Setari Cookie-uri

La mulți ani, Florin Piersic! Marele actor împlinește astăzi 87 de ani!

Florin Piersic împlinește astăzi 87 de ani și își va serba ziua de naștere pe scenă, în fața publicului.

Marele actor Florin Piersic împlinește astăzi 87 de ani și își va serba ziua în fața publicului său, așa cum obișnuiește de foarte mulți ani încoace. Actorul va juca în piesa de teatru "Străini în noapte", la Cluj, acolo unde îi va fi alături colega de scenă, Medeea Marinescu.

„«Străini în noapte» e mai mult decât un titlu adăugat în CV. E o întâlnire, în primul rând, cu un mare actor, care a însemnat enorm pentru mine. Și este un spectacol care a depășit deja granițele unui spectacol obișnuit. Este un spectacol-eveniment.

Florin e o pasăre rară în lumea asta, e legătura noastră cu tot ce înseamnă victoria teatrului românesc. Și am avut ocazia, în anii aceștia în care am umblat enorm cu mașina, cu avionul, să aud poveștile lui Florin și întâlnirile lui cu cei mai mari oameni de teatru. Asta e o școală fantastică”, a declarat Medeea Marinescu pentru VIVA!

Citește și:

Bunul său prieten, Dan Negru i-a transmis marelui actor un mesaj special, cu ocazia împliirii a 87 de ani de existență. Prezentatorul tv a mărturisit ce sfat prețios i-a oferit Florin Piersic, atunci când și-a dat demisia de la Antena 1 și a început colaborarea cu KanaldD.

„Nu știu câți ani împlinește azi prietenul meu Florin, pentru că nu ne-am măsurat «călătoria» în stații. Avem multe povești împreună, dar azi, de ziua lui, mi-am amintit de un sfat pe care mi l-a dat nu demult. Când m-am transferat de la o televiziune la alta, Florin a fost unul din primii căruia i-am povestit despre intenția mea.

Cred că vreo jumătate de oră i-am vorbit doar eu povestindu-i despre ofertă, despre formate, despre colegii noi și vechi. M-a ascultat și apoi mi-a spus doar atât: «Puștiule, urmează-ți sufletul, doar el știe drumul…»”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Ministrul Culturii, mesaj pentru Florin Piersic

Ministrul Culturii a publicat un mesaj pentru Florin Piersic, pe pagina oficială de Facebook. Urările de bine au curs pe rețelele de socializare, acolo unde admiratorii i-au urat multă sănătate.

"La mulţi ani, Florin Piersic! Îndrăgitul actor Florin Piersic, simbol și reper pentru cinematografia românească, este astăzi, la ceas aniversar, în gândurile noastre și ale tuturor celor care îl prețuiesc și îi sunt alături. Iubit si admirat de generația sa, a reușit să devină un exemplu și pentru cei mai tineri, având abilitatea de a se adapta și reinventa neîncetat de-a lungul anilor. De la Harap Alb, la Mărgelatu sau Anghel Șaptecai, uriașul artist este, totodată, o figură familiară și plăcută celor mai mici dintre spectatori.

Citește și:

Actor de film, radio și televiziune, a creat roluri inconfundabile, reușind cu măiestrie să se facă remarcat și apreciat atât în dramă, comedie, tragedie sau filme cu caracter istoric.

Cariera uluitoare a sărbătoritului zilei mă îndeamnă să afirm că Florin Piersic nu este doar actorul carismatic, iubit de public, ci, prin complexitatea personalității sale, o reală instituție. Pentru tot ceea ce sunteți și ați făcut pentru cultura română, vă urez sănătate, liniște și gânduri bune, Maestre!”, a transmis ministrul culturii, Lucian N. Romascanu.

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.