Setari Cookie-uri

Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani

Actorul Mitică Popescu a decedat în urmă cu scurt timp, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală.

Actorul Mitică Popescu a decedat în urmă cu scurt timp, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme grave la inimă.

Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'', în 1967. Ulterior, el a jucat pe scena Teatrului Naţional ''Mihai Eminescu'' din Timişoara, da şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

A debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în 1973, în piesa ''Philadelphia eşti a mea'' de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. Aici și-a continuat cea mai lună perioadă a carierei sale, jucând roluri de excepție, printre care ''Cititorul de contor'' de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ''Să îmbrăcăm pe cei goi'' de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ''Maestrul şi Margareta'' de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ''Nişte ţărani'' de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ''O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord'' de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ''Pescăruşul'' de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ''Cum vă place'' de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ''Sonata fantomelor'' de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ''Şcoala femeilor'' de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ''Slugă la doi stăpâni'' de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ''Viitorul e maculatură'' de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ''Alex şi Morris'' de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ''Colonia îngerilor'' de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).

Citește și:

Rolul care rămâne în sufletul celor care l-au îndrăgit este Cocoșilă, din filmul "Moromeții" de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.