Setari Cookie-uri

Crinul Păcii: Sfaturi de îngrijire pentru o creștere sănătoasă a plantei

Iată tot ce trebuie să știi despre îngrijirea plantei Crinul Păcii!

Crinul Păcii, în termeni academici fiind cunoscut sub denumirea de Spathiphyllum wallisii, este o plantă de casă care nu necesită foarte mult timp dedicat întreținerii. Aceasta are frunze verzi și lucioase, iar florile sunt albe. Fiind originară din America Centrală, planta este obișnuită în medii calzi și umede.

Crinul Păcii. De ce se numește așa

Denumirea „Crinul Păcii” se referă la florile albe care apar atunci când planta se află în perioada de înflorire, grație petalelor care arată ca niște steaguri albe, ce simbolizează pacea. În realitate, Crinul păcii nu este, de fapt, un crin, ci un arum.

Crinul Păcii. Cum se cultivă

Crinul Păcii trebuie cultivat într-un loc luminos, însă fără lumina a fi lovit direct de razele soarelui. Pentru ca planta să fie cultivată, aceasta trebuie udată regulat și păstrată într-un compost umed. În timpul primăverii și al verii, aceasta trebuie ajutată cel puțin o dată la două săptămâni cu un îngrășământ lichid pentru plante de apartament.

Citește și:

Lumina strălucitoare, dar indirectă este cea mai potrivită pentru ca florile să aibă parte de o cultivare corectă. Aceștia trebuie adăpostiți de curenții de aer rece și trebuie ținuți într-un mediu umed precum baia.

Crinul Păcii. Cum se plantează

Este foarte important să alegi un ghiveci puțin mai mare decât ghemul de rădăcini al plantei. Acesta trebuie umplut cu două treimi compost pentru flori de casă fără turbă, apoi poziționat crinul păcii, umplând spațiul rămas în jurul rădăcinii cu compost. Udă-l, apoi lasă-l să se scurgă.

Crinul Păcii. Cum se udă

Crinul Păcii trebuie udat în mod regulat, de cele mai multe ori atunci când primii centimetri de compost s-au uscat. Dacă planta este udată prea des, rădăcinile acesteia riscă să putrezească. În caz contrar, dacă floarea primește prea puțină apă, aceasta va începe pur și simplu să se usuce de la deshidratare.

Citește și:

Crinul Păcii. Temperatura optimă

Crinul Păcii este o plantă căreia nu îi place frigul. În timpul iernii, aceasta trebuie ținută într-o cameră a cărei temperatură să nu scadă mai jos de 14 grade Celsius. Pe parcursul sezonului cald, aceasta poate fi ținută la 19-30 de grade Celsius.

Crinul Păcii. Fertilizare

Administrarea de îngrășământ pentru plante se poate realiza de două ori pe lună, atunci când floarea înflorește. Pe parcursul iernii, aceasta trebuie fertilizată cel mult o dată pe lună.

Crinul Păcii. Dăunători

Planta Crinul păcii este rezistentă la dăunători, însă excesul de umiditate din sol duce la putrezirea plantei, la îngălbenirea frunzelor şi la formarea musculiţei albe în pământ.

Sursă foto: MR.PRAWET THADTHIAM/Shutterstock

Citește și:

    Vizionare placuta


    Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.