înainte de a o servi sau consuma, adaugă deasupra o lingură de frișcă proaspătă și decorează cu ciocolată rasă.

Cappuccino caramel

Combinația de cafea și caramel sărat ar putea părea ciudată la prima vedere, dar este pe cât se poate de delicioasă.

Citește și:

Ingrediente:

  • 150 ml de cafea tare;

  • 70 ml de lapte integral;

  • 50 g de zahăr tos;

  • 100 ml de smântână lichidă grasă;

  • 20 g de unt puțin sărat;

  • 1 lingură de alune nesărate.

Mod de preparare:

Toarnă zahărul într-o cratiță mică și lasă să se caramelizeze la foc redus, pe aragaz. Între timp, încălzește smântâna lichidă într-o altă cratiță. După ce zahărul s-a caramelizat, adaugă cu grijă smântâna, amestecă până la omogenizare, apoi pune untul. Prăjește alunele într-o tigaie fără grăsime, apoi toacă-le grosier. Prepară cappuccino într-o cană după rețeta clasică de mai sus. Stropește cu sos caramel și presară câteva alune tocate.

Cappuccino Irish Cream

Pentru un plus de savoare, cappuccino poate fi combinat cu o băutură alcoolică, precum Irish Cream. Rețeta de cappuccino Irish Cream de mai jos este mai consistentă, dar foarte savuroasă.

Citește și:

Ingrediente:

  • 50 ml de Irish Cream;

  • 150 ml de cafea tare;

  • 75 ml de lapte semidegresat;

  • 50 ml de smântână lichidă grasă (min. 30%);

  • 1 linguriță de fulgi de ciocolată;

  • ½ linguriță de zahăr.

Mod de preparare:

Bate smântâna lichidă cu zahărul, până devine frișcă. Într-o cană, toarnă Irish Cream, cafeaua tare și laptele transformat în spumă, după rețeta de cappuccino clasic. Pune deasupra o lingură mare de frișcă și presară fulgii de ciocolată.

După ce ai învățat să faci un cappuccino clasic, această băutură poate fi preparată în variante din cele mai diverse, inclusiv în versiune vegetariană, cu lapte vegetal, și aromatizată după gust, cu ciocolată, cacao ori chiar scorțișoară.

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.