Setari Cookie-uri

Plantele Suculente: Cum se ingrijesc si ce trebuie neaparat sa stim despre ele!

Dintre cele mai rezistente plante sunt plantele suculente! Daca nu ai auzit niciodata de ele, afla ca sunt potrivite pentru casa, dar si pentru biroul tau, sunt extrem de frumoase si usor de ingrijit. Iata cateva sfaturi:

Plantele suculente își au originea în Africa sau în America de Nord. Sunt plante foarte rezistente la temperaturi extreme, sunt ușor de îngrijit și fac din locuința ta sau din spațiul în care lucrezi, un lucru mai primitor, mai viu și mai colorat. Acestea au un aspect cărnos, cu tulpini și frunze îngroșate în care se reține apa, ceea ce le ajuta să supraviețuiască destul de bine în medii cu umiditate scăzută.
O alta caracteristica importantă a acestor plante este dimensiunea sa relativ mica. Aspectul ceros la suprafață si rădăcinile la vedere le fac sa fie plante extrem de interesante pe care oricine și le-ar dori in jurul sau.

Deși foarte puțin pretențioase, plantele suculente se împart și ele în doua mari categorii.
1. Plantele suculente care au nevoie de caldura
Și aici avem trei exemple cunoscute pentru publicul larg: Aloe Vera, Echeveria și Kalanchoe. Acestea sunt specii atractive, perfecte pentru apartamentul dumneavoastră, perfecte pentru grădină care, cu putina caldura, pe lângă aspectul minunat pe care îl oferă, sunt plante longevive.

Citește și:

plante suculente

Eirene Fagus/Shutterstock

2. Plante suculente rezistente la ger
Plante ideale dacă vrei sa îți decorezi balconul sau terasa exterioară. Sunt impresionante prin aspectul lor și iarna nu le doboară sub nicio forma. Câteva exemple de astfel de specii sunt: Sempervivum, Rosularia și Sedum Sieboldii. Toate acestea au nevoi modeste care de cele mai multe ori constau in putina apa și puțin soare pentru a ne bucura viețile pentru foarte mult timp.

plante suculente

Followtheflow/Shutterstock

Cum se îngrijesc plantele suculente?

Capacitatea acestor plante de adoptarea și rezistența este uluitoare. De aceea, efortul pe care trebuie sa îl faceți pentru a le menține vii și frumoase nu este unul colosal, ba chiar unul foarte redus. Iată câteva reguli generale pentru proprietarii de plante suculente:
- Evita ghivecele sau recipientele de plastic deoarece nu permit aerisirea solului și mențin umezeala la rădăcina
- Nu oferi plantei apa in exces
- Oferă plantei lumina in abundență, iar iarna încearcă să compensezi prin lumină artificială
- Pentru plantele suculente de exterior, este necesar să fie plantate în pantă

Citește și:

plante suculente

panattar/Shutterstock

Dacă te-am convins și dacă te cunoști ca fiind o persoana mai pruțin organizata sau care uita destul de des, plantele suculente pentru alegerea perfecta pentru tine!

Cover Olga Miltsova/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.